• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

01.05.2018

10:08

(VIDEO) VESIĆ ZA PINK: Nezaposlenost na rekordno niskom nivou, svaka beogradska opština dobija po fontanu

Politika

(VIDEO) VESIĆ ZA PINK: Nezaposlenost na rekordno niskom nivou, svaka beogradska opština dobija po fontanu

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesića čestitao je praznik rada i rekao da Prvog maja slavimo rad, koji je osnovni pokretač napretka čovečanstva, kao i to da kao grad imamo razlog da budemo zadovoljni ovog Prvog maja jer je nezaposlenost u Beogradu prošle godine bila na rekordno niskom nivou                                               

- Prvi put posle deset godina nezaposlenost je pala ispod 100 hiljada. Procene Evropske komisije su da će nezaposlenost u Srbiji pasti. Predsednik Srbije je rekao da će nezaposlenost biti ispod 10 odsto u narednom periodu. Obezbeđivaće se radna mesta – istakao je Vesić.

On je dodao da će danas posetiti Javna preduzeća da se zahvali ljudima koji rade za Prvi maj.

- Oni rade da bi grad funkcionisao. A što se tiče promena u gradu, građani koji su prolazili Bulevarom vojvode Bojovića mogli su u nedelju videti novu čeličnu konstrukciju koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Beton halu. To je pasarela koju radimo – kazao je Vesić.

Kako ističe, pasarela će biti u funkciji početkom proleća sledeće godine, a u okviru prve faze postavljena je čelična konstrukcija koja povezuje Beogrdsku tvrđavu i sam prostor oko Beton hale.    

Komentarišući Šapićeve kritike, gradski menadžer je rekao da je na njih navikao jer on kritikuje sve dobro što se uradi u gradu.

- Njemu očigledno smeta bilo šta pozitivno što se uradi. Inače, pre nedelju dana je postavio sliku česme koja je zatvorena i optužio grad, a onda sam ja na svom Fejsbuku postavio sliku te česme i napisao da je to privatna česma i da sledeći put pre nego što nekog napadne može da se raspita šta je šta, a ne da priča bez osnove – ocenio je Vesić.

Kako kaže, najbolji odgovor svim kritičarima poput Šapića je to što je urađeno.

- Kada se bude završio plato na Slaviji, tu će biti jedan potpuno drugačiji trg. To je nešto što menja izgled Beograda. Trg Republike je naš najveći trg i za petnaestak dana biće raspisan konkurs za njegovo uređenje. On će biti potpuno popločan, biće sklonjene žardinjere, postojaće klupe za sedenje – istakao je Vesić.

On dodaje da je razgovarao sa premijerkom Brnabić i da bi Ministarstvo kulture trebalo da raspiše međunarodni konkurs za izgradnju opere i baleta.          

- To je na mestu današnjeg Staklenca, tako da kada se to izgradi Trg Republike će biti pravi centralni trg. Predsednik Vučić je predložio da se u Beogradu uradi 50 novih fontana i mi smo analizirali njegov predlog, u tome su učestvovale sve nadležne institucije i uspeli smo da odredimo 54 lokacije na kojima je moguće uraditi fontane – kazao je Vesić.

On ističe da su posebno ponosni što će svaka prigradska opština u Beogradu dobiti po jednu fontanu.             

   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko01991

pre 5 godina

Ovo izgleda niko ne cita i ne komentarise ili su komentari svi ukinuti.To cu uskoro znati dali ce se ovaj komentar postaviti.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija