• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vestisrbija.rs

06.05.2018

13:20

ĐURĐEV: Srbi su vredni i radni - kvazieksperti lažu

Politika

ĐURĐEV: Srbi su vredni i radni - kvazieksperti lažu

Podeli vest

Kako pojedini moćnici sa Zapada ne uspevaju da ekumenskim idejama unište naše Sveto pravoslavlje, za tu nečasnu nameru koriste i našu braću po veri, bugarske "eksperte" Svetske banke, koji u propagandnom istraživanju dovode u vezu pripadnost pravoslavnoj veri i siromaštvo, sve sa ciljem da diskredituju i ponište postojanje vere i omalovaže nas pravoslavne hrišćane, kaže Aleksandar Đurđev, lider Srpske lige

- Da su se ti eksperti malo udubili utvrdili bi da je Mojsije dobio deset Božjih zapovesti na Sinajskoj gori. Četvrta zapovest Božja glase: "Sećaj se dana odmora da ga svetkuješ; šest dana radi i obavi sve poslove svoje, a sedmi dan je odmor Gospodu Bogu tvome." Jasno piše da šest dana radi i obavi sve svoje poslove! Takođe, saznali bi da smo mi pravoslavni Srbi vrednost rada utkali u svoju himnu Bože pravde koja je u istinu i molitva gde u stihu kaže "Složi srpsku braću dragu na svak dičan slavan rad." - kaže Đurđev.

Ti eksperti, kaže lider SL, su mogli da se raspitaju da su Nikola Tesla i Mihajlo Pupin su bili potomci srpskih pravoslavnih sveštenika, i nisu krili svoje oduševljenje pravoslavnom verom, srpskom tradicijom i Kosovskim zavetom. Obojca su bili veliki radnici i afirmisali srpsku radnu etiku na svakom koraku.

- Tesla je govorio "Da bi bio uspešan u ovom svetu, čovek mora da se privoli na najtežu vrstu rada“, a Pupinovo geslo je bilo „Ništa čoveka ne čini toliko srećnim kao pošteno uverenje da je dao sve od sebe“. Ovi velikani su svojim životima izveli usklađivanje o kom govorimo. Oni su postali vitezovi rada i znanja – istakao je Đurđev.

Đurđev ističe, da po principu, "Zavadi pa vladaj" zagovornici "novog svetskog poretka" pokušavaju da ceo svet unifikuju prema pravilima najmoćnijih svetskih megakorporacija koje žele da sve narode sveta stave u jedan tor i da im nametnu jednu religiju kao dobru i poželjnu. Na žalost zlobnici su uspeli da među pravoslavnim bugarima pronađu neke kvazi eksperte a pre bih rekao bugarske narikače i proročice koje sa naukom nemaju ama baš nikakve veze. A ako se Svetska banka na njih oslanja onda neka se ne nadaju verodostojinim informacijama i valjanim zaključcima.

- Pravoslavna vera je kod Srba, uspela je da sačuva sve one osobine kojima se kao narod ponosimo a kojima se dive i pripadnici mnogih naroda širom sveta – radna etika, hrabrost, požrtvovanje, briga o bližnjem, gostoprimstvo, negovanje porodičnih vrednosti, pomoć u nevolji, i zato, neka ti dušebrižnici brinu o siromaštvu u svojim zemljama a od pravoslavnih naroda mogu samo da uče kakva je razlika između duhovnog i materijalnog siromaštva i kakav bi standard danas imale srpske pravoslavne zemlje da nam nasleđena imovina radom i trudom naših predaka ostala celokupna materijalna baština koju su ili Sulejmanovi dripci ili varvari sa zapada ratovima i pljškom i bombardovanjem od nas ili ukrali ili uništili. A naši partneri umesto što nam popuju mogli bi da doslovno primene bar poslednje tri božje zapovesti koje glase: "Ne ukradi. Ne svedoči lažno na bližnjega svoga. Ne poželi ništa što je tuđe." A tada bi mi pravoslavni Srbi sigurno bili bogatiji – zaključio je Đurđev.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima!

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država!

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija