• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: siniša kostić

08.05.2018

22:14

ODBAČEN PREDLOG RADIKALA: Vojvodina neće imati Srpsko-ruski centar kao u Nišu

Politika

ODBAČEN PREDLOG RADIKALA: Vojvodina neće imati Srpsko-ruski centar kao u Nišu

Podeli vest

Poslanici Skupštine Vojvodine su večeras  velikom većinom glasova odbacili predlog Srpske radikalne stranke  za osnivanje m Srpsko-ruskog humanitarnog centra, sa sedištem u Novom Sadu, sličan onom koji već postoji u Nišu

Za ovaj predlog glasali su samo radikali, dok su poslanici vladajuće koalcije, predvođene SNS-om, kao i  opozicionih stranaka bili uzdržani ili protiv ovog predloga.

- Inicijativa za osnivanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini ima formalne i materijalne nedostatke. 

Ona nije u skladu s  pravnim aktima Pokrajine, sa zakonima Srbije, ali ni sa Sporazumom o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, pa je zbog toga nezakonita – rekao je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SBS u Skupštini AP Vojvodine.   

 Radikali su ovu svoju inicijativu obrazložli time da je Autonomnoj Pokrajini Vojvodini potreban jedan ozbiljan i savremen centar za hitne intervencije u slučaju vanrednih okolnosti kao što su  požari, poplave i elementarne nepogode, po uzoru na onaj koji već postoji u Nišu.

- Svedoci smo da ovi hohštapleri sa Zapada vrše pritisak da se Srpsko - ruski humanitarni centar u Nišu zatvori, a mi srpski radikali insistiramo na tome da mu se, u skladu sa međuvladinim sporazumom, dodeli diplomatski status i da se otvori još jedan na prostoru Vojvodine. 

Srpska radikalna stranka je za nepunih mesec dana prikupila više od 30.000 potpisa podrške građana sa prostora severne srpske Pokrajine – rekao je Đurađ Jakšić, šef poslanika radikala u pokrajinskoj Skupštini.

ŠEŠELJ - DOĐOH, VIDEH, PROBAH, PA ODOH KUĆI! Na putu do Hrtkovaca, radikali stigli do Jarka, LIDERU NOSILI FOTELJU DA ODMORI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija