• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2018

09:57

ĐURIĆ: Formiranje vojske Kosova u suprotnosti sa Rezolucijom 1244!

Politika

ĐURIĆ: Formiranje vojske Kosova u suprotnosti sa Rezolucijom 1244!

Podeli vest

 Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić pozvao je Srbe na KiM da ne pristupaju ilegalnoj vojsci Kosova i podsetio da je po krivičnom zakonu Srbije stupanje u ilegalne, strane oružane formacije protivzakonito i kažnjivo sa do deset godina zatvora


On je naglasio da je formirnje ilegalne vojske na Kosovu u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 , Kumanovskim sporazumom i protiv cilja srpske države - a to je dugoročna stabilnost.

Dodaje da Srpska lista koja se protivi formiranju vojske na KiM ima podrsku predsednika države Aleksandra Vučića i Vlade Srbije.
Govoreći o prištinskoj platformi koju je predložila kosovska vlada kojim je predviđeno da razgovori u Briselu okončaju priznavanjem Kosova, Ðurić kaže da će se stav međunarodne zajednice najbolje videti ukoliko platformu usvoji prištinski parlament.

- Priština nikada ništa ne radi bez saglasnosti međunarodne zajednice. Ukoliko međunarodna zajednica želi da se platforma ne usvoji oni će svojim prijateljima i partnerima reći da to ne usvajaju u parlamentu - rekao je Ðurić za TV Pink.

Dodaje da Priština ne vidi budućnost u rešavanju odnosa na demokratičan , miran, diplomatski način i da su to pokažali u prethodnom periodu, a da je izostala reakcija Međunarodne zajednice.

- Reakcija međunarodne zajednice nije zadovoljavajuća, ona ne ohrabruje uspeh u nastavku dijaloga - pojasnio je Ðurić.

Podseća da je Ramuš Haradinaj izjavio da Kosovo nema spoljnu politiku i da je to politika SAD. 

Dodaje i da je dobro što je Vojska Srbije krenula putem modernizacije i jačanja, jer je Srbiji mir najvažniji.

- Snažna vojska je čuvar mira i važno je da Vojska Srbije jača. Cilj jačanja je da imamo snažniji garant mira - naglasio je on i dodao da je Misija Euleksa neuspešna na KiM jer nije stvorila uslove za vladavinu prava.

- Taj i takav Euleks doveli su ti koji kažu da bi Kosovo trebalo pustiti bez ikakvog uslova u UN - objasnio je on.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija