• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2018

11:23

MUP: Skup SRS u Hrtkovcima ipak zabranjen!

Politika

MUP: Skup SRS u Hrtkovcima ipak zabranjen!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova ponovo je danas zabranilo skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, nakon odluke Upravnog suda da se poništi prvostepeno rešenje policije o zabrani skupa, te nakon što je organizator dopunio prvobitnu prijavu

Kako se navodi u saopštenju, Uprava policije MUP-a postupila je u skladu sa presudom Upravnog suda kojom se zaključuje da je Uprava policije, kao drugostepeni organ u odlučivanju da se zabrani skup Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima, bila u obavezi da poništi prvostepeno rešenje o zabrani, jer je prijava skupa bila nepotpuna.

Upravni sud je nepotpunu prijavu obrazložio činjenicom da je dokument potpisao predsednik sremskog Okružnog odbora SRS-a, iako se u prijavi navodi da Srpska radikalna stranka organizuje skup, a po mišljenju Upravnog suda ovo lice ne može biti organizator.

Postupajući po ovoj presudi, Uprava policije je poništila prvostepeno rešenje kojim se ne dozvoljava skup Srpske radikalne stranke i vratila predmet na ponovno odlučivanje uzimajući u obzir pravno tumačenje Upravnog suda koje je navedeno u presudi.

Organizatoru je naloženo otklanjanje nedostataka iz prijave, što su oni i učinili.
Nakon dopune prijave organizatoru je jutros ponovo uručeno rešenje o zabrani skupa Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 5 godina

Najvaznije je da gradjani koji su ucesnici budu bezbedni i da skup ne izazove nemire. Zato se i trazi dozvola od MUP-a i treba da se postuje odluka koja se donese.

Grgur

pre 5 godina

Podrzavam odluku MUP-a, ne trebaju nam skupovi, ako su potencijalna pretnja za bezbednost!

Zoran52

pre 5 godina

Jel ovo slobodna zemlja.Hrvati i NVO modu da rade šta hoće u Srbiji,dozvoljeno sve.Što ne bi Srbi imali i tu stranačko okupljanje. Kako je Srbina u hrvatskoj kad se ustaše okupljaju u naseljima gde ima Srba.Da li je u Hrtkovcina suspendovana demokratija,a juče su slavili.

GEORG

pre 5 godina

seselj bolje da uziva sa svojom porodicom nego sto pokusava da unistava druge svojim vracanjem aveti proslosti u nase mesto gde je gomila mesovitih brakova.

Filip

pre 5 godina

Ni ne treba da se organizuje skup u Hrtkovcima za to nema potrebe.

Gradimir

pre 5 godina

Ispravmna i razumna odluka MUP, u potpunosti je podržavam.

Nena

pre 5 godina

Tako je ne treba dozvoliti potpaljivanje međunacionalnih sukoba

Ivan

pre 5 godina

Nikakvi incidenti i dodatni problemi nisu nam potrebni. Pozdravljam odluku našeg MUP-a.

Veljko

pre 5 godina

Ništa ekstremno sada nam nije potrebno. Podržavam odluku MUP-a.

vikica

pre 5 godina

I logicno je da je zabranjeno, kada postoji toliko nedostataka, potpuno nezakonski! MUP je ipak postupio kako je i trebalo, po slovu zakona i sprecio mozda neke vece posledice

Lana L

pre 5 godina

Šešelj se samo u svom stilu kočoperi ali je bezopasan i nema masu iza sebe.

ana

pre 5 godina

I treba zabraniti dosta su radikali radili šta im se prohte!

ana

pre 5 godina

Mora da se misli na bezbednost građana, i dobro je što je zabranjeno!

Andja

pre 5 godina

Policija nije dozvolila i nece, bez obzira na bilo kakve odluke suda, da se miting u Hrtkovcima organizuje od strane SRS.

Stana

pre 5 godina

Ako je taj skup rizik po bezbednost, onda je bolje sto je zabranjen.

Milana

pre 5 godina

Bolje zabraniti nego da kasnije nastanu neki neredi i problemi.

Nada

pre 5 godina

Pozdravljam ovu odluku!Mislim da nam ovakvi skupovi trenutno nisu potrebni,jer ugrozavaju bezbednost!Gospodin Seselj bi mogao da prekine vodenje besmislene politike!

Marija

pre 5 godina

A sta i drugo ocekivati vec samo zabranu jer to je jedino ispravno.

Marija

pre 5 godina

Radikali samo mogu da stvaraju mrznju a to Srbiji danas najmanje treba.

Era

pre 5 godina

Mozda ce Seselj pokusati da zapali jos neciju zastavu. Njegovi postupci vise ne iznenadjuju..

baja

pre 5 godina

Čemu sve ovo vodi???Ništa mimo zakona...Bravo za policiju!

Sale

pre 5 godina

Javni red i mir su najvažniji, svi skupovi koji mogu prerasti u nasilje se moraju zabraniti!!!

Sale

pre 5 godina

Policija je pravilno postupila jer postoji veliki rizik od incidenata

Tatjana

pre 5 godina

SRS njihova politika su prošlost i nemaju šta da traže u Hrtkovcima.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija