• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda/ Srpski Telegraf

27.04.2018

21:53

NATO ŠALJE VOJSKU I TENKOVE NA SRPSKE GRANICE: Smeta im naša saradnja sa Putinom, ALIJANSA USVAJA PAKLENI PLAN!

Politika

NATO ŠALJE VOJSKU I TENKOVE NA SRPSKE GRANICE: Smeta im naša saradnja sa Putinom, ALIJANSA USVAJA PAKLENI PLAN!

Podeli vest

Amerikanci su na sastanku NATO u Briselu zatražili od evropskih zemalja da na srpske granice dovuku vojnike, tenkove i teško naoružanje!

Ova šokantna informacija procurila je u zapadne medije iz pripremnog materijala za samit NATO na visokom nivou (ministri spoljnih poslova zemalja članica), koji se danas održava u glavnom gradu Belgije. 

Ovakvo opkoljavanje Srbije, kako se u tim papirima navodi, predviđeno je kao deo strategije u konfrontaciji alijanse sa Moskvom, a isti scenario biće primenjen na svim tačkama gde se direktno sučeljavaju NATO i Rusija. To su, uz Srbiju, Poljska, baltičke zemlje, Finska, Ukrajina...

Prema ovom planu, vojna efektiva NATO bila bi dodatno uvećana pre svega u bazi Bondstil na Kosovu i Albaniji, a zatim i u Makedoniji jer je planiran skori ulazak ove zemlje u Alijansu. Ono što je posebno opasno jeste da će NATO na svaki način pokušati da uvuče i BiH u članstvo, što je otkrila i stalna predstavnica SAD u Alijansi Kej Bejli Hačinson. 

- Jedna od važnih tema sastanka u Briselu su zemlje zapadnog Balkana. Razgovaraće se i o postupcima Rusije i kako odgovoriti na njih. Takođe, već su u toku rasprave o tome šta će biti naredni koraci kada je u pitanju BiH, koja je napravila značajan iskorak po pitanju knjiženja vojne imovine i ispunjavanju uslova za aktivaciju MAP (membership action plan - aktivacioni plan o članstvu, prim. Aut.) - otkrila je Harčinsonova karte.

AMERI HTELI DODIKOM DA PREVARE SRBE, ALI SU ONI NASAMARENI: Vašington pobeđen njihovim najajčim oružjem - PREVAROM!

S druge strane, iz Stejt departmenta je stigla zvanična objava da će SAD zahtevati od evropskih saveznika, posebno Nemačke, da znatno povećaju vojne budžete zbog navodnih ruskih pretnji. Kako pišu zapadni mediji, takav ultimatum izneće danas u Briselu novi državni sekretar Majk Pompeo. 

USTAŠE, BOLJE ĆUTITE! KRSTIČEVIĆ ODGOVORAN ZA ZLOČINE NAD SRBIMA U BIH?! Linta: Beograd zabranio ulazak u Srbiju čoveku kome su "ruke baš krvave"!

Dolazak zvaničnika takvog ranga jasna je poruka Vašingtona koliko pažnje pridaje tom pitanju.

Reuters/fotomontaža

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ne dovodi u pitanje da Amerika otvoreno preti Srbiji.

- SAD traže da zemlje NATO povećaju izdvajanje za vojsku na najmanje dva odsto BDP da ne bi više samo oni finansirali Alijansu. A kada kažu da će tema biti i Zapadni Balkan, to zapravo znači prostor bivše Jugoslavije jer njima smeta naša saradnja sa Rusima i zato gledaju da nas stalno pritiskaju i da nas upozoravaju, što je sasvim jasno. Oni nas otvoreno pritiskaju - rekao je Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Hrvati kazu kako su oni suverena zemlja i nabavljaju jurisnae helikoptere i sad avione za napad na SRB, toje sve providno a ne smiju da prdnu dok im Amwri ne dozvole!!!!????

ruku na srce

pre 5 godina

Ne smeta im naša saradnja sa Putinom, vec im smeta nasa lojalnost prema izbeglicama iz svih delova sveta, koje nasi za dobre pare krijumcare u Evropu.

SS

pre 5 godina

Opkoljavaju nas odavno,rade šta hoće,a mi nikako da na vreme dovedemo ruske baze pa i onako nas zajebavaju i ucenjuju,ili možda čekamo da do 2035 sakupimo zastarelo Rusko naoružanje pa da im majku.

Mile

pre 5 godina

Ako je ovo tacno , to je opasna rabota , koju vlast mora da spreci , ako ne moze neka se skloni . Ako je neistina ,sta onda?

Slave

pre 5 godina

koja saradnja, ni predsednika drzave nam nije pozvao na inauguraciju

XXL

pre 5 godina

Legalno sam predao registrovano trofejno oružje koje je po novom Zakonu o oružju i municiji trebalo biti 'preregistrovano' u onesposobljeno za šta sam trebao platiti po cevi taxu od 15.000 dinara za potvrdu licenciranog oružara koje - JA NEMAM. Zabole me sad koje se vojske gomilaju na granice Srbije sve su mi dobrodošle ako će da uđu mogu samo goloruk da ih dočekam - naravno uzdignutih ruku.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija