• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

28.04.2018

14:56

VULIN VERUJE U PRAVDU: Zakasnelo hapšenje Dudakovića prilika da se kaže ISTINA O ZVERSTVIMA PETOG KORPUSA!

Politika

VULIN VERUJE U PRAVDU: Zakasnelo hapšenje Dudakovića prilika da se kaže ISTINA O ZVERSTVIMA PETOG KORPUSA!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje ratnog komandanta Petog korupusa Armije BiH Atifa Dudakovića zakasnelo, ali da je ono prilika da se kaže istina o "zverstvima Petog korpusa" i srpskim žrtvama u ratu u Bosni i Hercegovini

- Nadam se da će pravda najzad stići i nadam se da će ovo biti primer ili bar mogućnost da i Srbi počnu da veruju u pravdu. Mi imamo jako loše iskustvo sa oslobadjanjem Nasera Orića. I kada mislimo o tome ne možemo da budemo preveliki optimisti ali možemo da se nadamo - rekao je Vulin novinarima u Čačaku. 

On je rekao da realnost ne daje puno razloga Srbima da budu optimisti, ali da je ovo prilika da se odnos prema srpskih žrtvama promeni.

UHAPŠEN ATIF DUDAKOVIĆ! Bivši komandant Armije BiH KONAČNO PRED LICEM PRAVDE!

- Da već jednom čujemo istinu, da već  jednom oni koji su ubijali, palili, silovali, oni koji su činili strašna zverstva nad našim narodom najzad budu kažnjeni. Ja želim da se nadam i da želim da verujem da će pravda najzad stići - rekao je Vulin.

Dudaković i još 11 osoba uhapšeno je 27. aprila po nalogu tužioca iz Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine, zbog sumnje da su počinili ratne zločine nad Srbima na području zapadnokrajiških opština tokom 1995. 

ZAVRŠENO SASLUŠANJE, DUDAKOVIĆ SE BRANI ĆUTANJEM: Odbrana tvrdi da je komandant 5. korpusa Armije RBiH bolestan!

Oni su osumnjičeni i za ratni zločin nad civilima bošnjačke nacionalnosti i pripadnicima Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, koji su bili lojlani Fikretu Abdiću.

Ratni zločini koji su predmet istrage, odnose se na stradanje više stotina žrtava, civila i zarobljenih vojnika srpske nacionalnosti, sa područja zapadnokrajiških opština, tokom 1995, kao i ratne zločine protiv civilnog stanovništva bošnjačke nacionanosti, pripadnika AP Zapadna Bosna, tokom 1994, saopštilo je Tužilaštvo. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija