• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

08.05.2018

18:18

NATO ZBOG KOSOVA PRETI RUSIMA RATOM!! Komandat KFOR-a Koči poručio da je NATO spreman i da ratuje za Šiptare

Politika

NATO ZBOG KOSOVA PRETI RUSIMA RATOM!! Komandat KFOR-a Koči poručio da je NATO spreman i da ratuje za Šiptare

Podeli vest

Komandant KFOR general Salvatore Kuoči optužio Rusiju da priprema napad na lažnu državu Kosovo i poručio da je NATO spreman i da ratuje za Šiptare

Komandant KFOR general-major Salvatore Kuoči optužio je Rusiju da priprema napad na lažnu državu Kosovo i poručio da je NATO pakt, ako zatreba, spreman i da ratuje za Šiptare!

General Kuoči je u intervjuu za prištinski list 'Zeri' ustvrdio da Moskva pokušava da utiče na Prištinu, ali da su Vašington i Brisel spremni da odgovore na svaki način, pa i oružjem! Prema njegovim rečima, u slučaju da Rusi zaprete Kosovu, KFOR i NATO pakt će se 'pobrinuti za to'!Podržali 'vojsku Kosova'

General Kuoči je priznao da trenutno ne postoje konkretne pretnje za Kosovo, ali je naglasio da i te kako postoje pokušaji ruskog uticaja.

Opasna poruka
Ukoliko se dogodi ruska pretnja Kosovu, KFOR je ovde i mi ćemo se pobrinuti za to, kao i NATO pakt Salvatore Kuoči, general KFOR

- KFOR je u principu NATO pakt. Dok je KFOR na Kosovu, svaka agresija prema Kosovu je agresija protiv KFOR i NATO pakta. Možemo biti ruskog uticaja, naravno, ali to je deo međunarodne politike koju svaka zemlja preuzima i u osnovi trenutno ne vidim stvarnu pretnju Rusije na Kosovu. Ipak, ukoliko se to dogodi, naravno da je KFOR ovde i mi ćemo se pobrinuti za to, kao i NATO pakt - naglasio je Kuoči, dodajući da NATO podržava transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u takozvanu kosovsku vojsku.

printscreen youtube

mojugao

GORAN RAKIĆ SRPSKA LISTA

Prisustvo UNMIK je od izuzetnog značaja za Srbe na Kosovu i Metohiji. Potrebno ga je povećati i ojačati u narednom periodu, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Komentarišući ovu otvorenu pretnju zapadnog vojnog saveza upućenu Moskvi, ali i Srbiji politički analitičar Mišel Zubenica ističe da NATO od dolaska na Kosovo tretira ovu teritoriju kao koloniju. 
- Na Kosmetu se nalazi 'Bondstil', jedna od najvećih NATO baza u ovom delu sveta. Albanci se zato jako varaju ako misle da su zaista dobili nezavisnost i svoju državu jer njima praktično, kao kolonijom, rukovode NATO pakt i Vašington - podvlači Zubenica.

ŠIPTARI HAPSE SRBE PO TAJNOM SPISKU! Policija lažne države Kosovo ne miruje, TEROR SE NASTAVLJA!

Ruše mir na Balkanu

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i terorizam, ocenjuje da se Severnoatlantski vojni savez ponaša kao da je južna srpska pokrajina u njihovom vlasništvu.

Ratoborna alijansa
Taj NATO pakt je Srbiju razorio upravo da bi Kosovo postalo njihova baza
Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost

- Poruka komandanta Salvatorea je preteća, ali i poučna. Ona jasno definiše odnos NATO pakta prema Srbiji. Sada je više nego jasno da se oni prema nama ponašaju kao neprijateljski vojni savez. Ova ratoborna i nasilnička alijansa je Srbiju razorila upravo da bi Kosovo postalo njihova vojna baza. Preko pokrajine, NATO pakt ruši mir i stabilnost celog Balkana, ali i cele i Evrope - upozorava Galijašević.
Inače, Kouči je dodao i da je situacija na Kosovu poboljšana, ali i dalje krhka posle hapšenja Marka Đurića.

- Sarađivali smo sa kosovskim vlastima kako bi se izbeglo pogoršanje situacije. To je bila uspešna priča iako je brutalna sila kosovske policije prilikom hapšenja mogla da bude izbegnuta - rekao je Kuoči.

Šri Lanka ne priznaje Kosovo

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa premijerom Šri Lanke Ranilom Vikremesingeom, koji je istakao da ta zemlja neće promeniti stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
Dvojica državnika su u Kolombu istakli zadovoljstvo višedecenijskim i tradicionalno prijateljskim odnosima.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17