• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2018

13:26

KO NAPADNE KOSOVO NAPAO JE NATO! General Salvatore Kuoči poručio Šiptarima da će ih braniti svim silama!

Politika

KO NAPADNE KOSOVO NAPAO JE NATO! General Salvatore Kuoči poručio Šiptarima da će ih braniti svim silama!

Podeli vest

KFOR je u principu NATO i dok je KFOR na Kosovu, svaka agresija prema Kosovu je agresija protiv KFOR-a i NATO, izjavio je komandant KFOR-a, general-major Salvatore Kuoči

On je to rekao u intervjuu prištinskom listu Zeri, komentarišući ruski uticaj u regionu.

- Ne mislim da će biti direktne pretnje za Kosovo. Možemo imati ruski uticaj, naravno, ali to je deo medunarodne politike koju svaka zemlja preuzima i u osnovi ne vidim stvarnu pretnju Rusije na Kosovu. Ako se to dogodi, naravno KFOR je ovde i mi ćemo se pobrinuti za to, kao i NATO - kazao je Kuoči.

On je dodao i da je KFOR spreman da pomogne bezbednosnim snagama Kosova, ukoliko je potrebno, prilikom hapšenja, a nakon podizanja optužnica od strane Specijalnog suda za ratne zločine.

Prema njegovim rečima, KFOR je odgovoran da obezbedi bezbednost u slučaju podizanja optužnica, hapšenja, organizovanja eventualnih protesta, kao i u slučaju da Policija Kosova ne bude u stanju da vlada situacijom.

- U takvim slučajevima spremni smo da intervenišemo, jer je to deo naše misije - rekao je Kuoči.





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesha

pre 5 godina

Ma nema problema, već smo pokazali 1999. da je NATO obična lakrdija, a ne vojna sila.

Koji sever

pre 5 godina

Problem se mora rešiti sveobuhvatnim nastupom, kao što radi Izrael. ZAUVEK. Posle toga razgovori i dogovori.

Mako

pre 5 godina

U prevodu Kosovo i Metohija su pod okupacijom NATO-a !

bubasvaba

pre 5 godina

Pretis li ti koji si tamo da budes neutralan i pomazes odrzavanju mira ili pretis SRBIMA ali znaj srbima ko preti lose se provede pa se pripazi posle ove izjave G GENERALE i KAZI JAVNO KOLIKO STE AVIJONA I PILOTA IZGUBILI????

Branko

pre 5 godina

Ovi zapadnjaci su stvarno umno ograniceni, u SRB brane Siptare od Rukog uticaja!!!!?????

Ljube

pre 5 godina

Koji bezobrazluk i cinizam, više se ni ne pretvaraju i ne kriju kakve su im namere. Po rezoluciji SB 1244 KFOR ima status NEUTRALNOG posmatrača zaduženog za mir i bezbednost na KiM. Što je najgore, šta god oni radili više im niko ništa ne može jer su Tadić, Jeremić i DS dozvolili da se odlučivanje o KiM prebaci iz UN u EU gde Rusija, Kina, Indija i druge velike zemlje nemaju nikakav uticaj i mogu samo da gledaju šta se radi.

Sasa rancic

pre 5 godina

A ko napadne Srbiju napao je i Rusiju, pa da vidimo.

NEKO

pre 5 godina

ОКУПАТОР СРБИЈЕ ЋЕ ПРОЋИ КАО И СВИ ДОСАДАШЊИ ОД ТУРАКА,АУСТОУГАРСКЕ ДО ХИТЛЕРА. ТО ЧЕКА И ЗЛИКОВАЧКИ НАТО КОЈИ ЈЕ БОМБАРДОВАО СРБИЈУ И НАНЕО ОГРОМНУ ШТЕТУ СА ОСИРОМАШЕНИМ УРАНИЈОМ. ОКУПАТОРИ МАРШ СА СРПСКИХ ЗЕМАЉА ОД БОСНЕ ДО МАКЕДОНИЈЕ.

DEDA RAKA

pre 5 godina

Ne daju kauboji riznicu droge - za to stalno skaču na noge! CIA se na Kosovu finansira za to i nedaju da se dira, i mala deca to sad znaju da im Arnauti lovu daju ! A ovaj još i reče : KFOR je dužan da obezbedi bezbednost.......... ali ne reče i za koga? Ali, videćemo da svemu ima kraja - i da IMA BOGA!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija