• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2018

15:12

VUČIĆ I KAHRAMAN o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske!

Politika

VUČIĆ I KAHRAMAN o bilateralnoj saradnji Srbije i Turske!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Ankari sa predsednikom Narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom i istakao da su odnosi dve zemlje sve bolji i da se nada da će biti još bolji jer, kako je rekao, u svim sferama života postoji prostor za napredak

Predsednik parlamenta Kahraman je visokog gosta iz Srbije dočekao ispred turskog parlamenta.

On je, u pozdravnom govoru, istakao važnost saradnje sa Srbijom i izrazio želju za daljim unapređenjem odnosa.

Predsednik Vučić zahvalio je na gostoprimstvu i turskom narodu i poslanicima poželeo berićetnu budućnost.

- Što se tiče zasluga za naše zbližavanje one su sve na predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu. On je najzaslužniji i njegova vizionarska politika strateške orijentacije stvaranja prijatelja i pravljenje mostova na Balkanu, a ne rušenja - naglasio je Vučić.

- Naši odnosi jesu sve bolji i nadamo se i očekujemo da budu još bolji, a u svim sferama društvenog života mislimo da ima prostora za napredak. Mnogo toga sam naučio od vas kada ste bili u Beogardu i uveren sam da pored strpljenja i trpeljivosti koje moramo svi da okazujemo, moramo da budemo još brži i istrajniji u izgradnji naših odnosa, kao i bržem povezivanju u svim oblastima - podvukao je on.

Vučic je kazao da je zahvalan naročito predsedniku Erdoganu i predsedniku parlamenta, što su i pored veoma važnih, možda i ključnih izvora za vas, nije odlagao posete, i posvetio se daljem produbljivanju prijateljskih odnosa sa Srbijom.

- Kada se ti izbori završe nadamo se da ćemo moći ponovo da vas ugostimo u Srbiji. Ali ćemo mi dragi Ismail kod nas nešto da unapredimo. Prošli put smo sa četom čekali predsednika Erdogana, a sada ćemo i mi da napravimo bataljon i konjicu da mozemo i mi tako svečano da dočekamo turskog predsednika. To će sve biti spremno za pet meseci - najavio je Vučić.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Vučići i Kahraman su zaključili da su očuvanje stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope i jačanje regionalne saradnje, gde važnu ulogu imaju Srbija i Turska, u interesu kako dve zemlje, tako i regiona u celini.

Vučić i Kahraman su, kako se navodi. razgovarali o bolateralnim odnosima dveju zemalja, predsednik Srbije je tom prilikom istakao da je predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, najzaslužniji za zbližavanje Srbije i Turske.

Predsednik Vučić je istakao da se njegov turski kolega zalaže za, kako je rekao, pravljenje mostova, a ne za rušenje onoga što su dve zemlje vekovima gradile.

- Moramo da budemo brzi i snažni u razvoju naših ekonomskih i političkih odnosa, ali i jačanju društvenih i kulturnih veza - istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je u toku prepodneva posetio mauzolej Mustafe Kemala Ataturka u Ankari, a tokom popodneva sastaće se sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovanka

pre 5 godina

Stalno treba raditi na ucvrsivanju bilateralnih odnosa, ma koliko oni i sada dobri bili

MISA

pre 5 godina

SARADNJA SA TURSKOM JE VRLO DOBRA ZA SRBIJU U SVAKOM POGLEDU.

Dejan

pre 5 godina

Bitno je stalno raditi na unapredjivanju saradnje i odnosa.

Milka

pre 5 godina

Radi se odlicno na unapredjivanju i jacanju nasih odnosa sa Turskom.

trn

pre 5 godina

Jačanje odnosa i sa zemljama u Evropi koji nisu u EU.

anamarija

pre 5 godina

Verujem da ce nasa saradnja biti jos jaca nakon ove posete.

cveta

pre 5 godina

Verujem da ce biti jos bolji, nas predsednik odlicno saradjuje sa drugim zemljama.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija