• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2018

20:14

​KOLINDA OSTALA BEZ TEKSTA: Predsednica Hrvatske odbila da komentariše odluku Srbije o Krstičeviću?!

Politika

​KOLINDA OSTALA BEZ TEKSTA: Predsednica Hrvatske odbila da komentariše odluku Srbije o Krstičeviću?!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović danas je odbila da komentariše odluku Vlade Srbije o proglašavanju hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića nepoželjnom osobom, prenela je Hina. 

Kitarović, koja je u dvodnevnoj poseti Makedoniji, srela se s tamošnjim političkim čelnicima, a u četvrtak će u glavnom makedonskom gradu učestvovati na skupu procesa Brdo-Brioni na kojem će učestvovati i lideri regiona, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vlada Srbije odlučila je ranije danas da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević do daljnjeg nije dobrodošao u Srbiju.

Vlada je takvu odluku donela kao odgovor na notu hrvatskog MVEP-a o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

- Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi- navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije uzvratila: STOP ZA HRVATSKOG MINISTRA ODBRANE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 5 godina

na pitanje zasto hrvati hoce da falsifikuju istinu o jasenovcu moram vam odgovoriti sledece. u trecem ponudjenom odgovoru se spominje rijec antifasisti. Treba da se yna da hrvati nikada nisu bili fasisti i tomih veseli ad im se govori jer se to ne tice njih. Oni su bili tvrevina nacista a prevazisli su nacisticke metode tako da su i sami nacisti bili zgranuti njihovim postupcima. da su hrvati bili fasisti ne bi bilo logora za istrebljenje na teritoriji NDH . Nasa komisija za ispitivanje dikaza o jasenovcu gdje je jedan od clanova bio i uvazeni Srboljub Zivanovic podnela je izvestaj o svom radu koji nikada nije video svetlo dana a podnesen je u beograd gde su oko tita bili srbi?! Postavlja se pitanje ko je poceo sa prikrivanjem istine o jasenovcu , hrvati iz zagreba ili srbi-komunisti iz beograda. Na kraju krajeva ni to nije vazno jer su i hrvati i komunisti (citaj srbi) potpisali dogovor o sardnji u neki šest ili sedam tačaka u 1935 (potpisali ga mae budak i mosa pijade). Sporazum kao glavni cilj djelovanja istice borbu protiv srba. Tako da svi ti logori, jame, bunari sva stratista nisu plod samo ustasa-hrvata-tvorevine nacisa nego su i u velikoj mjeri i zasluga srba komunista kao avangarde jednog naroda. Neko ne negde rekao da narod koji zaboravi svoju istoriju treba da ju ponovi. Tako da nasem tradanju jos nije kraj.

sike

pre 5 godina

Za "dragan".Napisali ste gomulu stvari na koje postoje cisti i posteni odgovori.Ja cu reci samo jednu "sitnicu". 1962 god.u OS Oton Zupancic,u tada drugom razredu,gledali smo dokumentarni film o Jasenovcu i svim strahotama koje su se tamo dogodile i to sve snimljeno i opisano i imenovano,a ustase su stalno nazivani fasistima.U 4-tom razredu smo svi znali da odrecitujemo "Jamu", Ivana Gorana Kovacica.U 5-tom razredu smo saznali za gomilu jama koje su ustaso-fasisti punili pobijenim narodom,dosta vise jama nego sto se DANAS pominje.Uceni smo o svim zlim ustaso-fasistima,ali smo priznajem i drzim se i danas toga,da zbog njih ne mrzim sav hrvatski narod.Tako sam ucen u srednjoj skoli,na odsluzenju vojnog roka u,sada omrznutoj JNA koju je i kod nas izdalo, vise nego sto treba, zakletih njoj. Dosta je od mene postovani gospodine.Iz kuce,iz skole,iz fabrike iz JNA,izneo sam stecenu osobinu iskrenosti i pravila,"Ili pricaj istinu ili ne govori nista na tu temu".A fasizam postovani,je danas jedna od prilicno mocnih ideologija u politici svet.Ako mislite da gresim,pogledajte sta se danas po svetu,i kakvo zlo radi ljudima.Postovanje i pozdrav.ISKRENO.

Milorad

pre 5 godina

Varate se...Pravi KOMUNISTI SRBI...stradali su na GOLOM OTOKU...i na putu do Golog Otoka...!! Tito nije bio KOMUNISTA...?! Bio je dozivotni Predsednik... to jest...CAR...ili DESPOT...KRALJ...Koji bi pravi komunista to sebi dozvolio..? Tito je bio FEUDALNI VLADAR a sefovi republika...Mali Feudalci...!! Srbi oko Tita bili su ulizice i POLTRONI...a nee komunisti...Pravi KOMUNISTA bi uzeo revolver i PUCAO na izdajnike ideje...Samo se Krcun suprostavio ....zato je UBIJEN...! Rankovic je pokusao ali je bio nadmudren i ostavljen sam...

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija