• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

23.04.2018

23:55

GLUMICA PAMTI BAJKOVITE MOMENTE NA SETU! Plakala sam dok smo snimali "Nemanjiće"!

Kultura

GLUMICA PAMTI BAJKOVITE MOMENTE NA SETU! Plakala sam dok smo snimali "Nemanjiće"!

Podeli vest

Sloboda Mićalović kaže da je ronila suze kada su radili scenu u kojoj se braća Stefan i Vukan mire u "Nemanjićima - rađanje kraljevine"

Glumica Sloboda Mićalović priznaje da je plakala dok je snimala pojedine scene u ostvarenju "Nemanjići - rađanje kraljevine". Ona se sinoć pojavila u 11. epizodi serije u ulozi Ane Dandolo, treće žene Stefana Prvovenčanog.

Sloboda se prisetila rada na ovom ostvarenju i kao najemotivniji trenutak izdvojila je kada se mire braća Vukan (Nebojša Glogovac) i Stefan (Vojin Ćetković) u blizini manastira Studenica.

- Veličanstvena je scena kada se mire Vukan Nemanjić i

Blagoslov

Desila se neka magija dok smo snimali kod Studenice. Imali smo osećaj da smo dobili blagoslov

Sloboda Mićalović

Stefan Prvovenčani u okolini manastira Studenica. Znate, to se zaista desilo baš na tom mestu gde smo snimali. Oko nas je bio sarkofag Svete Anastasije, Svetog Simeona Mirotočivog (Stefana Nemanje) i Svetog Stefana Prvovenčanog. Mi tu stojimo i radimo iste stvari koje su radili i Nemanjići u svoje vreme. U tom trenutku desila se neka magija. Počeli smo svi da plačemo kao kiša: mi glumci, 200 statista, reditelj... Svi smo imali jedan isti osećaj, da smo dobili neki blagoslov da snimimo te momente - kaže Sloboda za Informer i dodaje da će snimanje ovog istorijskog RTS projekta pamtiti po bajkovitim momentima:

- Mnoge scene koje smo snimali bile su jako emotivne. To je bilo nešto više od života, nadrealno. Bilo je bajkovito. Svi glumci, statisti i autori na terenu tokom snimanja doživeli smo nešto beskrajno uzbudljivo.

Lepa glumica se odlično snašla u ulozi prve srpske kraljice Ane Dandolo:

- Igram

Ljubav i kruna

Ana Dandolo je došla da se uda za čoveka koga i ne poznaje i da mu obezbedi krunu

Sloboda Mićalović

suprugu Stefana Prvovenčanog. Ona dolazi iz bogate Venecije u Srbiju, jer je osetila neku svoju misiju i potrebu da nešto uradi i ode u zemlju koja je totalno nerazvijena u odnosu na njenu. Došla je da se uda za čoveka koga i ne poznaje, kojeg prvi put u životu vidi tada kada brod pristane. Ostaje sa Stefanom, obezbeđuje mu krunu i prihvata hrišćanstvo. Velika joj je želja bila da bude upokojena u manastiru Sopoćani, gde i danas počivaju njene mošti - objašnjava Sloboda.

Istoričari, dogovorite se

Ona kaže da se ne uzbuđuje što je ova serija od početka dočekana na nož.

Boli me da gledam seriju, a kuma mi više nema

Sloboda priznaje da joj teško pada da u "Nemanjićima" gleda scene sa svojim kumom Nebojšom Glogovcem:

- Glogi je bio moj kum, moj prijatelj i svakako da me dodatno pogađa kada ga gledam u "Nemanjića", a njega više nema - priča glumica.

- Ja sam učila jednu istoriju, vi drugu, moja deca će učiti neku treću... Poručila bih istoričarima da se prvo oni dogovore kako je bilo. Ljudi moraju da shvate da ovo nije dokumentarac, nego serija inspirisana određenim događajima. Ispoštovane su činjenice, koje su uobličene u jednu dramsku formu - zaključuje Mićalovićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija