• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dakić-B.Babić

02.05.2018

13:00

ODLIČNE VESTI! VUČIĆ IDE KOD PUTINA 8. MAJA: Dvojica državnika razgovaraće u Kremlju  o TRI NAJVAŽNIJE TEME!

Politika

ODLIČNE VESTI! VUČIĆ IDE KOD PUTINA 8. MAJA: Dvojica državnika razgovaraće u Kremlju o TRI NAJVAŽNIJE TEME!

Podeli vest

Naš predsednik specijalni gost Kremlja povodom inauguracije Vladimira Vladimiroviča Putina. Ovo je definitivna potvrda da Rusija vidi Srbiju kao najvažnijeg evropskog saveznika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je specijalni poziv da poseti Moskvu samo dan posle inauguracije predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina, potvrđeno je juče Informeru u više izvora.

Kako saznajemo, Vučić će kod Putina boraviti 8. maja, a posetu će možda produžiti i na 9. maj kada će u Moskvi, kao i svake godine, veličanstvenom vojnom paradom biti obeležen Dan pobede nad fašizmom. Moguće je, dakle, da će naš predsednik biti jedini evropski državnik na ovoj paradi.
Nastavak vojne saradnje

Kako nam je potvrđeno u kabinetu predsednika, Aleksandar Vučić nije u mogućnosti da na sam dan Putinove inauguracije 7. maja bude u Kremlju, s obzirom na to da je još pre nekoliko meseci dogovorena njegova poseta Turskoj i sastanak sa Redžepom Tajipom Erdoganom.

mojugao

ALEKSANDAR ČEPURIN
AMBASADOR RUSIJE
Prema ustaljenoj protokolarnoj praksi, šefovi stranih država ne dobijaju pozive na inauguraciju predsednika Rusije. Ceremoniji u Kremlju prisustvuju rukovodioci stranih diplomatskih predstavništava.

Zbog toga je, kako za naš list objašnjavaju u diplomatskim krugovima, Vučiću prošle nedelje upućen poziv da bude specijalni Putinov gost dan kasnije.
- Predsedniku Vučiću stigao je poziv da bude gost u Kremlju povodom predsedničke inauguracije. Tom prilikom predviđen je sastanak sa Vladimirom Vladimirovičem Putinom. Dvojica lidera razgovaraće o svim aktuelnim temama, a posebno o bezbednosti u regionu. U agendi za posetu su i razgovori o ekonomskoj saradnji dve zemlje, a posebno o nastavku vojnotehničke saradnje i daljoj modernizaciji Vojske Srbije. Osim šest ruskih i četiri beloruska 'miga', pričaće se o nabavci novih helikoptera i savremenih PVO sistema - navodi naš izvor i dodaje da je ovaj susret definitivna potvrda izvanrednih odnosa na relaciji Beograd-Moskva.

12. PUT SASTAĆE SE VUČIĆ I PUTIN, DRUGI PUT OTKAD JE VUČIĆ IZABRAN ZA PREDSEDNIKA

- Zaigrali su se svi oni koji su želeli da prikažu da između Srbije i Rusije postoje nekakvi problemi. Predsednici Vučić i Putin održavaju bliske, savezničke kontakte po svim značajnim pitanjima. Ne zaboravite da su dvojica lidera više od sat vremena razgovarali telefonom odmah nakon krize na severu Kosova i hapšenja Marka Đurića, kao i da je Rusija obećala Srbiji svaku pomoć u očuvanju teritorijalnog integriteta. Ova poseta Vučića jeste i definitivna potvrda da Rusija vidi Srbiju kao svog najvažnijeg evropskog saveznika... - ističe naš izvor.

Inače, susret 8. maja biće čak 12. zvanični sastanak dvojice lidera, a drugi otkako je Vučić prošle godine izabran za šefa države.
Veštački stvarana fama

I dok zvanično niko nije hteo da komentariše naša saznanja, politički analitičar Dragomir Anđelković objašnjava da zvanična Moskva nikada nije pozvala nijednog predsednika na inauguracione svečanosti, dok se na proslavu Dana pobede pozivaju samo najbliži prijatelji i saveznici.

Dodik ne putuje u Moskvu

Tanjug

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da neće ići kod Putina na inauguraciju jer 6. maja slavi Đurđevdan!
- Ja vidim iz medija da sam pozvan, a u kabinetu nema još nikakvog poziva. Slavim krsnu slavu, moja slava je Đurdevdan, tu sam, kao svaki dobar domaćin i Srbin i zato ću ostati ovde - rekao je Dodik.

- To je tako od kada postoji nezavisna Rusija i to je njihov striktni, državni protokol. Oni ponekad zovu bivše političare ili lidere partija, ali ne i zvaničnike. S druge strane, praksa je u Rusiji da na proslavu Dana pobede pozivaju samo predsednike prijateljskih i savezničkih država i to je najveća počast koju strani državnik tamo može da dobije. Ovo je, dakle, još jedan korak dalje u učvršćivanju rusko-srpskih odnosa. Veštački je stvarana fama u javnosti da postoji neki problem u našim odnosima, ali sada je valjda svima sve jasno... - kaže Anđelković i ističe da će i ovaj susret dvojice lidera učvrstiti sve elemente ekonomske i vojnotehničke saradnje.

Karijerni diplomata Zoran Milivojević naglašava da su na ovaj način pale u vodu sve spekulacije da Vučić neće biti pozvan u Moskvu.
- Ovaj Putinov poziv Vučiću pokazuje da Rusija ostaje iskreni saveznik Srbije u ključnim trenucima borbe za Kosovo i Metohiju. Istovremeno, potvrđuje visok nivo odnosa naše dve zemlje i, konačno, dokazuje koliko ruski šef države ceni našeg predsednika - navodi Milivojević, uz ocenu da su Vučićevi sastanci s Putinom i Erdoganom od izuzetne važnosti jer i Rusija i Turska imaju izuzetno važan uticaj i interese na Balkanu.

'Blic' slagao da Putin neće da vidi Vučića!

Patriotiše cajtung 'Blic', dnevne novine u vlasništvu nemačko-švajcarskog 'Ringijer Aksel Špringera', pre samo nekoliko dana masno su slagale da predsednik Putin neće više ni da čuje ni da vidi predsednika Vučića.
Prevaranti iz 'Blica' su u petak 27. aprila preko cele naslovne strane objavili da Putin nije zvao Vučića zbog dobrih odnosa sa kancelarkom Merkel, ali i zbog toga što Ruski humanitarni centar u Nišu još nije dobio diplomatski imunitet.
I umesto da se bar izvine zbog ovog skandala, blicovci su juče na svom portalu objavili da su oni svojim tekstom naterali Putina da pozove Vučića!?! Da nije strašno, možda bi bilo smešno.

VUČIĆ: Nadam se pozivu Putina, videćemo...

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA BRITANSKI GARDIJAN: Dogovor sa Prištinom, pod uslovom da se Srbiji ponudi NEŠTO ZAUZVRAT!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milen

pre 5 godina

A vec su se neki iz opozicije uzmuvali i obradovali pomislivsi kako nece biti pozvan Vucic.

Adela

pre 5 godina

Između Srbije i Rusije ne postoje nikakvi problemi, već jako prijateljstvo i dobra saradnja.

Lidija

pre 5 godina

Svaki sastanak sa Putinom je znacajan i donosi nesto dobro Srbiji.

Anica

pre 5 godina

Moguce je da ce nas predsednik biti jedini evropski drzavnik, bravo.

VASKO

pre 5 godina

Nikada nisam sumnao u Putina i njegovo dobro prijateljstvo sa Srbijom , narocito kada je Vucic dosao na celo Srbije. Bice dobrih vesti.

Nina

pre 5 godina

Prijateljstvo dvojice drzavnika niko ne moze pokvariti.

Rajko Cimeša

pre 5 godina

Putin je iskusan političar i ništa ne radi slučajno,Srbija je potrebna Rusiji koliko i oni nama.

bibi

pre 5 godina

Zahvaljujuci nasem predsedniku Srbija ima sjajne odnose sa Rusijom.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija