• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2018

11:21

VUČIĆ: Nadam se pozivu Putina, videćemo...

Politika

VUČIĆ: Nadam se pozivu Putina, videćemo...

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da dosad nije dobio pozivnicu za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, ali nije isključio mogućnost da se to dogodi

- Možda dobijem poziv za dan-dva, videćemo, još ne znam. Da sačekamo još koji dan da vidimo da li će Srbija dobiti zvaničan poziv. Mi imamo odlične odnose sa Ruskom Federacjom. Želimo da imamo još bolje - rekao je Vučić novinarima nakon sto je ispratio bicikliste Srbije i Turske koji su krenuli na rutu Beograd - Istambul. 

Primetio je, međutim, da je malo lidera u svetu, izuzev turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji su, poput njega, imali toliko sastanaka sa Putinom, te naglasio da je Srbija nezavisna zemlja. 

- Nezavisna posle mnogo godina i u donošenju svojih odluka. Da budete nezavisni u svemu tome potrebna vam je mnogo snažnija ekonomija, potrebno vam je mnogo snažnije ruikovodstvo nego što smo imali. Potrebno vam je da izdržite mnoge stvari u međunarodnoj areni koje nije jednostavno izdržati - objasnio je. 

Za tu vrstu poštovanja, primetio je, treba pokazati i veću vrstu odgovornosti i veći stepen ozbiljnosti, ali i izdržati mnoge stvari koje inače ne biste morali. 

VUČIĆ O HRVATSKOJ: Neka se oni svađaju, a mi da se nekako sklonimo po strani!

- Ali, to je izbor Srbije. Izbor Srbije je njen put ka EU i njeno prijateljstvo sa Rusijom, Kinom i Turskom i da nikome ne dozvoli da se u to meša. I da ne uvede sankcije Ruskoj Federaciji. Izbor Srbije je da bude vojno neutralna - kaže predsednik Srbije.

Zato, dodao je, Srbija mora da jača i u vojnom smislu, a da li su svi uvek zadovoljni, prokomentarisao je, te zaključio da su svi uvek pomalo nezadovoljni. 

VUČIĆ ODBIO DA SE RUKUJE S TAČIJEM: Naredio je prebijanje Marka Đurića, JA MU NIŠTA NE VERUJEM!

Ali, to je najbolji dokaz da vodimo najbolju politiku u interesu Srbije, rekao je Vucić, uz opasku da njegov posao nije da se bilo kome dodvorava, već da pronalazi najbolje rešenje za naše građane.

- Ja se i dalje nadam skorašnjem pozivu, a da li će ga biti videćemo. Ne mogu da kažem da očekujem, nadam se (Putinovom pozivu). Ovih dana ćemo imati potvrdu ili negaciju ovog što sam rekao - zaključio je Vučić.

Inauguracija ruskog predsednika je 7. maja, a predsednik Srbije je i ranije ovog meseca rekao da nije dobio pozivnicu, dok su pojedini mediji u Srbiji preneli da je predsednik RS Milorad Dodik pozivnicu dobio, kao i da su razlozi zbog kojih ona ne stiže u Beograd - bliske veze predsednika Vučića s nemackom kacelarkom i nerešeni status ruskog humanitarnog centra u Nišu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bisa

pre 5 godina

Bilo kako bilo predsednik 7 maja je pozvan kod Turskog predsednika u Ankaru .

Ivan

pre 5 godina

Dve zemlje imaju odličan odnose,i naš predsednik će sigurno biti pozvan.

Alhemičar

pre 5 godina

Verujem da će poziv uslediti ovih dana za srpskog predsednika.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Srbija i Rusija će uvek imati izvanredne bilateralne odnose .

Milena

pre 5 godina

Mediji prave oko toga halabuku, a pozivnica ce najverovatnije stici... Svakako nam ostaje da se nadamo i da mislimo da ce itekako da usledi.

Aca

pre 5 godina

Verujem da se opozicija ovim sladi, ali jedva cekam da im vidim facu kad predsedniku Vucicu stigne poziv!

Jelena

pre 5 godina

Stice poziv, Srbija i Rusija se medjusobno postuju.

Marina

pre 5 godina

Srbija i Rusija su dugogodisnji prijatelji, naravno da ce doci poziv.

anamarija

pre 5 godina

U narednim danima cemo saznati ovu vaznu vest.

anamarija

pre 5 godina

Cinjenica je da je Putin veliki prijatelj Srbije.

MICA

pre 5 godina

I dobice poziv..ocgledno da neko to namerno radi. Krije poziv ali se da lako otkriti ko i sa koje strane je to uradjeno.

Pjer

pre 5 godina

Siguran sam da ćemo dobiti pozivnicu,pa ko im je veći prijatelj u svetu ,i ko trpi zbog toga ???

morina

pre 5 godina

Pa odlozice Vuci odlazak kod Erdogana, jer se ovaj nece naljutit..i dobija poziv od Putina. Neko je dojavio Putinu da je navodno Vucic zauzet. Koja laz.

tina

pre 5 godina

Lepo bi bilo da Vučić prisustvuje Putinovoj inauguraciji.

Zarko

pre 5 godina

Nema razloga da nas predsednik ne bude pozvan na inauguraciju.

Aca

pre 5 godina

SIGURAN SAM DA CE SRBIJA DOBITI POZIV,JOS IMA VREMENA DO TADA.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17