• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

30.04.2018

19:19

STEFANOVIĆ: Skupovi u Hrtkovcima zabranjeni zbog bezbednosti!

Politika

STEFANOVIĆ: Skupovi u Hrtkovcima zabranjeni zbog bezbednosti!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su svi najavljeni politički skupovi u Hrtkovcima zabranjeni jer bi takva okupljanja mogla da dovedu do narušavanja javnog reda i mira, iako "u samim pozivima nema najave nasilja"

Kako je objasnio, ustanovljeno je da je već došlo do uznemirenja građana ovog malog mesta.

Stefanović je, gostujući u emisiji Pravi ugao Radio-televizije Vojvodine, istakao da on kao ministar policije nije pozvan da ocenjuje političku motivaciju jedne ili druge strane, već da proceni bezbednosni aspekt.

- Siguran sam da ima građana Hrtkovaca koji misle različito i koji bi se okupili na oba skupa. Procena MUP-a je da bi ti skupovi, ukoliko bi bili održani, bili štetni i zato su svi skupovi zabranjeni - objasnio je Stefanović. 

Na kritike da policija ima prevelika ovlašćenja, kada je u pitanju okupljanje građana i izražavanje slobode govora, Stefanović je rekao da, po novom zakonu, policija nije državni organ koji donosi poslednju odluku o nekom skupu, već da je to Upravni sud, što je, kako je naveo, rešenje koje je liberalnije nego u nekim evropskim državama.

- Koliko znam, samo se predsednik Srpske radikalne stranke žalio na zabranu skupa, dok se druge stranke nisu žalile - rekao je Stefanović.

Upitan kako misli da spreči najavljeni dolazak radikala "preko njiva i livada", ministar je odgovorio da je nemoguće držati sve ulice i prostore oko sela, ali da misli da će se bilo ko teško probiti do centra Hrtkovaca.

Povodom kritika da je zabranom svih skupova postavio u istu vrednosnu ravan stavove SRS, DS i LSV o dešavanjima u Hrtkovcima, Stefanović je ponovio da nije ocenjivao vrednosne aspekte, nego šta je za građane Hrtkovaca najbolje kada je njihova budućnost u pitanju.

- Niko tu od njih ne misli šta ljudi u Hrtkovcima misle, nego se svi bore za glasove. Sa druge strane, kada bi sada krenuli da razlistavamo ko je šta rekao i razvrstavamo u kolone, opet bi došlo do podela, a stvarno ne znam šta bi bilo šta od toga značilo građanima Hrtkovaca - istakao je Stefanović.

(VIDEO) STEFANOVIĆ ZA PINK: Bez milosti u suzbijanju droge u Srbiji




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 5 godina

Bezbednost građana je na prvom mestu. Opozicioni cirkusanti, koji se bore za cenzus, neka poene skupljaju na drugi način.

Bibi

pre 5 godina

Ukoliko bezbednost nije omogucena, proteste definitivno treba odloziti.

Sreta

pre 5 godina

Skupovi ovakve vrste, nebi nikakvo dobro doneli. Bolje je sprečiti svaki vid okupljanja, kada se zna kakav im je cilj.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija