• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2018

16:20

(FOTO) VUČIĆ U BUKUREŠTU: Počeo sastanak kvadriterale!

Politika

(FOTO) VUČIĆ U BUKUREŠTU: Počeo sastanak kvadriterale!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Bukurešt, gde je počeo sastanak sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke

Predsednika Srbije i premijere susednih zemalja ispred sedišta rumunske vlade dočekala je predsednica Vlade Rumunije Vjorika Danćila.

Nakon zajedničke fotografije počeo je sastanak predsednika Srbije i premijera tri zemlje, nakon kojeg će se obratiti novinarima.

informer.rs

Pored Vučića i domaćina kvradritaletale premijerke Rumunije Danćila, učestvuju predsednik Vlade Bugarske Bojko Borisov i premijer Grčke Aleksis Cipras. Sastanak u Bukureštu održava se nešto manje od mesec dana pre Samita EU-Zapadni Balkan, čiji će domaćin 17. maja biti Bugarska, koja trenutno predsedava EU. 

Poslednji kvadrilateralni susret u tom formatu, u kojem su, izuzimajući Srbiju, sve tri zemlje članice EU, održan je početkom decembra, u Beogradu. 

informer.rs

Na tom sastanaku budućnost Zapadnog Balkana u EU, posebno Srbije, bila je jedna od glavnih tema, što se očekuje i za sastanak u Bukureštu. 

informer.rs

Premijeri tri zemlje članice EU istakli su da je Balkan je neotuđivi deo evropske ideje, poručili da Srbija ne može više biti izvan evropske porodice, te da joj treba pomoći i usmeriti kako bi se stvorio i zvaničan status Srbije kao članice EU.
Predsednik Vučić i premijeri Bugarske, Grčke i Rumunije razgovaraće u Bukureštu i o još tešnjem povezivanju ovih zemalja, pospešivanju saradnje, posebno u ekonomiji, kao i infrastrukturi, te o očuvanju stabilnosti i mira celog regiona. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mila

pre 5 godina

Nastavljamo politicku borbu za sirenje saveznickog fronta.

mala

pre 5 godina

Sastanak je prosao dobro, cak smo dobili i par bitnih saveta.

una

pre 5 godina

Ovo je pravi pokazatelj da postuju Vucicevu politiku i njegovo zalaganje

saki

pre 5 godina

Veoma važan sastanak sa zemljama susedima od koje dve nisu priznale zkz.kosovo.

rajka

pre 5 godina

Ove zemlje podržavaju snažno Srbiju na evropskom putu.

Leki

pre 5 godina

Veoma važan i bitan sastanak za Srbiju sa prijateljskim državama.

bane

pre 5 godina

Sastanak sa državama koje podržavaju evropski put Srbije.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija