• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

20.04.2018

14:19

(FOTO) ĐURIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI obišao nove zgrade namenjene mladim bračnim parovima!

Politika

(FOTO) ĐURIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI obišao nove zgrade namenjene mladim bračnim parovima!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić danas je tokom posete Kosovskoj Mitrovici obišao je dve stambene zgrade u naselju Bošnjačka Mahala, koje su izgrađene za potrebe zbrinjavanja mladih bračnih parova sa decom i ugroženog stanovništva

Zgrade su površine 956 kvadrata i imaju po dvanaest stanova.

Sredstva za izgradnju ovih stanova u iznosu od 64 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Đurić je rekao da je Vlada Srbije usvojila dodatni paket pomoći i podrške srpskom narodu na KIM.

- Pre svega za stambeno zbrinjavanje, razvoj poljoprivrede i banjsko-lečilišnog kompleksa u Banjskoj. Našem narodu na KIM pripadaju opstanak i budućnost, kazao je Đurić i dodao da će u severnom delu Kosovske Mitrovice biti održan biznis forum na kojem će učešće uzeti najveće srpske kompanije.

One će, kako je kazao, biti ohrabrene da ulažu u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Đurić je rekao da je u poslednje četiri godine izgrađeno 888 stanova, a da će u ovoj godini biti napravljene još dve zgrade.

- Što se tiče poljoprivrede, izdvojeno je petostruko više sredstava za razvoj stočarstva, ratarstva i za sve ono što će Srbima doneti opstanak na KIM - rekao je Đurić.

A. Grbović

Đurića su u Bošnjačkoj mahali dočekali gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice Aleksandar Spirić i drugi funkcioneri Srpske liste.

A.G.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obišao je danas i banjski kompleks "Rajska banja" u blizini manastira Banjska na severu KIM, čiju izgradnju finansira Vlada Srbije.

A.G.

- Drago mi je što se ovde u Banjskoj razvija ozbiljan lečilišni kompleks koji će biti svojevrsna baza za sve hodočasnike koji dolaze na KIM. Vlada Srbije opredelila je dodatna sredstva za razvoj ovog projekta koji će doprineti razvoju ovog kraja KIM i srpskog stanovništva. Vrlo često se zaboravljaju sve lepote koje ovaj kraj ima. Pozivam sugradane da dođu i obiđu prirodne lepote i sve baštine koje ovde imamo - rekao je Đurić.

Đurić je obišao i novu pivaru za čiju izgradnju je Kancelarija za KIM obezbedila 25 miliona dinara. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 5 godina

Srbi na Kosovu nisu zaboravljeni, nasa vlast to i dokazuje.

Ivan

pre 5 godina

Vrlo lepo sa njegove strane što je obišao nove zgrade.

milan

pre 5 godina

Nasi mladi bracni parovi na Kosovi ,uselice se u prelepe stanove i kuce, bez ikakvog posla i zanimanja,nece placati struju i infostan i dobijace pare za đeparac iz Srbije. Takav nacin zivota nema ni u raju.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija