• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

20.04.2018

15:23

ĐURIĆ ZA INFORMER: Priština samo što nije uzela Briselski sporazum i njime... DA NE KAŽEM ŠTA!

Politika

ĐURIĆ ZA INFORMER: Priština samo što nije uzela Briselski sporazum i njime... DA NE KAŽEM ŠTA!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić rekao je za Informer da ga nije iznenadilo to što je Priština usvojila "Platformu za finalizaciju Briselskog sporazuma" koja za cilj ima da Kosovu omogući prijem u UN i sve druge relevantne međunarodne organizacije

Đurić je u Kosovskoj Mitrovici kazao da EU treba da kaže šta misli o tome.

- To je pre svega pitanje za posrednike u ovim pregovorima, EU. To što je Piština povukla takav potez me ne iznenađuje. Ako i oni tako misle, želimo im onda puno sreće u vođenju tih pregovora - rekao je Đurić i dodao da Beograd nikada unapred nije rekao kakav treba da bude ishod pregovora u Briselu.

- Mi to nikada nismo uradili za razliku od Prištine koja je unapred zacementirala svoje stavove. Da li oni misle da se može pregovarati ako se unapred kaže da ishod treba da bude ovakav ili onakav? Mi nikada nismo unapred rekli kakav ishod treba da bude a za to imamo i razloge i pravne argumente - kazao je Đurić za Informer i pitao šta se može postići pregovorima ako je Priština unapred zacementirala svoj stav.

A. G.

- Oni su prethodnih nedelja pokazali šta misle o pregovorima u Briselu i Briselskom sporazumu i samo što nisu uzeli taj papir i sa njim da ne kažem šta uradili - rekao je Đurić. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija