• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2018

07:49

(FOTO) MOST PRIJATELJSTVA: Vučić ispratio biciklističku četvorku za Tursku!

Politika

(FOTO) MOST PRIJATELJSTVA: Vučić ispratio biciklističku četvorku za Tursku!

Podeli vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispratio je danas četvoro biciklista iz Srbije i Turske koji su danas krenuli na turu "Most prijateljstva" od Stambol kapije u Beogradu do Beogradske kapije u Istanbulu i poručio da taj gest govori o sve snažnijem bližem ozbiljnijem povezivanju Srbije i Turske

 - Ovo je divan znak i gest prijateljstva -  rekao je Vučić novinarima na Kalemegdanu, odakle su po dvoje biciklista iz Srbije i Turske, Milica Rakić i Aleksandar Mijatović, Ouzhan Ermiš i Muhamed Ali Uuz, krenuli u Istanbul povodom Vučićeve posete Turskoj 7. maja.

On je Milici i Aleksandru poručio da u ovom trenutku ne predstavljaju samo sebe i svoj biciklistički klub ili savez, već Srbiju, sve radnike koji su u poslednjih nekoliko godina dobili posao u turskim kompanijama i sve one koji će u njihovim kompanijama tek dobiti posao.

Tanjug

Vučić je istakao da će za njih vožnja trasom dugom 1.200 kilometara biti izazov i važno dostignuće, te da će dnevno prelaziti oko 130 kilometara i to ne autoputem, već teškim putevima i poželeo im srećan put.

Probao je i baklave, koje su ponuđene okupljenima.

Inače, put dug 1.200 kilometara trajaće devet dana, a biciklisti će dnevno između 100 i 160 kilometara.

Tanjug

Put će preći u devet etapa: Beograd-Srebrno jezero, Srebrno jezero-Zaječar, Zaječar-Pirot, Pirot-Sofija, Sofija-Pazardžik, Pazardžik-Haskovo, Haskovo-Edirne, Edirne-Čorlu, Čorlu-Istambul.  

Tanjug

Sponzori ovog svojevrsnog mosta prijateljstva između dve prestonice, što će i pisati na dresovima koje će biciklisti za ovu priliku nositi, su istanbulska opština Fatih i fabrika bicikala Salkano (Salcano). 

Turski proizvođač bicikala već dva puta je bio sponzor turskih reprezentativaca u biciklizmu na Olimpijadama 2012. i 2016. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milica

pre 5 godina

Korak na koji su se odlučili je težak ali verujemo daa će uspeti u svojoj nameri dalek je to put ali kad je prijateljstvo u pitanju nema prepreka

Olja

pre 5 godina

Ova etapa je simbol prijateljske povezanosti Srbije i Turske.

riki

pre 5 godina

Prijateljstvo izmedju nasih zemlja postaje sve vece.

jelka

pre 5 godina

prijatelji Turska I Srbija biciklisti krenuli sa Kalemegddana ispratio ih predsednik Vucic .

joca

pre 5 godina

Jako vazno ispostovati prijatelje .Srbija I Turska biciklisti idu do Istanbula predsednik Vucic ih ispratio .

Milka

pre 5 godina

Srbija i Turska imaju sve jace prijateljstvo, sve pohvale.

Fudbaler

pre 5 godina

Odnosi Srbije i Turske treba da se jačaju kroz sve vidove saradnje, a i u sportskom duhu. Srbija i Turska treba da grade odnose.

Petar

pre 5 godina

Srbija i Turska unapredjuju i jacaju svoje prijateljstvo i saradnju.

Jasna

pre 5 godina

Odnosi sa Turskom su u svakom pogledu kvalitativno unapredjeni.

Fudbaler

pre 5 godina

Most prijateljska između Srbije i Turske se gradi.

Nikola

pre 5 godina

Zelimo jos bolje odnose sa Turskom, ova lepa tura ce pomoci u tome.

Majka

pre 5 godina

Velicina predsednika ogleda se upravo u ovakvim danima kada vidimo da su mu ljudi i ovakvi dogadjaji podjednako bitni kao i neka druga,rekli bi krupnija pitanja.

PavleM

pre 5 godina

Lepa vest! Mostove između naroda treba uvek i sa svima graditi, a ne rušiti.

cveta

pre 5 godina

Srecan put, svaka cast ovim ljudima na sirenju prijateljstva.

Miloš

pre 5 godina

Turska je jak strateški partner Srbije, zato je potrebno dalje jačati odnose. Ovakvi skupovi dovode do jačanja veza između zemalja. Zna Vučić šta radi...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...
REMONT

(FOTO) Pogodili ga Rusi! Moćno oružje SAD hitno vraćeno iz Ukrajine! Fotografije iz Pensilvanije otkrile sve: Oštećeno je...

Na društvenim mrežama su se u proteklih nekoliko dana pojavile slike oštećenog vučnog lansera M903 sistema PVO "patriot", koji je iz Ukrajine prebačen u SAD radi popravke. Kako se navodi, lansirna platforma je na američki kontinent transportovana uz pomoć aviona An-124, koji je petog aprila poleteo iz poljskog grada Žešov i sleteo na aerodrom Harisburg u Pensilvaniji.

23.04.2024

10:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija