• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

08.05.2018

13:48

(VIDEO) VUČIĆ IZ MOSKVE: Sa Putinom ću razgovarati o pitanju Kosova i Metohije!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ IZ MOSKVE: Sa Putinom ću razgovarati o pitanju Kosova i Metohije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u Moskvu, gde će kasnije popodne imati sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a sutra prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede!

Dvodnevna poseta predsednika Srbije dolazi na poziv ruskog predsednika, a Vučić će biti prvi strani državnik koji će se sastati sa Putinom na početku novog, četvrtog mandata na čelu Rusije, a nakon njegove inauguracije, održane u ponedeljak.

Printscreen TV Pink

 - Čast je da budemo prvi nakon inauguracije, prisustvovaću paradi povodom Dana pobede, a posle imamo i polaganje venaca sa izraelskim premijerom Netanjahuom. Mislim da ćemo zajedno biti u Aleksandrovskoj bašnji. Sutradan smo dobili poziv za veliku šetnju Besmrtnog puka. Moji roditelji su našli jednu malu fotografiju pokojnog dede kojeg su ustaše ubile - rekao je Vučić.

On je rekao da će se razgovarati o važnim temama, ekonomskim odnosima, vojnoj i ekonomskoj saradnji.

Opremaćemo nasu vojsku snažnije

Predsednik Vučić najavljuje da će sa predsednikom Rusije razgovarati i o nabavci vojne opreme, a da će do kraja godine javnosti biti predstavljeno sve što je u toj oblasti urađeno u poslednjih nekoliko godina.

- Zainteresovani smo i opremaćemo nasu vojsku snažnije - rekao je Vučić, na pitanje da li će sa Putinom razgovarati i o nabavci vojne opreme.

On je naglasio da kod nabavke vojne opreme važi ona narodna "koliko para toliko muzike", ali da je zahvalan Rusiji što je Srbija migove i njihov remont dobila pod značajno povoljniijim uslovima nego što su dobile neke zemlje u regionu.

On nije želeo da govori o kakvoj je opremi reč, već da će to biti predstavljeno javnosti kada oprema stigne u Srbiju.

- Verujem da ćemo pre kraja godine pokazati šta smo uradili u nekoliko poslednjih godina - rekao je predsednik.

Dodaje da će za predstavljanje šta je urađeno u opremanju Vojske Srbije biti određen jedan od mnogih važnih datuma u istoriji Srbije, a da to mogu biti pobeda u Prvom svetskom ratu, odslobođenje više nasih gradova u Drugom svetskom ratu, ulazak srpske vojske u Novi Sad i prisajedinjenje Vojvodine...

- Imamo dosta važnih datuma. Pokušaćemo da pronađemo jedan zajednički gde bi mogli to da proslavimo, obeležimo i pokažemo da polako ali sigurno Srbija postaje i bezbednije mesto i sigurnije mesto, ali i bolje mesto za život njenih građana. Na takvu proslavu pozvaćemo i predsednika PUtina - zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da će zamoliti predsednika Rusije Vladimira Putina da politički stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije u svim međunarodnim organizacijama i institucijama.

- O Kosovu ćemo razgovarati, jer smatram da uz to što Rusija podržava stavove Srbije, da kako su svi krenuli maksimalno da se angažuju po tom pitanju, da bi bilo važno da i Rusija izađe sa svojim stavom i zamoliću predsednika Putina da, ne samo u direktnoj podršsci koju pruža Srbiji, nedvosmisleno izađe sa svojim političkim stavom kroz sve druge organe i institucije i međunarodne organizacije - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje sa kakvom porukom se danas sastaje sa Putinom.

Printscreen TV Pink

- Rusija je uvek pružala nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu Srbije i ne samo to, već i podršku nezavisnom odlučivanju i suštinskoj nezavisnosti Srbije, kao i vojnoj neutralnosti, i nema sumnje da ću ponoviti stav i činjenicu da Srbija ni na koji način neće da se priključuje NATO ili drugim vojnim blokovima - rekao je Vučić.

Podržaćemo Malog ako ga Ana predloži

Predsednik Srbije je rekao da veruje da će SNS podržati izbor Siniše Malog za novog ministra finansija, ukoliko ga premijerka Ana Brnabić predloži. 

Printscreen TV Pink

Podsetimo ministar finansija Dušan Vujović podneo je danas ostavku na tu funkciju, a mediji spekulišu da bi na njegovo mesto moga da dođe Siniša Mali.

Vučić je dodao da je pitanje novog ministra finasija pitanje za premijerku. 

PROMENE U VLADI SRBIJE: Ministar finansija Dušan Vujović PODNEO OSTAVKU!

On je naveo da je dosadašnja ekonomska i finansijska politika dala rezultate, da imamo stabilne finansije i da se vidi ekonomski rast zemlje. 

Ne plašim se pretnji, to su prazne priče

Prema njegovim rečima, suština posete je da građani Srbije žive bolje, ali da ne postoji gluposti kakvih se nije naslušao.

- Kada neko nema politiku, plan, program, onda mora da izmišlja napade po svaku cenu i na svaki način. Moja želja je da budem samo običan i normalan živek. Znam da sam radio najbolje za svoju zemlju. Pretnje me ne plaše, to su prazne priče, samo su rezultat politike mržnje. Ne mogu da veruju da postoje pošteni ljudi koji se bore za svoju zemlji zato što je vole. Ljude ne možete da prevarite – rekao je Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
stanojlović

pre 5 godina

Sa pravim prijateljima uvek možemo da pričamo o svemu i da očekujemo podršku.

milica

pre 5 godina

Tražiti rešenje i neki predlog po pitanju Kosova i Metohije

robinhude84

pre 5 godina

O velikim problemima sa velikim prijateljem!

kornjacarade

pre 5 godina

Kosovo je uvek dobra tema za razgovor , tu imamo podrsku od Rusije koja je veoma znacajna !!

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Jedno od najvažnijih pitanja za nas jeste pitanje južne srpske pokrajine.

Bojan

pre 5 godina

Rusija će izaći maksimalno u susret Srbiji oko Kosova i Metohije.

Kosara

pre 5 godina

Ako bog da da se postigne dobar razgovor koji ce razmeti ne samo nas narod vec i oni koji huskaju albance. Vide ce se sta ima da kaze Putin. Verujem-pozitivno.

Maja

pre 5 godina

Veoma vazni razgovori oko resenja KiM, od kojih ce zavisiti konacna odluka .

Andjelija Komic

pre 5 godina

Iskreni srpski prijatelji koji nas jedino mogu razumeti u resavanju naseg problema Kosova.

Goran

pre 5 godina

Kosovo i Metohija su veoma osetljiva tema za sve. Sa Rusijom možemo otvoreno pričati jer isto mislimo.

xs

pre 5 godina

Razgovor sa Putinom o Kosovu može biti od velike pomoći.

neven

pre 5 godina

Sa Putlnom se ima o čemu razgovarati.Predsednik od koga se može mnogo naučiti.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija