• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2018

12:56

(VIDEO) VUČIĆ: Ti koji mi viču "IŠ IZ NIŠ" su samo krali taj grad - NE ZANIMAJU ME NI JANKOVIĆ NI ĐILAS!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ: Ti koji mi viču "IŠ IZ NIŠ" su samo krali taj grad - NE ZANIMAJU ME NI JANKOVIĆ NI ĐILAS!

Podeli vest

Izgleda je Srbima zabranjeno da govorimo o Jasenovcu, da posetimo svoje žrtve. Zabranjeno je da imena tih žrtava budu zapisana u Jasenovcu. Zato ćemo morati ovde da izgradimo muzej Holokausta i da popišemo imena svih žrtava u svim stratištima u Hrvatskoj, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije

Upitan da prokomentariše zabranu ulaska u Hrvatsku ministru odbrane Aleksandru Vulinu, predsednik je odgvorio:

- Vulinu je zabranjen ulazak u Hrvatsku zbog njegovih izjava. Ja molim EU da uvede verbalni delikt. Ta reakcija Zagreba je ishitrena nervozna i nepotrebna. Ja neću reći nijednu ružnu reč, ali Srbija će preduzeti recipročne mere. Ne znam u ovom trenutku koje će to mere biti - rekao je Vučić i dodao:

- Izgleda je Srbima zabranjeno da govorimo o Jasenovcu, da posetimo svoje žrtve. Zabranjeno je da imena tih žrtava budu zapisana u Jasenovcu. Zato ćemo morati ovde da izgradimo muzej Holokausta i da popišemo imena svih žrtava u svim stratištima u Hrvatskoj!

Printscreen TV Pink

Vučić je komentarišući najave opozicije da će ga oterati iz Niša, on je rekao da to "iš" nije baš pristojno i istakao da su građani Srbije na izborima rekli sve.- Svakako ću ići u Niš, ali neću moći da se zadržim koliko sam planirao. Oni su mnogo snažni, bahati i osioni – rekao je Vučić i dodao da ide u Niš da bi mogao građanima tog grada.

- Idem da razgovaram sa ljudima koje su isterali iz fabrika. Ti koji su pare ukrali će meni, koji sam doveo šest fabrika u Niš, da kažu: "Iš odatle". Ne odazivam se na "iš". Bitno mi je šta misle građani Niša, ne Janković i Đilas.

Predsednik je istakao da je Srbija mala zemlja koja želi da bude deo EU, ali koja mora biti kriva što je slobodarska, te da joj je kao takvoj lako podizati nacističke simbole.

- A Srbi su pod tom zastavom ubijani i kuršumom i nožem. Ako primetite, u osudi ustaškog pokreta, osuđuje se samo zločin, a pokkret nikad - rekao je u odgovoru na pitanje novinara.

Printscreen TV Pink

On je ocenio stanje u "Er Srbiji" - neuporedivo boljim nego što je stanje u JAT-u i rekao da je stanje u srpskom budžetu takvo da smo i dalje u suficitu.

- Imaćemo suficit do kraja godine, u to nemojte da imate nikakve sumnje. Biće biše od 501 miliona evra suficita u budžetu - precizirao je predsednik.

Snažno sam osudio Šešeljev postupak

Podsetio je da je snažno osudio postupanje Vojislava Šešelja u Narodnoj skupštini.

- To se dešavalo i kada je Federika Mogerini bila ovde - rekao je dodajući da misli da je reč o manjinskom odnosu prema Hrvatskom narodu, podsetivši da on ni partija na čijem je čelu nisu u Vladi.

Ipak, kaže, da to ne opravdava reakciju ustaškim simbolima koja je potom usledila.

Na pitanje o "tihoj trci" između Srbije i Hrvatske o tome koja će se bolje naoružati, novinaru iz susedne Hrvatske rekao je da Srbija ne učestvuje ni u kakvoj trci niti da može da se trka sa zemljom koja je članica NATO.

- Možemo samo da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo - rekao je Vučić istovremeno se zahvalivši na ograđivanju od ustaškog pozdrava i priznanju palim srpskim žrtvama.

U nrednom periodu u vezi sa situacijom na KiM rekao je da očekuje da će biti teško.

- Zato što kod Albanaca ne postoji volja za kompromisom. Nisam siguran koliko srpsko društvo razume da smo izgubili u sukobu '99, da smo imali katastrofalnu politiku 2004, 2005, pa 2008. godine i tako dalje. I sada plaćamo ceh. Ono što ljudi moraju da razumeju da moramo da srečimo odliv stanovništva, jer džaba vam teritorija, ako nema ko da je naseli - istakao je predsednik.

Novinarima je na pitanje o recipročnim merama Vladi Hrvatske, odgovorio da o pojedinostima treba pitati srpsku Vladu, ali potvrdivši da će reakcije biti.

- Oni nisu zadovoljni onim što niko nije video, a što smo svi osudili. Šta je još trebalo da uradimo - upitao je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija