• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ M. JOVANOVIĆ

20.04.2018

19:49

TRAMPOV "BESNI PAS" POSLAO NAM JE JAKO OPASNE PORUKE! Matis: Šiptari, naoružajte se! Vašington podržava stvaranje "velike Albanije"!

Politika

TRAMPOV "BESNI PAS" POSLAO NAM JE JAKO OPASNE PORUKE! Matis: Šiptari, naoružajte se! Vašington podržava stvaranje "velike Albanije"!

Podeli vest

Američki ministar odbrane pozvao Šiptare da se u što većoj meri naoružaju i intenziviraju saradnju sa NATO. Bezbednosni stručnjaci su saglasni da Vašington direktno podržava stvaranje "velike Albanije" i napad na Srbiju!

Američki ministar odbrane Džejms Matis poznat po nadimku "Besni Pas" pozvao je Albance da se naoružaju i u što većoj meri kupuju oružje od NATO pakta! Vašington na ovaj način otvoreno podržava terorizam i realizovanje zločinačkog projekta 'velike Albanije', ocenjuju analitičari i bezbednosni stručnjaci!

Matis je javno pohvalio Albaniju jer veliki novac ulaže u kupovinu oružja i poručio da SAD zdušno podržavaju svaku njihovu odluku. Imajući u vidu da Šiptari ne kriju svoje pretenzije ka našoj teritoriji i stvaranju 'velike Albanije', poznavaoci bezbednosnih prilika ocenjuju da Srbija ima razloga za strah!

"Zločinački prijatelji"

Matis je albanskoj ministarki odbrane Oljti Džački između

Otimaju nam teritoriju

Uvek postoji pretnja od mogućeg vojnog obračuna Srbije i Albanije, s obzirom na njihove težnje koje ugrožavaju naš teritorijalni integritet

Mišel Zubenica, analitičar

redova poslao poruku da ta zemlja treba da se sprema za rat!

- SAD podržava Albance apsolutno u svim oblastima i vidi ih kao neprikosnovenog lidera na Balkanu. Albanija je naša saveznica, koja je pokazala da je geografska veličina zemlje od manje važnosti kad je u pitanju njeno angažovanje u NATO. Albanija udara jače nego što bi trebalo za težinu koju ima - napomenuo je Matis, govoreći o kupovini oružja i ulaganju u budžet NATO alijanse.

Ništa manju naklonost prema njemu nije pokazala ni ministarka Džačka, koja je Matisu poručila da je "ceo zapadni Balkan potpuno zapadno orijentisan region".

Komentarišući nove zapaljive izjave američkih zvaničnika, analitičar Mišel Zubenica kaže za Informer da se iza "velikog prijateljstva" Prištine i SAD krije plan o stvaranju zločinačke "velike Albanije".

- Uvek postoji pretnja od mogućeg vojnog obračuna Srbije i Albanije, s obzirom na njihove težnje koje ugrožavaju naš teritorijalni integritet. Kupovina oružja može samo da ubrza taj proces. Više od dve decenije Albanci predstavljaju glavnog saveznika Vašingtona. Oni su narod u ekspanziji, sa jakim kontaktima u vrhu američke administracije, koja im pomaže u ostvarivanju njihovog glavnog nacionalnog cilja, a to je "velika Albanija" - ističe Zubenica.

Radikalni islamizam

Na drugoj

mojugao

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ ANALITIČAR

Ozbiljne evropske države nisu spremne da slepo prate američku politiku, ali su zato male i neozbiljne države poput Albanije spremne da budu topovsko meso.

strani, bezbednosni stručnjak Milan Petrić smatra da Amerika konačno treba da odluči da li podržava islamski terorizam ili borbu protiv njega.

- Iznenađujuće je da Matis poznavanje Bliskog istoka i borbu protiv islamističkih ekstremista nije iskoristio i na Balkanu. Umesto da, poučen bogatim iskustvom, pomogne Srbiji da ugasi potencijalno žarište bujanja radikalnog islamizma, on ga otvoreno, javno podržava. Da li to Amerika planira da podržava saučesnike, recimo, "koljača iz Kačanika", jednog od značajnih pripadnika Islamske države, protiv kojih se borio u akcijama na Bliskom istoku? - pita se Petrić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda Đoka

pre 6 godina

Besan pas - vežite ga i dajte mu inekciju protiv besnila. Rusku.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija