• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2018

13:32

SKOT: Srbija sjajno napreduje, plate su preniske...

Politika

SKOT: Srbija sjajno napreduje, plate su preniske...

Podeli vest

Srbija je napredovala, ekonomija je stabilizovana, plate su preniske, ali počinju da rastu, međutim ostalo je posla u oblastima demokratije i ljudskih prava, rekao je ambasador SAD Kajl Skot na konferenciji ''Mogućnosti doprinosa Kongresa srpsko-američkog prijateljstva promovisanju demokratskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji''

- Država ima posebnu odgovornost prema siromašnima, starima, žrtvama nasilja u porodici, onima sa posebnim potrebama, kao i svima ostalima koje je lako prenebregnuti. Naravno ni jedna vlast ne može učiniti sve i za sve - kazao je Skot.

On veruje da se tradicionalno prijateljstvo i partnerstvo, koji su dominirali istorijskim odnosima dva naroda - srpskog i američkog, treba da budu i dalje takvo i kazao da je taj odnos bio prekinut devedesetih godina, kada je, navodi, nacionalistički polet koji je pratio raspad bivše Jugoslavije udaljio dve zemlje.

- Ali, iz naše perspektive nema prepreke ka vraćanju dobrih i prijateljskih odnosa naše dve zemlje kakvi su bili u periodu od jednog i po veka - istakao je američki ambasador.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milorad

pre 5 godina

Pa, ovo ne liči na dobro. Ovakav, fini komentar ? Čudno za Skota.

mirko

pre 5 godina

Kaze ambasador drzave ciji je dug 115% bdpa i ciji narod ne bi imao ni centa plate kad bi taj dug morali da vracaju (kad bi ukinuli prese za stampanje malih bezvrednih zelenih)...

bubasvaba

pre 5 godina

Ti bi od srba ono sto brzo raste pa reci covece bar tebi nije tesko znas i nas jezik pa kazi po srpski da hoces to st brzo raste.

Mita

pre 5 godina

Srbija se otrgla vremena kada smo bili prezaduzeni. To je bitno radi naseg daljeg razvoja.

Milan

pre 5 godina

Iz moje perspektive stvari stoje malo drugačije. Bilo bi dobro da optužite američke vojnike i oficire koji su izvršili ratne zločine u agresorskom ratu Vaše države na našu pa neka sud odluči o njihovoj krivici pa čak i na farsični način presude za zločin u Mi Laju. Krenite od komandne odgovornosti pa do neposrednih ubica iz sedišta aviona ili komandi za ispaljivanje krstarećih raketa. Dok to ne uradite ne vredi sve ostalo što radite.

Mita

pre 5 godina

Sa svakom zemljom cemo nastojati da gradimo uspesnije odnose, pa tako i sa SADom.

Klara

pre 5 godina

Promene su vidne kao i napredak SrbijeZnamo da imamo jos dosta toga da radimo na demokratiji i ljudskim pravima, kao i na povecanju primanja,ali sve polako ide ka boljem.Promene se ne desavaju preko noci.

Dragojlo

pre 5 godina

Preniske jer ste vi bombardovanjem i zutima unistili gotovo sve!!

Maja

pre 5 godina

Srbija je na pravom putu i plate ce biti vece korak po korak idemo ka boljem.

Flavie Felix IV

pre 5 godina

Nema ni kod nas prepreke kad vratite sve Srbske zemlje koje ste nam oteli i dali nasim ne prijateljima.Kosovo Republiku Srbsku,Crnu Goru,Rep.Srbsku Krajinu i Makedoniju i na kraju da platite 100 milijardi dolara za sve sto ste polupali 99te..Uranijum cemo vas oprostiti ovaj put.

Goran

pre 5 godina

Plate su "preniske" ali realne u ovom trenutku. Ti bi dao vece plate da su tvoji zuti pobedili iz vaseg budzeta, a? Propale vam finansije i lazna obecanja zutie bolesne elite, pa bi ti da se..s malo? Nas Vucko radi najbolje sto moze u ovom trenutku za ovu zemlju, a ti ne s..i mnogo nego radi svoj posao kako treba.

robinhude84

pre 5 godina

Bas lepo da neko vidi i hvali napredak Srbije!

Lun

pre 5 godina

Treba Srbiji dobri odnosi sa svima i zato predsednik Vucic unapredjuje odnose i dovodi investitore

Milorad

pre 5 godina

Samo nemojte Vi da nam izvozite - demokratiju...!? Hvala...unapred...Vi ste zlo...gde god ste se pojavili sa tom Vasom... DEMON-KRATIJOM...!! ..I borbom za , kobajagi imaginarna ljudska prava - unistavanjem flore i faune...drugih naroda.... - kao i celih drzava...

peraciganin

pre 5 godina

Nas predsednik kao i drzavaimaju posebnu odgovornost prema svim siromasnim i sa drugim potrebama.

Branko

pre 5 godina

Samo se vi nemojte javljat, mnog izgledate pametnini kad sutite??????

zanimljivo

pre 5 godina

Nema prepreka samo jedan mali mali problem zvani Kosovo i Metohija. Iskreni prijatelji ne truju svoje prijatelje i ne cepaju im drzavu, ne ubijaju ih radioaktivnim bombama. Problemcic Skote sto zelite da vam robujemo a mi Srbi smo slobodarski narod. Bolje grob nego rob! - Takvi smo mi Srbi.

Miloš

pre 5 godina

Vlada i predsednik rade pravi posao, Srbija napreduje iz dana u dan!

Srdjan

pre 5 godina

Daleko vam lepa kuca i vama i vasoj demokratiji a posebno prijateljskoj sa uranijumom ! Nema seres pa lizes !

deda Raša

pre 5 godina

Ovaj se uhvatio za demokratiju i ljudska prava ko Marica za krivi Q. A Srbiji su demokratija i ljudska prava veca nego u Americi, a to dokazujes ti, cim smes govoriti sta god hoces.

Aca

pre 5 godina

Šta gospodine Skot sprečava vaše kompanije da umesto 300 evra, zaposlenima u Srbiji daju recimo 1000?

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija