• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2018

07:10

PREDSEDNIK VUČIĆ danas s Putinom u Moskvi!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ danas s Putinom u Moskvi!

Podeli vest

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započinje danas dvodnevnu posetu Moskvi, tokom koje će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je započeo četvrti mandat, a potom će, zajedno prisustvovati paradi povodom Dana pobede

Dvodnevna poseta dolazi na poziv ruskog predsednika, a Vučić će biti prvi državnik koji će sastati sa Putinom nakon njegove inauguracije, održane u ponedeljak.
Dvojica lidera će se sastati oko 19 sati po ruskom vremenu u Kremlju.

Nakon toga će nastaviti razgovore tokom radne večere. 
Šta će biti teme razgovora u Kremlju nije do kraja precizirano, ali nema sumnje da će jedna od glavnih biti pitanje Kosova i Metohije. 

Planirano je da Putin i Vučić razgovaraju o trenutnom stanju i perspektivama daljeg razvoja rusko-srpske saradnje, sprovođenju zajedničkih investicionih projekata i razmeni mišljenja o trenutnim problemima u regionu, najavljeno je u Moskvi.
Ruska strana uverena je da će razgovori Vučića i Putina biti sadržajni i uzajamno korisni, da će proći u poslovnom duhu, ali istovremeno i u neformalnoj atmosferi.

Predsednik Srbije u sredu će prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
Inače vojnoj paradi, pored Vučića, kako najavljuju ruski mediji, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanijahu. 

Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle parade, položiti venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cveće na spomen-ploče gradova-heroja. 
Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremaljskom dvorcu. 

Vučić se sa Putinom i najvišim zvaničnicima te zemlje uopšte bilateralno sastaje 12. put, a on sam smatra da to dovoljno govori o dinamici dobrih odnosa dveju zemalja. 
To govori, kako je istakao u jednoj od izjava uoči puta, da poverenje postoji, jer kada kažete "nećemo Rusiji uvoditi sankcije", Rusija zna da se to neće dogoditi. 

- Pokazuje da i kad je Srbiji teško, Rusija je tu da joj pomogne, ali i Srbija je tu kad Rusiji treba pomoć. I bez obzira na to koliko je Srbija mala zemlja i u svetskim okvirima ne preterano jaka, nikad nije zabijala nož u leđa prijatelju - rekao je Vučic.

Kako kaže, kao veliku čast vidi poziv da zajedno sa šefom ruske države prisustvuje Paradi pobede, i istovremeno ukazuje da je trend da se 9. maj obeležava kao kraj Drugog svetskog rata, a ne kao ono što je zaista bio - dan pobede nad fašizmom i nacizmom. 

- Mi pričamo o veličanstvenoj pobedi koji su neki narodi, među kojima je srpski, platili velikim žrtvama, ruski narod desetinama miliona ljudi. Srpski narod je stradao u Narodno-oslobodilačkom ratu desetostruko više nego svi drugi narodi s prostora bivše Jugoslavije - precizirao je on.

Predsedniku Vučiću ovo je druga važna poseta u ovoj nedelji, nakon Turske. 

VUČIĆ POSLE SASTANKA S ERDOGANOM: U Turskoj prepoznajemo partnera, Turska u Srbiji ima prijatelja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija