• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2018

15:58

MOGERINI STIGLA U BEOGRAD! Prvo sa civilnim društvom, pa s Vučićem!

Politika

MOGERINI STIGLA U BEOGRAD! Prvo sa civilnim društvom, pa s Vučićem!

Podeli vest

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost stigla je u zgradu Delegacije EU u Beogradu gde će održati sastanak sa predstavnicima organizacija civilnog sektora

Među njima su predstavnici Evropskog pokreta, YUCOM-a, CRTE i drugi.

Posle toga, Mogerini će se, kako je najavljeno, sastati sa premijerkom Anom Brnabić.

Potom se sastaje sa svojim glavnim sagovornikom, predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon sastanka Mogerini i Vučić će se obratiti medijima.

Portaprolka Evropske komisije Maja Kocijančić najavila je za Tanjug da će Mogerini pre svega u Beogradu ponoviti stav da treba nastaviti rad na normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine u okviru dijaloga kome ona posreduje.

Predsednik Vučić je uoči njenog dolaska rekao da od razgovora s Mogerini očekuje reči ohrabrenja, ali je takođe fokusiran pre svega na dijalog Beograda i Prištine.

O Izveštaju o Srbiji predsednik je naveo da je ocena EK da Srbija napreduje na evropskom putu, ali i da mi radimo na tome zbog sebe, da bismo imali bolji pravni poredak, bolju ekonomiju, uređeniju zemlju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija