• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.05.2018

15:45

(FOTO) VELIKA ČAST! Erdoganov svečani doček za Vučića u Ankari!

Politika

(FOTO) VELIKA ČAST! Erdoganov svečani doček za Vučića u Ankari!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan priredio je danas popodne poseban svečani doček predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ispred Predsedničke palate u Ankari. Turska konjica sa srpskom zastavom na čelu predvodila je kolonu kojom je predsednik Srbije došao ispred Predsedničke palate

Erdogan je predsednika Srbije dočekao uz počasni bataljon grade, intoniranje himne dve zemlje i ispaljivanje počasnih plotuna, a potom su dva lidera zajednički obavili smotru.

Predsednik Vucić pozdravio ih je na turskom sa "Merhaba askeri".

Ovo je u neku ruku ponovni doček za srpskog predsednika.

Erdogan je juče, na samom početku dvodnevne poset šefa srpske države Turskoj, ukazao Vučiću posebnu čast time što ga je lično dočekao na aerodromu u Istanbulu.

Informer


Naime, predsednik Turske obično ne dočekuje svoje goste na aerodromu, već to čine predstavnici vlade, pa je tim gestom Vučiću i Srbiji ukazao ogromnu čast.

Danas popodne - zvaničan doček, a slede bilateralni razgovori.

Na putu kroz ogroman kompleks Predsedničke palate bile su postavljene srpske i turske zastave.

Dočeku prisustvuju ministri obe vlade.

Informer


I za svečani doček srpskog predsednika i za bilateralni razgovor vlada veliko interesovanje turskih medija.

Vučić i Erdogan prvo će imati sastanak u četiri oka, a u isto vreme ministri dve zemlje imaće bilateralne susrete. Zatim će biti održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje i potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Predviđeno je i da se predsednici Vučić i Erdogan obrate medijima, nakon čega će šef turske države u čast posete svog visokog gosta iz Srbije prirediti svečanu večeru.

Predsednik Srbije se ranije danas sastao sa predsednikom parlamenta Turske Ismailom Kahramanom, a položio je i venac ispred mauzoleja Mustafi Kemalu Ataturku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
srki

pre 5 godina

Turski predsednik Erdogan je sad svima pokazao u svetu koliko ceni našu zemlju i našeg predsednika Vučića

trn

pre 5 godina

Velika čast za Vučića, a Turska je pravi primer kako se zemlja razvija i bez ulaska u EU.

poli

pre 5 godina

Erdogan je priredio nezapamćen doček za predsednika Srbije takav docek nijedan predsednoik Srbije nije imao pre njega

anamarija

pre 5 godina

Jako vazni sastanci su pred nasim predsednikom.

Vesnik

pre 5 godina

lEP I SVEČAN DOČEK PRIREDJEN JE NAŠEM PREDSEDNIKU.

lale

pre 5 godina

Docek koji pokazuje uvazavanje turske prema Srbiji kao ozbiljnom partneru

Ivan

pre 5 godina

Ukazan ogromna cast Srbiji i predsedniku, potpisani odlicni ugovori, veoma uspesna poseta.

Nikola

pre 5 godina

Zbog uzajamnog postovanja Vucica i Erdogana se razvila privredna saradnja Srbije i Turske.

cveta

pre 5 godina

Turska je ovim cinom pokazala veliko postovanje predsedniku Vucicu i Srbiji.

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija