• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

21.04.2018

21:25

DAČIĆ O PLATFORMI PRIŠTINE: Mogu oni da usvoje šta god hoće, to za nas nema nikakvu važnost!

Politika

DAČIĆ O PLATFORMI PRIŠTINE: Mogu oni da usvoje šta god hoće, to za nas nema nikakvu važnost!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je, povodom najnovije platforme iz Prištine, rekao da očekuje da se Evropska unija izjasni o tome

Prištinske vlasti su, u toj platformi za, kako su nazvale, "završnu fazu dijaloga Kosova i Srbije", navele da dijalog ima za cilj učlanjenje Kosova u UN i "obostrano priznanje", a Dačić ističe da je dijalog statusno neutralan od samog pocetka i da status ne može biti unapred određen, prenosi RTS.

- Mogu oni da usvajaju šta god hoće, to je papir za unutrašnju upotrebu, mogu da okače na ulazu u kosovsku vladu u Prištini kao dnevne novine. Taj papir nema nikakvu važnost i mi dobro znamo šta oni hoće od samog pocetka i upravo o tome pricamo - rekao je Dačić u Kikindi.

Povodom platforme iz Prištine ranije danas oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji je rekao da je to pitanje pre svega za posrednike u dijalogu i upitao kako može da se pregovara ako se unapred odredi ishod pregovora.

Odgovarajući na pitanja novinara, Đurić je rekao da ga takav stav Prištine ne iznenađuje i da "nije više očekivao od političara koji se služe takvim trikovima", upitavši da li "zaista misle da može da se pregovara" ukoliko se unapred odredi ishod pregovora.

- Ako unapred zacementirate stav, onda se postavlja pitanje kakva bi bila mogućnost da se bilo šta uradi. Prema tome, to je pitanje pre svega za posrednike u ovim razgovorima, koji mislim da bi trebalo da kažu svoj jasan stav o tom pitanju, a mene, to što je Priština povukla taj potez, ni najmanje ne iznenađuje. Pogledajte samo kako su oni u prethodnih nekoliko nedelja pokazali šta misle o pregovorima - rekao je Đurić.

Kako smo danas pisali, ako skupština u Prištini usvoji platformu vlade u kojoj se predviđa da se razgovori sa Beogradom završe međusobnim priznavanjem i pominje stolica u UN, naša strana će to, tretirati kao jednostrani prekid dijaloga i "više neće sedati za sto".

- Beograd ne želi da ulazi dublje u klopku u kojoj se pod paravanom dijaloga krije stolica u UN za lažnu državu, uz prećutni blagoslov "neutralnih" posrednika iz Brisela koji nijednim gestom nisu osudili opasne namere Haradinajevog kabineta".

SRBIJA SPREMA ŽESTOK ODGOVOR I VELIKI ZAOKRET: Kraj priče Beograda i Prištine ako prođe platforma!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija