• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2018

17:54

VUČIČ SA DONALDOM TUSKOM:  Borićemo se da naša deca nemaju probleme kao mi danas!

Politika

VUČIČ SA DONALDOM TUSKOM: Borićemo se da naša deca nemaju probleme kao mi danas!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Evropskog Saveta Donaldom Tuskom, sa kojim je kako se očekivalo, razgovarao o odnosima EU i Srbije, evrointegracijama, regionalnoj saradnji i investicijama

Predsednik Evropskog Saveta doputovao je danas popodne u Beograd gde ga je na aerodoromu "Nikola Tesla" dočekao prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih polsova Ivica Dačić.

Posle zajedničkog susreta, Vučić i Tusk sastali su se sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i prisustvovali potpisivanju Finansijskog ugovora između Evropske investicione banke i kontrole letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA).

Tanjug

Nakon potpisivanja ugovora predsednik Vučić se obratio medijima i rekao da želi građanima Srbije da kaže da je gospodin Tusk iskreni prijatelj Srbije i da se on uvek tako ponašao, a da njegovu posetu smatra značajnom.

- Ja sam zahvalan Donaldu Tusku što je pokazao da možemo da računamo na podršku Evropskog Saveta i na njegovu. Poglavlja 23 i 24 su važna za budućnost naše zemlje. Značajan je finansijski ugovor koji je potpisan - istakao je Vučić.

Kako dodaje, razgovarali su i o auto putu Niš-Priština i da smatra da je on važan za ceo region.

Tanjug

- O ovome sam prvi put govorio sa Angelom Merkel 2013. godine. Zahvalan sam Tusku za podršku da ubrzamo tu izgradnju i što je zamolio Hojera da krenemo u izgradnju tog puta koji prolazi kroz Nišavski i Toplički okrug. Večeras ćemo razgovarati o Kliničkim centrima - rekao je Vučić.

Vučić:  Pokazao sam Tusku Briselski sporazum, mi u Srbiji očekujemo komromis!

Predsednik Srbije je izrazio zahvalnost za investicije - 50 miliona evra od strane Evropske komisije.

- Zahvalan sam Tusku što je zamolio Hojera da krenemo u izgradnju tog puta koji prolazi kroz Nišavski i Toplički okrug. Večeras ćemo razgovarati o Kliničkim centrima - rekao je Vučić.

Tanjug

Kako kaže razgovarali su i o pitanju koje ako ne bude na adekvatan način rešeno predstavlja prepreku na evropskom putu Srbije, a to je pitanje KiM.

- Pokazao sam Tusku Briselski sporazum i to da je Srbija sve uradila, Mi u Srbiji smatramo da treba da dođe do kompromisnog rešenja. Moramo da se borimo da naša deca nemaju problem kao mi danas. Nemam šta ni da ponudim ni prodam što neki pre mene već nisu dali. Borićemo se za naše državne interese - istakao je Vučić.

On kaže da Srbija može da prihvati kompromis, ali ne i ponižavanje Srbije-konstatovao je Vučić.

Potom se na srpskom obratio Donald Tusk: O Budućnosti Srbije neće odlučivati ni EU, Ni Amerika, ni Rusija već beograd! 

Tanjug

- Glavni razlog moje posete su pripreme za Samit Zapadnog Balkana koji treba da se održi u Sofiji. Kao Poljak rođen i odrastao u komunizmu, dobro se sećam vaše nezavisnosti. 

U mojoj generaciji, još živi legenda o vašem herojskom i uspešnom otporu tokom Drugog svetskog rata. Čak i Nemci znaju da je Bog bio na vašoj strani. Danas je čitavom svetu jasno da će o budućnosti Srbije odlučivati samo Beograd, ni Evropska unija, ni Amerika, ni Rusija - istakao je Tusk.

- Hteli bismo da u budućnosti produbimo naše ekonomske veze. Stoga će Samit u Sofiji biti značajan - kazao je Tusk.

Poseta predsednika Evropskog saveta Srbiji organizovana je u okviru njegove balkanske turneje, koja traje od 23. aprila do 27. maja. 

VUČIĆ NAKON SASTANKA U BUKUREŠTU: Želimo da Srbija bude sledeća članica EU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mihajlo

pre 5 godina

Traži se samo pošteno posredovanje u razgovorima o Kosovu!

Alhemičar

pre 5 godina

Односи Србије и ЕУ би требало да се побољшају

Dejan

pre 5 godina

Svaki sastanak koji se tiče našeg ulaska u EU je od velikog značaja za nas.

Vesna

pre 5 godina

Održavajamo dobre odnose jer nam mogu poslužiti za naš brži ulazak u EU.

mILOŠ

pre 5 godina

SNS je u velikoj meri unapredio stanje u zemlji, Srbija je nikad bliža EU!

ceca

pre 5 godina

Teska situacija u Srbiji koju Donald Tusk razume I koji podrzava evrointegraciju ,o situaciji u region I investicijama su vodili razgovor.

srki

pre 5 godina

Za nas je ovo značajna poseta i nadamo se da će neke stvari Tusk razumeti

srki

pre 5 godina

Srbija ulaže sve napore da obezbedi bolju budućnost našoj zemlji

tina

pre 5 godina

Vreme je da donesemo hrabre odluke da ne bismo teško breme našim potomcima ostavili u amanet.

anamarija

pre 5 godina

Srbiji su njeni gradjani i njihova buducnost na prvom mestu.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija