• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.04.2018

18:41

TOTALNI RAT U OPOZICIJI! Janković: Đilas voli samo keš! Vesna Pešić: Zatvoriti PSG, nismo ni za ku*ac!

Politika

TOTALNI RAT U OPOZICIJI! Janković: Đilas voli samo keš! Vesna Pešić: Zatvoriti PSG, nismo ni za ku*ac!

Podeli vest

Odmah pošto je Jankovićev pokret odbio da podrži "Đilasovu koaliciju", počele da pljušte prizemne uvrede i žestoke optužbe

Takozvani lideri takozvane srpske opozicije, koalicioni partneri sa nedavnih beogradskih izbora Saša Janković i Dragan Đilas juče su, posle višemesečnih neuspešnih pregovora o ujedinjenju, ušli u otvoreni medijsko-politički rat!

Jankovićev Pokret slobodnih građana (PSG) u utorak uveče na sednici Predsedništva odlučio je da neće ulaziti u Đilasovu koaliciju, takozvani "Savez sa Srbiju". Odmah posle toga krenule su da pljušte međusobne uvrede i optužbe u kojima su dojučerašnji politički saveznici koristili čak i psovke.

Nema nikakve vizije

Jankovićev pokret zvanično je saopštio da ne pristaje na saradnju sa Đilasom jer, kako su naveli, njega zanimaju samo pare, funkcije i fotelje!

Ne lažu jedni
o drugima

Siguran sam da u svemu što kažu jedni o drugima ima istine. To najbolje govori da oni ne mogu biti alternativa SNS-u Srbislav Filipović, poslanik SNS

"Predsedništvo PSG jednoglasno je zaključilo da predlog Dragana Đilasa za stvaranje Saveza za Srbiju nije prihvatljiv jer se bavi formom i podelom funkcija, umesto izgradnjom jasne političke vizije oko koje bi se okupile demokratske snage", saopštio je PSG i dodao da je Pokret "spreman da sarađuje sa svim demokratski opredeljenim organizacijama i pojedincima u aktivnostima kojima se rešavaju problemi građana Srbije".
Prema rečima našeg izvora, inače visokog funkcionera PSG, Janković je na toj sednici izneo čitav arsenal najtežih uvreda na račun Đilasa, s kojim je razgovarao samo nekoliko sati ranije.
- Janković je otvoreno kritikovao Đilasa, rekao je da njega zanima samo keš i da mu je sve drugo nevažno. Objasnio je da nikakav dogovor sa Đilasom nije moguć, jer on sebe vidi kao nekog velikog menadžera i već deli funkcije. Takođe, rekao je da Đilas neće da se bavi svakodnevnom stranačkom borbom i politikom, već da hoće da dođe na vlast na leđima PSG - prenosi naš sagovornik.

TAJKUNU ĐILASU SE PRIVIĐA PJONGJANG, JER NIJE ČUO ZA RIM, ATINU I BEČ!

Sam Janković je na Tviteru, na konstataciju da opozicioni birači od njih očekuju ujedinjenje nalik na DOS, a ne svađe, odgovorio ovako:

mojugao

MIROSLAV PAROVIĆ  LIDER  NSP 
Srbija ima ozbiljnijih izazova, za mene je važnije pitanje kakav je stav tog dela opozicije oko pitanja Kosova ili šta sad kad je Makron rekao da za Srbiju nema mesta u EU. To su teme, a ne trice i kučine.

"Hvala na savetu. Ipak ne želimo povratak u prošlost (ni onu pre Vučića), ni sudbinu DOS-a, već da osmislimo Srbiju posle Vučića i radimo za nju. Ne sami, ali ni 'keč ol' - znamo kakvu državu želimo i hoćemo takvu da gradimo, ne bilo kakvu. Forma nije bitna, politika i 'detalji' jesu."
Na drugoj strani, Dragan Đilas samo je kratko rekao da "neće da komentariše odluke Predsedništva PSG", ali je zato Vesna Pešić, koja je Đilasu veoma bliska, na Tviteru žestoko oplela po Jankoviću, poručujući da PSG treba zatvoriti."Šta će nam taj PSG? Bolje je da se zatvore nego što nanose štetu. Zamerka je što im nije ponuđen program, vizija, pa valjda to treba zajednički da uradi taj budući savez, a ne Đilas koji nudi samo okvir. Ali šta ćeš, nismo ni za ku*ac!", bila je više nego oštra Pešićeva.
Konačno, lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da mu je žao što je PSG odlučio da "ispali" Đilasa.
- Veoma mi je žao što je PSG odlučio da ne ide sa nama u "Savez za Srbiju". Velika je šteta donekle i za budući savez - rekao je Stefanović.

Koga briga za grčenje

Poslanik SNS Srbislav Filipović smatra da Đilas i Janković, kad govore jedan o drugom, kažu tačno onako kako i jeste.
- Siguran sam da u svemu što kažu jedni o drugima ima istine. To najbolje govori da oni ne mogu biti alternativa vlasti SNS. Nas ne zanimaju njihova grčenja niti odnosi, već Srbija i njena budućnost - podvlači Filipović.

Jeremić: Ohladite glavu i smirite strasti

anti.media

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je dobar i sa Jankovićem i sa Đilasom, pozvao je da se "ohlade glave i smire strasti".
- Politika je živ proces, pa dolazi i do razmimoilaženja. Verujem da ćemo pronaći način da prevaziđemo sva neslaganja. Treba ohladiti glave i smiriti strasti. Potreban nam je zajednički nastup. Narodna stranka će učiniti sve da se pronađe zajednički imenitelj. Uveren sam da ćemo modalitet pronaći i da neće biti trajnih prepreka - ocenio je Jeremić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Natasa

pre 5 godina

Svi vi iz opozicije volite kes, samo pitanje je ko voli vise.

Paki

pre 5 godina

Djilasa zanimaju pare, funkcija i fotelja a Jankovica zanimaju samo pare.

Gediz

pre 5 godina

Zasto me ovakvo ponasanje opozicije ni malo ne iznenadjuje.

Rada

pre 5 godina

Dugo je trajalo prijateljstvo izmedju Djilasa i Jankovica.

Fudbaler

pre 5 godina

Opozicija se sastaviti ne može i to je činjenica.

Nino BG

pre 5 godina

Ne znam da li ce ikada ova opozicija u Srbiji prestati da se ovoliko bruka i blamira. Ovo njihovo pljuvanje mnogo govori o kakvim se ljudima zapravo radi...sramota!

Vera

pre 5 godina

Opozicija umesto da se ujedini oni su posle sastanka jos gori.A to smo naravno ocekivali, jer su to Djilas, Jankovic i Jeremic, trojka koja obecava propast.

Perica

pre 5 godina

O tome kakvi su sadašnji opozicionari se uglavnom sve zna, medjutim bice zanimljivo kad se budu otkrile stvari bivsih funkcionera DOS-a

Vuk

pre 5 godina

Smesno ali i zalosno u isto vreme sta ovi iz opozicije rade i kako se ponasaju.

Ćomi

pre 5 godina

Slušajte ženu, lepo vam kaže, da niste ni za šta...

Branko

pre 5 godina

Bruka i sramota šta se dešava u našoj opoziciji.

Kosta

pre 5 godina

I ovi su hteli da nam vode državu? Kako ih nije sramota da traže poverenje gradjana?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija