• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

08.05.2018

11:29

(VIDEO) LAZANSKI OTKRIVA: Vučić će sa Putinom marširati u stroju Besmrtnog puka i nositi sliku svog dede!!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI OTKRIVA: Vučić će sa Putinom marširati u stroju Besmrtnog puka i nositi sliku svog dede!!

Podeli vest

Miroslav Lazanski, ekskluzivno na TV Pink, otkrio je da iz njegovih ruskih izvora saznaje da će predsednik Vučić sa predsednikom Putinom marširati u stroju Besmrtnog puka i dodao da će Vučić nositi sliku svog dede kojeg su ubile ustaše

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator rekao je za Novo jutro televizije Pink da je inauguracija predsednika Putina pokazala ono što je trebalo našu javnost ranije obavestiti, a to je da kada su takve stvari u pitanju, predsednik Rusije nikada ne zove strane državnike na inauguraciju.

- Tamo su bila samo tri čoveka koja su mu direktno čestitala, a to je bio patrijarh ruski, zatim Medvedev, kao budući premijer i Šreder, koji je sa njim jako blizak i po poslovnim pitanjima. Sve one priče, spekulacije, pokušaji izazivanja neke afere o tome da li je predsednik Vučić pozvan, trebalo je razjasniti preko ministarstva spoljnih poslova, ili nekim drugim putem - istakao je Lazanski.

Kako dodaje, velika je čast za Srbiju da će predsednik Vučić biti na bini pored Putina za vreme velike vojne parade, i da niko od državnika sa ovih prostora to još nije doživeo.

- Uzmite u obzir kolika je Rusija, svetska supersila, i po nekim pokazateljima prva nuklearna sila sveta, i sad iz male Srbije dolazi predsednik koji će stajati baš pored Putina. To jeste stvarno čast. Iz mojih ruskih izvora otkriću vam da će predsednik Vučić sa predsednikom Putinom marširati u stroju Besmrtnog puka. Vučić će nositi sliku svog dede kojeg su ubile ustaše - izjavio je Lazanski.

On je dodao da će Putin nositi sliku svog dede, i da je to nešto što pokazuje njihov lični odnos, kao i da će to razumevanje biti opredmećeno i kupovinom jednog vrlo kvalitetnog i vrlo modernog PVO sistema za Vojsku Srbije.

- Nije zgodno da se kaže koji sistem jer su to neke poslovne tajne. Još jednom da naglasim, sutra ćemo imati priliku da predsednika vidimo na ekskluzivnom mestu i u ekskluzivnoj ulozi, kao učesnika marša Besmrtnog puka, a koliko znam nijedan strani državnik to nije doživeo - naglašava Lazanski.

Prema njegovim rečima, stalno imamo upite od domaće političke scene, dokle će se moći ovako, pa nam, kako kaže, iz NATO-a neki govore da Srbija mora da se opredeli.

- Ne moramo se opredeljivati, mi smo zauzeli poziciju koju imamo. Nikome ne pretimo, nismo agresivni prema bilo kom. Rekli smo da ćemo sporne slučajeve rešavati mirno i diplomatski i pravno. Prema tome, nema razloga da nas neko uteruje u neki tor. Mislim da se jako dobro držimo sa svim tim pritiscima - ocenio je Lazanski.

pink.rs

Kako ističe, važna je pozicija Rusije kao člana Saveta Bezbednosti i u tom kontekstu Rusija može da blokira bilo koju zloćudnu, zlonamernu akciju protiv Srbije i njenih državnih i nacionalnih interesa, na nivou Saveta bezbednosti, kako kaže, Rusija to može uvek da blokira.

- To je i pokazala. Namera Britanije da se sednice kada je u pitanju Kosovo, skinu sa dnevnog reda, je nešto protiv čega je Beograd ustao, jasno i javno rekao o čemu se radi, i tu ćemo imati podršku Rusije - rekao je Lazanski.

Kako dodaje, vazduhoplovstvo je uvek najskuplji deo oružanih snaga, a nama je Rusija poklonila obuku pilota.

- Mislim da je otišlo oko pet naših pilota u Rusiju na potpuno besplatnu obuku, na račun ruske vojske. To su potezi koji pokazuju jednu vrstu poštovanja prema Srbiji i prema njenoj neutralnoj vojnoj poziciji - zaključio je Lazanski.

Komentarišući to što je Srbija dobila 740 jurišnih pušaka belgijske proizvodnje SCAR-L, Lazanski je rekao da je to puška kalibra 5,56 koja jeste dobra i da je koriste specijalne jedinice.

- Specijalci vole da imaju najmoderniju opremu. Njihov zadatak u ratu je težak. Mada, ja mislim da su naše puške M-21 u najnovijoj verziji, iz Kragujevca, isto mogle biti za njih i vidim da je za drugu partiju opremanja vojnika 1500 plus, da će biti naše puške - istakao je Lazanski.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija