• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2018

10:05

LJAJIĆ: Ne pamtim da su u Turskoj nekog dočekali kao Vučića!

Politika

LJAJIĆ: Ne pamtim da su u Turskoj nekog dočekali kao Vučića!

Podeli vest

Potpredsednik vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić je izjavio danas da ne pamti da su u Turskoj nekog tako dobro dočekali kao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je najvažnije što je dogovorena izgradnja autoputa Beograd - Sarajevo

- Najveće iznenađenje za mene je prijem Vučića i delegacije iz Srbije. Ja to za ovoliko godina u vladi nisam video, ne samo u Turskoj već ni u drugoj nekoj zemlji. To je bio doček ne kao da je Vučić predsednik male Srbije, nego da je predsednik Kine i Rusije zajedno - rekao je Ljajić za Prvu.

Naveo je da je to bila izuzetno sadržajna poseta i da se nije govorilo diplomatskim i uštogljenim rečnikom već o konkretnim projektima.

Ljajić ističe da je najvažnije što će biti izgrađen autoput Beograd - Sarajevo u oba pravca i što je potpisan memorandum sa turskom kompanijom koja treba da radi projektnu dokumentaciju i da predloge za finasijsku konstrukciju tog projekta.

Rekao je da će ova poseta Vučića Turskoj otvoriti vrata za dolazak novih turskih kompanija, ne samo iz tekstilnog sektora već i poljoprivredi, gde Turska vidi najveći potencijal za buduću saradnju.

Na pitanje o poseti Vučića Moskvi, Ljajić kaže da je to što je Vučić dobio poziv da ode u Moskvu bitno "u ovim teškim vremenima".

- Naša generacija ne pamti ovako komplikovan odnose na međunarodnom planu, nije lako plivati i balasirati u tim međunarodnim vodama i uslovima kada ponovo imate nekoliko jakih igrača, nije više ovo multipolarni svet. Morate kao mala zemlja vrlo pažljivo da donosite odluke i pravite poteze koji će biti u državnom interesu koji neće otvarati nove probleme, a to nije uvek lako kada ti međunarodni igrači očekuju da se eksplicitno opredelite za jednu, drugu ili treću stranu - navodi ministar.

Ljajić je istakao da mi kao mala zemlja upravo vodimo izbalansiranu i uravnoteženu politiku i da treba dokle god možemo tu politiku da nastavimo da sprovodimo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija