• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. JOVANOVIĆ B. BABIĆ

24.04.2018

19:16

HRVATI DIVLJAJU I SLAVE KLANJE SRBA, BRISEL SRAMNO ĆUTI! Sad je to sasvim jasno: EU VOLI USTAŠE!

Politika

HRVATI DIVLJAJU I SLAVE KLANJE SRBA, BRISEL SRAMNO ĆUTI! Sad je to sasvim jasno: EU VOLI USTAŠE!

Podeli vest

Ekstremisti u Jasenovcu razvili zastavu sa ustaškim pozdravom, Evropa ni prstom nije mrdnula

Evropska unija još jednom je sramno zažmurila pred bujanjem najstrašnijeg nacizma u Hrvatskoj!

Sledbenici zločinačke ideologije Ante Pavelića, ekstremisti koji se ponose genocidom počinjenim u Drugom svetskom ratu nad Srbima, Romima i Jevrejima u nedelju su u Jasenovcu razvili crnu zastavu sa ustaškom šahovnicom i zloglasnim pokličem "Za dom, spremni", a da baš niko iz EU to nije ni pokušao da osudi.

Nisu ni uhapšeni

Na mestu stravičnog ustaškog koncentracionog logora, u

Ne znaju oni za stid

Jasenovac je bilo najveće i najteže stratište, kojeg su se i nemački nacisti stideli, a danas se neki, nažalost, toga ne stide

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

kome je zverski ubijeno više od 500.000 nevinih ljudi, dvojica crnokošuljaša ponosno su pozirala držeći ustašku zastavu. Hrvatska policija je to samo mirno posmatrala, a nije im smetalo ni to što je ovaj 'performans' upriličen baš na Dan komemoracije žrtvama logora Jasenovac!?

Ono što je, međutim, potpuno nedopustivo jeste neprimereno ćutanje EU, koja je još jednom pokazala da vodi politiku dvostrukih aršina. Izostali su komentari evropskih komesara Federike Mogerini i Johanesa Hana, šefa Evropske komisije Žan-Kloda Junkera i predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska, koji koriste svaku priliku da kritikuju i uslovljavaju Srbiju.

Komentarišući ovakvu politiku Brisela, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da više uopšte ne očekuje reakciju Evropske unije.

- Moguće je, evo, da se to radi, a da niko ne kaže nijednu reč. Tako da ne očekujem ni od koga iz Evrope reakciju. Ne postoji nijedna zemlja gde mogu da se ističu slike Adolfa Hitlera a da ne budete kažnjeni. Jasenovac je bilo najveće i najteže stratište na tlu bivše Jugoslavije, kojeg su se i najgori nemački nacisti stideli, a danas se neki, nažalost, toga ne stide i čak se ponose - istakao je Vučić posle govora na obeležavanju Dana Vojske Srbije, dodajući da je naša država svima kriva jer je "nepokorna i slobodarska zemlja'.

Predsednik

mojugao

ANA BRNABIĆ PREMIJERKA SRBIJE

Jako žalim što je uskraćena mogućnost ministru Vulinu da poseti Hrvatsku. Zabrane nisu evropske vrednosti.

se osvrnuo i na to što je Hrvatska zabranila ministru odbrane Aleksandru Vulinu ulazak u tu zemlju, poručivši da je Beograd primoran da na to reaguje recipročnim merama.

- Voleo bih da neki u EU ne uvode verbalni delikt i da niko ne može arbitrarno da odlučuje da li mu se dopada ili ne nečije mišljenje. Ta hrvatska reakcija je bila ishitrena i nervozna. Izgleda je nama Srbima zabranjeno da govorimo o Jasenovcu i da posetimo svoje žrtve. Zato ćemo morati ovde da izgradimo Muzej holokausta i da popišemo imena žrtava u svim stratištima u Hrvatskoj - poručio je Vučić.

Incident bez presedana

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić takođe smatra da je incident sa ustaškom zastavom u Jasenovcu bez presedana u modernoj Evropi.

Austrijski poslanici protiv ustaškog pomena u Blajburgu

Poslanici više austrijskih partija u Evropskom parlamentu apelovali su juče da se obustave fašističke i desničarsko-ekstremističke provokacije u okviru hrvatske komemoracije u Blajburgu. Povod za protest austrijskih poslanika jeste komemoracija, koja se ove godine održava 12. maja, a na kojoj se, kako navode, godinama unazad mogu videti fašistički i nacistički simboli, nacistički pozdravi, te čuti fašističke parole.

- Nacističkim simbolima u Austriji i Evropi nema mesta. Ako želimo da živimo zajedno u Evropi, moramo i da imamo obzira prema istorijskim ranama drugih - poručio je Otmar Karas, poslanik u EP.
D. K.

- Nigde se i nikad u Evropi nije desilo da se tako nešto dogodi. Zamislite da li je moguće da se prilikom komemoracija u Aušvicu ili Mauthauzenu pojavi transparent sa nacističkim pozdravom "Zig hajl" ili zastava sa kukastim krstom?! Očekujemo bezuslovnu osudu hrvatskog rukovodstva, a ne relativizaciju događaja, koja u stvari znači relativizaciju zločina nad Srbima, Jevrejima i Romima. Ali takve osude nema. Naprotiv, ustašama se podižu spomenici i nazivaju se ulice i trgovi njihovim imenima - ukazao je Dačić, napominjući da sa ustašama i njihovim zločinima po zlu i zverstvima niko nije uporediv.

Vučić: Uništili su Niš, a sada meni prete

Upitan kako komentariše najavu opozicionih lidera da će u sredu podržati protest u Nišu i da će ga dočekati uz poruku "Iš iz Niš", Vučić je rekao da je apsurdno da to govore ljudi koji su uništili Niš.

Tanjug

- Ja sam otvorio šest fabrika u tom gradu, a mene će ti

da se ja pitam

RATKO DMITROVIĆ NOVINAR

Hrvatska vlada je pokrovitelj ustaškog derneka u Blajburgu. Ona je odobrila upotrebu ustaškog uzvika "Za dom, spremni". To je njihov izbor, opredeljenje, njihova slika. To su oni.

koji su uništili Niš dočekati sa "iš"?! Ime mi je Aleksandar, ne odazivam se na "iš". Narod je na izborima na svim nivoima rekao šta misli ko treba da ga predstavlja. One koji navodno brinu za Niš ne interesuju ni Nišlije ni grad, a kako su vodili računa i koliko ih je bilo briga pokazuje i način na koji su urušili grad, zatvorili sve fabrike, nisu isplatili radnike i ostali im dužni novac još pre 10 i 12 godina. Janković, Đilas, Jeremić i ostali rade uvek protiv interesa građana Niša - naveo je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija