• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

26.04.2018

19:27

RAT OPOZICIJE! ĐILAS ISPROZIVAO DOJUČERAŠNJE SABORCE: Ko neće sa mnom u moj savez TAJ JE IZDAJICA!

Politika

RAT OPOZICIJE! ĐILAS ISPROZIVAO DOJUČERAŠNJE SABORCE: Ko neće sa mnom u moj savez TAJ JE IZDAJICA!

Podeli vest

Propali kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Đilas osuo je paljbu po dojučerašnjim saborcima iz opozicije zato što ne žele da se priključe njegovom "Savezu za Srbiju"!

Tajkun je lidere PSG Sašu Jankovića i Narodne stranke Vuka Jeremića, ali i ostale opozicionare posredno optužio da su izdajice koje rade za Vučića!?!

Sujeta ih uništava

Kritiku bivših partnera Đilas je izneo u najnovijem broju nedeljnika NIN, ističući da onaj ko neće s njim u Savez (čiji bi on bio menadžer, prim aut.) sabotira opoziciju i direktno pomaže aktuelnu vlast?! On je u intervjuu pod naslovom "Ako se ne dogovorimo, Vučić može da radi šta hoće" poručio Jankoviću i Jeremiću da moraju da prestanu da se bore za lične interese i raspodelu fotelja?!

Ispravna poruka

Đilasova poruka je ispravna, pragmatična i racionalna jer su šanse deset i više opozicionih stranaka protiv SNS veoma male. Nijedan savez nije idealna opcija, ali je manevarski prostor za opoziciju sužen, ističe Bojan Klačar iz CESID.

- U opoziciji mora da prestane borba za zauzimanje pozicija po modelu ko će dobiti koju nahiju kad Vučić ode s vlasti. Takvim odnosom prema Srbiji samo produžavamo njegovu vladavinu... - spočitao je Đilas svojim doskorašnjim koalicionim partnerima.

Kako objašnjavaju odlično obavešteni izvori Informera iz redova opozicije, razlog za najnoviji sukob jeste odbijanje većine lidera, pre svega Saše Jankovića, da uđu u Đilasov "Savez za Srbiju" i prihvate ga kao "menadžera" i praktično lidera opozicije.

- Đilasa su svi podržali u trci za gradonačelnika Beograda, a on je posle poraza pokušao da se nametne kao jedini lider opozicije. Time je direktno udario na sujetu partnera, pa su mu oni onda uzvratili istom merom. Predsedništvo PSG je prošle nedelje odlučilo da neće ući u taj novi savez, ocenjujući da se Đilas samo bavi formom i bori za podelu funkcija. Zato je sada Đilas odgovorio da su Janković i ostali opozicionari ti koji se bave foteljama i Vučićevim nahijama... Na taj način on želi i da se razočaranim građanima opravda za aktuelno stanje u opoziciji i odgovornost prebaci na druge - objašnjava naš izvor.

Vuk optimista

Verujem da će opozicione stranke pronaći dogovor o zajedničkom nastupu jer ne postoje suštinske razlike u stavovima. Razlike postoje samo u formi, poručuje Vuk Jeremić, lider Narodne stranke.

Janković juče nije želeo da komentariše najnoviji Đilasov medijski spin, a nisu se oglašavali ni ostali takozvani lideri. S druge strane, politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je ovakva opozicija potpuno nevažan politički faktor.

- Ova i ovakva opozicija može da se dogovori i ne dogovori, potpuno je nevažno. Mislim da je sad posle svega što su uradili, ili još preciznije, svega što nisu uradili, potpuno svejedno. Rezultati svih izbora u poslednje četiri godine, kao i svih relevantnih anketa jasno govore da je njihov kredit poverenja kod naroda u Srbiji davno i neopozivo potrošen - ističe Stanković.

Unerediće se skroz

S druge strane, poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da jedva čeka da se opozicija ujedini.

Beta

- Ja se slažem s Đilasom i priželjkujem da se ovi opozicioni lideri ujedine! Vidite kakvi su ovako razjedinjeni, zamislite tek kako će da se unerede ako se ujedine. Zato bi mi bilo žao da idu rascepkani i dajem im punu podršku na tom putu ujedinjenja - poručuje Đukanović.

Opoziciona sapunica

* Janković nakon debakla na predsedničkim izborima od Vučića tražio fotelju premijera
* Osnivači PSG otkrili kako je Janković svima pričao da je Đilas Vučićev trojanski konj
* Janković je nedavno poručio Đilasu da mu je oteo ideju o formiranju Saveza za Srbiju
* Đilas preko sebi bliskih medija pokušava da pritisne druge opozicionare da ga podrže
* Đilas neće da prihvati Živkovića, Janković nije pristao na učešće Dveri u savezu.

ĐILAS SEBE POSTAVIO ZA LIDERA OPOZICIJE PA DRUGIMA BRANI DA SE BORE ZA POZICIJE!

TOTALNO RASULO U OPOZICIJI! Đilasovci zaratili i sa "patkarima"




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 5 godina

Ova Djilasova demokratija je bas ona prava ,kakav uslov.

provincijalka

pre 5 godina

Glupo je što su se uopšte i udruživali.

Mia

pre 5 godina

Krajnje je vreme da gospodin Dilas shvati da je za njega potpuno svejedno da li je u savezu ili ne ,jer narod ne zeli tajkune na vlasti!

Tamara

pre 5 godina

Sujete i pohlepa za vlašću neće dovesti do ujedinjenja opozicije. I ako predpostavimo da se ujedine zaboravili su da narod nije dobio odgovore ko je otimao od naroda, pljačkao i udruživao se sa tajkunima, zarad svojih ličnih interesa. Nije ovo više" krezuba Srbija".

Tina

pre 5 godina

Djilas vise nema nikakvu podrsku, moze samo da se pozdravi sa svojim pokvarenim planovima za koje je mislio da ce mu se ostvariti ako okupi opoziciju u savez..

Tamara

pre 5 godina

Ovo je u opoziciji sasvim normalno stanje, malo se svađaju pa se malo smire i tako u krug.

Fudbaler

pre 5 godina

Dragan Đilas je jedno zlo koje gleda samo svoje interese dovoljnu su ovaj narod ojadili.

maki

pre 5 godina

Smesan je i boluje od sujete. Ako se ne dogovorimo, da ja budem glavni. Bas da vidimo ko ce pristati na to.

Dunja

pre 5 godina

Mnogo sam bitan, a vi svi ste nevažni! Dobro poznat stil umišljenih opozicionih političara.

robinhude84

pre 5 godina

Uhvatila ga panika, ne moze da oprihvati da je gubitnik!

robinhude84

pre 5 godina

Djilas mora da shvati da je njegovo vreme u svemu proslo!

caslav

pre 5 godina

on nije ni svestan, da i on radi za Vučića....Dok iznose prljav veš jedni o drugima samo nam pokazuju ko su i kakvi su....hvala im na tome.

Maša

pre 5 godina

Đilas mora biti glavni,samo on i niko drugi.Al mu to izgleda ne polazi za rukom.

Gaga

pre 5 godina

Djilas bi da bude svima vrhovni komandant!E,pa nece moci!Podrsku naroda nema odavno,sto se vidi i na izborima,a sada mi ledja okrecu i dojucerasnji pajtosi.

Sasa Gorcilo

pre 5 godina

Pukao je on odavno... ko bi podrzao Djilasa koji je propali politicar, ko bi njega podrzao... primetio je Jankovic da ga ovaj zavlaci!

Mare

pre 5 godina

Nastavlja se pucanje i ubrzano raspadanje opozicije, ako se ona tako i moze nazvati.

Kažu

pre 5 godina

Kažu da savez nastaje iz želje onih koji ga organizuju, a ne želje jednog čoveka.

ana

pre 5 godina

Ili ti ,,ko neće da puni moj džep taj je izdajica,,

ana

pre 5 godina

Izdajica koga? Bitno da nije izdajica svoje zemlje i svoga naroda.Djilas ce se vec nekako snaci.

djenka

pre 5 godina

U Savezu isto kao i u Farmi,Parovima i Zadruzi , jedino jos nema direktnog prenosa seksa.

nina

pre 5 godina

Djilas je upravo ovakvim izjavama potvrdio po ko zna koji put da je manipulator.

darija

pre 5 godina

Klasicna osobina Djilasa su upravo ovakve manipulacije i ucene.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija