• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

03.05.2018

11:50

VUČIĆ 58%, DAČIĆ 6,5% - SVI OSTALI ISPOD CENZUSA! Šokantni rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnenja

Politika

VUČIĆ 58%, DAČIĆ 6,5% - SVI OSTALI ISPOD CENZUSA! Šokantni rezultati najnovijeg istraživanja javnog mnenja

Podeli vest

Dragan Đilas sa više od sedam odsto pao na samo 4,9 procenata! Vojislav Šešelj 3,3%, Saša Janković 2,9%, Vuk Jeremić 2,5%, Dragan Šutanovac i DS 2,4%
Informer

Kada bi se vanredni parlamentarni izbori održali ove nedelje, Srpska napredna stranka i njen lider, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dobili bi čak 58 odsto glasova, a pored naprednjaka, iznad cenzusa bi bio još samo Dačićev SPS sa podrškom 6,5% građana!

Ovo je rezultat najnovijeg internog istraživanja javnog mnenja koje je po narudžbini jedne zapadne ambasade neposredno uoči prvomajskih praznika sprovela najveća beogradska specijalizovana agencija (svi podaci poznati redakciji).

Građani pamte zlodela
Narod pamti zlodela bivšeg režima i nema nameru da zaboravi ko ga je pljačkao, ponižavao, ostavljao bez posla...Vladimir Orlić, funkcioner SNS

Rezultati ovog istraživanja pokazuju da su prvi put svi takozvani lideri opozicije od Đilasa do Jeremića ispod izbornog praga od pet odsto.

Sujeta im škodi

Prema ovom istraživanju, koje je na teritoriji Srbije bez Kosova i Metohije obavljeno na stratifikovanom uzorku od 1.078 ispitanika kombinacijom telefonske i terenske ankete, Dragan Đilas je sa 7,1 odsto pao na 4,9 procenata glasova, a slede ga Vojislav Šešelj i njegov SRS (3,3%), PSG Saše Jankovića (2,9%) i Narodna stranka Vuka Jeremića (2,5%), dok Dragan Šutanovac i DS mogu da računaju na mizernih 2,4 odsto glasova. Sve ostale političke partije imaju podršku manju od dva odsto, odnosno nalaze se na nivou statističke greške.

Čak 79% Srba protiv ulaska u NATO!

Na pitanje da li bi Srbija trebalo da se priključi NATO paktu, čak 79 odsto ispitanika odgovorilo je 'ne', dok članstvo u zapadnoj vojnoj alijansi podržava svega osam odsto anketiranih.

Računica pokazuje da su Đilas, Janković i Jeremić u poslednjih mesec dana zajedno doživeli pad sa ukupno 17,1 procenata, koliko su u zbiru imali krajem marta, na sadašnjih svega 10,3 odsto.

mojugao

Nebojša Krstić

marketinški stručnjak

Opozicija bi trebalo da se dogovori kako bi Đilas prestao da piše srceparajuće poruke na društvenim mrežama od kojih suze same idu.

"Po svemu sudeći, Đilasa, Jankovića i Jeremića skupo su koštale svađe, međusobne optužbe i borba oko liderske pozicije u opoziciji. Osim toga, nijedan od njih nije ponudio ništa konkretno građanima, nijedan novi projekat ili ideju koja bi skrenula pažnju birača", kaže se u komentaru istraživanja u koje je Informer juče imao uvid.

I dok niko iz opozicije juče nije hteo da govori za Informer, funkcioner SNS Vladimir Orlić smatra da ovako visok nivo podrške naprednjacima nikako nije slučajnost ili prolazni fenomen.

- Rad i odgovornost su dve stvari koje je Aleksandar Vučić ustanovio kao princip u SNS, a to je donelo suficit u državnoj kasi, smanjenje javnog duga, nove fabrike i radna mesta, bolji standard, stabilan kurs dinara, značajno osnažen ugled Srbije u regionu i svetu... S druge strane, narod pamti zlodela bivšeg režima i nema nameru da zaboravi ko ga je pljačkao, ostavljao bez posla i terao iz zemlje, koju je činio sve manjom... Ni danas, sem politike mržnje i idejne jalovosti i servilnosti tuđem interesu zarad ličnog bogaćenja, opozicija ne nudi ništa. Zato bivšem režimu narod ne dozvoljava ni da prekorači liniju cenzusa - podvlači Orlić.

Slom opozicije

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da su ovo tektonski poremećaji na političkoj sceni u Srbiji.

- Osim SNS, koji pokazuje istinsku dominaciju, postoji još i SPS, koji je višestruko manje popularan, ali i dalje relevantan politički faktor. Moram ipak da kažem da je realna pretpostavka da bi Đilas uz kampanju uspeo da prođe cenzus, dok bi se svi ostali grčevito borili da sačuvaju političku važnost. Sadašnji trenutak pokazuje potpuni slom opozicije i ogromnu podršku Vučiću... - zaključuje Stanković.

Informer





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija