• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.05.2018

13:09

DAČIĆ BRUTALNO ODGOVORIO USTAŠI PLENKOVIĆU: Nismo isti - MI NISMO BILI NA STRANI HITLERA!

Politika

DAČIĆ BRUTALNO ODGOVORIO USTAŠI PLENKOVIĆU: Nismo isti - MI NISMO BILI NA STRANI HITLERA!

Podeli vest

Ovo što Hrvatska radi danas je glupost, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić, u odgovoru hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, i poručio da je tačno da nismo jednaki, jer Srbija nije bila na strani Hitlera i nije vršila Holokaust nad Jevrejima

- Nismo isti, jer mislimo da je ovo što Hrvatska radi čista glupost, i da je bolje da se bavimo razvojem naših odnosa nego da vodimo diplomatski rat. I Plenković sve to zna, ali misli da mu to donosi političke poene. I to je žalosno - naveo je Dačić u izjavi za regionalnu N1TV.

PLENKOVIĆ PORUČIO SRBIJI: Nismo isti, nismo bili i nećemo biti! Mi kažemo: BOGU HVALA ŠTO JE TAKO!

U odgovoru Plenkoviću, koji je ranije danas rekao da "nije dobro koristiti reč rat" ni u diplomatskom ili drugom smislu, te da "nismo isti, nismo bili i u budućnosti nećemo biti isti", Dačić je precizirao da je u prethodnoj poruci Hrvatskoj govorio o diplomatskom ratu.

- Tačno je da nismo jednaki, mi nismo bili na strani Hitlera, nismo vršili Holokaust nad Jevrejima i Hrvatima, nismo terali Hrvate da nose obeležja kao što su Srbi i Jevreji morali da nose za vreme Drugog svetskog rata, Jevreji žute, a Srbi plave trake - naveo je Dačić, koji se nalazi u poseti Indiji.

Šef srpske dilomatije odgovorio je Plenkoviću i da nismo isti, jer "Srbija ne negira zločine, nego ih kažnjava".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja nako za sebe

pre 5 godina

Cika Nedic je ubijen i osudjen! A Artuković doživeo duboku starost.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija