• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.04.2018

13:19

(FOTO) NEMAČKA DONACIJA: MUP dobio 20 vozila za graničnu policiju!

Politika

(FOTO) NEMAČKA DONACIJA: MUP dobio 20 vozila za graničnu policiju!

Podeli vest

Nemačko savezno ministarstvo unutrašnjih poslova doniralo je MUP-u Srbije 20 vozila ukupne vrednosti 300.000 evra koja su namenjena jedinicama granične policije u sprečavanju ilegalnih migracija i koriste se u manje pristupačnim terenima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i nemački ambasador Aksel Ditman potpisali su danas Protokol o primopredaji opreme i vozila ističući da odnosi između dve zemlje napreduju odličnim tempom i pokazuju da saradnja donosi dobre rezultate.

MUP Srbije

Stefanović je rekao da Srbija ima odličnu saradnju sa MUP-om Nemačke, navodeći da su to ministarstvo i nemačka vlada u poslednjih osam-devet godina donirali preko devet miliona evra, što Nemačku svrstava u jednu od najznačajnijih donatora.

Zahvaljujući na kontinuiranoj podršci, Stefanović je podsetio, da je MUP ranije od njih dobio sedam vozila za kriminalističku policiju i jedno vozilo unutrašnje kontrole.

MUP Srbije

On je ukazao da je sa nemačkom policijom obavljena jedna od najboljih akcija u kojoj je zaplenjeno više od 300 kilograma kokaina, 106 kilograma hašiša...

- Trudimo se da budemo pouzdan partner i da Srbija bude zemlja na koju se može računati u borbi protiv terorizma i pranja novca - rekao je Stefanović.

MUP Srbije

Ditman je još jednom istakao odličnu operativnu saradnju između MUP Srbije i Nemačke.

- Imamo bliske političke odnose i sve je to deo naše podrške Srbiji na putu ka EU - rekao je Ditman i dodao da ovom donacijom Nemačka želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policji u borbi protiv ilegalnih migracija.

MUP Srbije


Ditman je rekao da je Srbija godinama pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija.

- Borba protiv ileganih migracija, trgovina narkoticima, oružjem i borba protiv terorizma su veliki izazovi koje samo zajedno možemo da savladamo. Saradnja između organa policije dve zemlje u savladavanju tih izazova pokazala se veoma dobrom tokom prethodnih godina i želimo tu saradnju da inteziviramo - poručio je Ditman.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija