• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

26.04.2018

09:00

NOŽ U LEĐA OD "BRAĆE" FRANCUZA! Makron preti državama koje povuku priznanje LAŽNE DRŽAVE KOSOVO!

Politika

NOŽ U LEĐA OD "BRAĆE" FRANCUZA! Makron preti državama koje povuku priznanje LAŽNE DRŽAVE KOSOVO!

Podeli vest

Zemlje koje su priznale lažnu državu Kosovo, ali preispituju taj svoj stav, suočiće se sa protestom Francuske ukoliko odluče da povuku odluku 

Francusku "iritira" lobiranje Beograda da što više država povuče priznavanje Kosova. Svoju skandaloznu nameru nisu krili ni od predstavnika misije Srbije u Ujedinjenim nacijama.

Šef diplomatije Ivica Dačić juče je otkrio da ima informacije da jedna stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i uticajna članica Evropske unije namerava da uputi protest svakoj državi koja ubuduće povuče priznavanje Kosova, ali nije otkrio o kojoj je zemlji reč.

- Predstavnik te zemlje rekao je našoj misiji u Njujorku da je iritantan pristup Srbije da neke zemlje povuku priznavanje Kosova, da se to kosi sa njihovim stavom i da je to pitanje rešeno.

Dačić se potom zapitao:

- Ne očekuje li se od Srbije valjda da radimo protiv sebe? Kakve veze oni imaju sa tim ko će priznati, a ko neće. Pa kako se ne kosi sa interesima drugih kada neka zemlja priznaje Kosovo? 

Tanjug

I BRITANCI „MUTE”

Prema saznanjima Novosti, udarac ispod pojasa spremna je da nam zada i Velika Britanije. Naši izvori prenose da London zvanično traži da se ukinu sednice SB UN o Kosovu ili da budu na nivou zatvorenih konsultacija (izvan očiju javnosti).

Pošto Britanci u avgustu preuzimaju predsedavanje SB UN, velike šanse postoje da sprovedu tu svoju ideju, jer proceduralni predlozi ne mogu da se "saseku" vetom zemalja koje bi bile protiv, u ovom slučaju - Rusije ili Kine.

Među stalnim članicama Saveta bezbednosti iz EU su Francuska i Velika Britanija, a priznavanje Kosova do sada su povukli Gvineja Bisao, Surinam i Burundi.

Nekadašnji ministar spoljnih poslova Vladislav Jovanović kaže, za "Novosti", da, ukoliko je Francuska zemlja o kojoj je govorio Dačić, da to ne treba da čudi jer Pariz želi da zadovolji Ameriku sa kojom "igra svadbeni tango":

- Amerika je sa Francuskom uspostavila specijalne odnose, a naše istorijsko prijateljstvo sa Francuskom je bilo kratkotrajno i ona nije bila baš nesebična u pomoći koju nam je pružila kao saveznik.

Tanjug

Jovanović kaže da Francuska danas ima veliki uticaj na afričke frankofonske zemlje poput Senegala, koji je među prvima priznao Kosovo, kao i na Gvineju, Mali, Centralnoafričku Republiku... Kosovo je do sada priznalo 106 zemalja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan lala

pre 5 godina

Kako mi samo lako i neshvatljivo dajemo komplimente i prijateljem nazivamo proverene neprijatelje . Pa ti Francuzi su ucestvovali u NATO agresiji na Srbiju ubijali su nase nevine civile i vojsku, totalno nam rusili infrastrukturu , okupirali KiM i priznali kvazi drzavu "kosove " na teritoriji nase suverene drzave Srbije. Ako moramo da cutimo nemoramo da ih nazivamo prijateljima i da im dajemo velike poslove . Oni su podrzali i bili inicijatori neprijateljski rezolucija protiv naseg naroda i drzave . Dali smo mi stvarno toliko glupi ? Francuzima -neprijateljima mi dajemo posao za gradnju metroa u Beogradu a posao smo mogli i morali dati prijateljima Rusima i Kinezima da Oni zajedno podele posao sa nama. Hocemo li se nekad opametiti i shvatiti gde nam je mesto . ??? Ne u antisrpsku EU , nase mesto je sa nasom bracom Rusima u EEU i ODKB:

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17