• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti.rs/D. Č.

27.04.2018

18:28

AMERI HTELI DODIKOM DA PREVARE SRBE, ALI SU ONI NASAMARENI: Vašington pobeđen njihovim najajčim oružjem - PREVAROM!

Politika

AMERI HTELI DODIKOM DA PREVARE SRBE, ALI SU ONI NASAMARENI: Vašington pobeđen njihovim najajčim oružjem - PREVAROM!

Podeli vest

Pojam prevara ne mora uvijek da označava neku negativnu radnju. Kad se prevarom postiže pozitivan cilj u interesu nekog drugog ili za narod, a ona je usmjerena protiv onih koji prevaru koriste za svoju korist pritom nanoseći štetu drugima, onda je ta prevara pozitivna i sadrži mudrost. Tako je i Dodik prevario Zapad i pobedio ga njegovim oružjem i sačuvao Srpsku

U istoriji je bilo jako puno prevara koje su izazvale ogromnu nepravdu, sukobe i stradanja. Kada bi neko prevarom sprečio negativne pojave, to bi se smatralo humanim gestom i uspehom.        

Hitler je lažirao povod kako bi napao Poljsku. Nemci su se preobukli u poljske uniforme i napali nemačke položaje 1939. godine.

Svojevremeno je Sadam Husein prevaren i "navučen" da napadne Kuvajt 1990, a onda su SAD napale Irak 1991.

Izrežirani zločin u Markalama i Račak bili su povod za agresiju na Srpsku i Srbiju 1995. i 1999. godine.

Nepostojeći hemijski otrov takođe je bio lažni povod za uništenje Sadama Huseina i razbijanje Iraka 2003.

Slučaj Skripalj iskorišćen je za nove sankcije Rusiji i pokušaj njene izolacije. 

Nedokazano korišćenje hemijskog otrova bio je izgovor za bombardovanje, ovog puta, Sirije 2018.

U svim tim i mnogim drugim slučajevima, gde je prevara proizvela zlo, gotovo da nije bilo nikakve osude a da ne govorimo o odgovornosti i kažnjavanju krivaca.

Određene snage Zapada su 1997. i 1998. godine podržale Milorada Dodika da dođe na vlast u Republici Srpskoj kako bi vodio proces njenog ukidanja i umirio narod dok bi oni, Zapad, otpočeli kontrolisano razbijanje Srbije, izvršili agresiju nad njom (1999.) i oteli južnu srpsku pokrajinu, sa planom da idu dalje.

Da nisu imali nekog od Srba, za koga su mislili da će uraditi ono što oni hoće - ukidanje Republike Srpske, oni bi je ubrzano i nasilno ugušili. 

Tome se ne bi niko ozbiljnije mogao suprotstaviti, jer je svet bio predvođen samo jednom dominantnom silom koja je nezajažljivo, po svetu, ostvarivala svoje devijantne interese.

Tanjug/fotomontaža

Dodik je, odnosno vlast Republike Srpske, strategijom zategnutog popuštanja, kada je već morala, prenosila ona ovlašćenja koja nisu suštinska na nivo BiH, dok je suštinske stvari, poput MUP Republike Srpske, odbranila. To je možda bio i prelomni momenat.

Godine 2006. predsednik Dodik rekao je ukoliko se nastavi pritisak na Republiku Srpsku, ona će održati referendum na kojem bi se građani izjasnili da li su za njeno izdvajanje iz BiH. Tako je Srpska bila spasena, jer su srpski političari, prije svega Dodik, pokazali hrabrost i odlučnost da je odbrane.

ČEPURIN ŽESTOKO PROZVAO HRVATE ZBOG SRBIJE: Kaubojska taktika PROIZVIDI NEIZBEŽNE KONTRAMERE!

        
Pojavom novih žarišta i menjanjem odnosa snaga u svijetu, nije moguća agresija i ukidanje Republike Srpske, što se moglo desiti 1997. i 1998. godine.

Zanimljivo je da su mnogi anacionalni građani 1997. i 1998. godine, 2002-2003. (vreme izbora) pomogli da Dodik dođe na vlast uz rečenicu "Nema nam spasa ako Dodik ne dođe na vlast".

Od 2010. godine pa na dalje isti ti anacionalisti su Dodika počeli rušiti i ovog puta govoriti "Nema nam spasa ako Dodik ostane na vlasti".

LAŽI PRIMENJENE NA SRBIMA I SAD SU GLAVNO ORUŽJE SAD: Sve što "svetski policajac" radi uvežbao je na našim glavama!

Oni su shvatili da Dodik zaista ima nameru da brani Srpsku i da mu je stalo do nacionalnih interesa svog srpskog naroda. Međutim, još uvijek neki rodoljubi nisu sagledali Dodikovu vrlo značajnu, tešku i opasnu ulogu, kojom je i "prevarom", kao načinom dolaska do cilja, spasio Srpsku.

Zato sada svi srpski rodoljubi treba da budu uz Dodika, kako bi mu zagrijali srce... i on rekao "Nema odstupanja, idemo dalje".

Najbolji primer da se odnos snaga u svetu menja, jeste referendum po pitanju Dana Republike Srpske. 

USTAŠE, BOLJE ĆUTITE! KRSTIČEVIĆ ODGOVORAN ZA ZLOČINE NAD SRBIMA U BIH?! Linta: Beograd zabranio ulazak u Srbiju čoveku kome su "ruke baš krvave"!

Protiv njega je bila ambasada SAD, međutim i pored toga referendum je održan, i on ne samo da je značio slobodu za srpski narod, nego je pružio nadu i ohrabrio one na Zapadu koji smatraju da ima smisla boriti se protiv nepravedne globalizacije i pohlepnog antireligioznog centra moći.

Tanjug

Predsedniku Dodiku možda će se ukazati istorijska šansa da, ne samo učestvuje u rešavanju srpskog nacionalnog pitanja na Balkanu, već i da bude aktivan u postizanju istorijskog dogovora između pravoslavaca i muslimana na ovim prostorima.

I na kraju, svaki tekst završavam: Pobedimo krizu radom, radujmo se i radimo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Deran

pre 5 godina

Bio sam u RS za uskrs,tamo je gote stanje nego kod nas,video sam dilere deviza,to sam mislio da vise necu videti...

Dragan

pre 5 godina

U buduće,ako misliš da ti neko poveruje u izmišljotine,moraš se potruditi da izmisliš nešto originalnije!U laži su kratke noge ....

kiza

pre 5 godina

A sta je covek slagao. U sred grada se valjaju tzv devize i samo cujes devize, devize, devize. Policija sve vidi ali reakcije nema.

Jovan

pre 5 godina

Pa jeste hteli Ameri da ga nasamare a on naivan prodao sve dokumente o Jasenovcu Amerima!

gago m

pre 5 godina

ovane,drži se ti svojih ovaca,arh. građa o Jasenovcu je za tebe "špansko selo" i zato je bolje da se ne brukaš iznošenjem neistina!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija