• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2018

12:16

MALI I VESIĆ: Ðilasov pokušaj opstrukcije rada parlamenta!

Politika

MALI I VESIĆ: Ðilasov pokušaj opstrukcije rada parlamenta!

Podeli vest

Gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, inače odbornici u novom sazivu skupštine, izjavili su danas da je Dragan Ðilas pokušao da opstruiše konsitutisanje gradskog parlamenta, izbor predsednika Skupštine i sprovođenje izborne volje građana

- Kao što smo očekivali, ovo je bio klasičan pokušaj opstrukcije. Lista Aleksandra Vučića i SPS , koje čine koaliciju, imaju zajedno 72 od 110 odbornika, građani su glasali da naša politika vodi grad - rekao je Vesić novinarima u pauzi konstitutivne sednice.

Kako je rekao, danas bi, kako i piše u Poslovniku, trebalo samo da se potvrde mandati, izaberu predsednik skupštine, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara.

- To bi bivši gradonačelnik trebalo da zna, a ne zna, jer nije bio na sednicama u prošlom sazivu - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je legitimna tema o kojoj Ðilas govori, te da vladajuća većina nema ništa protiv da se raspravlja o bilo kojoj temi.

- Na bilo kojoj sednici može da nas pita šta se dešavalo sa socijalnim davanjima, a mi ćemo da pitamo kako je podelio 728 miliona dinara bez evidencije od 2008. do 2013. godine, od toga 200 miliona u izbornoj 2012. godini, koliko je para zaradio od kako se učlanio u DS, kako je ostavio dug gradu… - rekao je Vesić.

Ponovio je da Ðilas nije dolazio na skupštinske sednice u prethodnom mandate, a da je danas dobio odborničku naknadu od 10. 000 dinara, odnosno do danas 634. 000 dinara “za nedolazak i nerad”.

- U ovoj skupštini će se raditi po zakonu i poštovaće se volja većine građana, koji su glasali da SNS i SPS formiraju organe vlasti. Nemamo problem da opozicija postavi bilo koje pitanje, ali imamo mnogo više pitanja za njih, jer su bili vlast i pokazali šta umeju i znaju - rekao je Vesić.

Mali je naveo da sada na računu grada ima12,6 milijardi dinara i još osam na računima javnih preduzeća.

- Na računu grada imate 20 milijardi, to je novac građana koji investiramo u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, nova radna mesta…To je ono što Ðilas ne želi da se desi, to nije njegova politika, njegova je politika laži, mržnje, pljački - rekao je Mali.

Kako je rekao, danas treba da se konstituiše parlament i da se nastavi sprovođenje projekata, politika otvaranja novih radnih mesta, privlačenja investicijama…
Upitan zašto će skupština raspravljati o Ðilasovoj, a ne na primer o njegovoj imovini, Mali je rekao da je tu temu pomenuo sam Ðilas, te da može da se razgovara o svemu, samo ne danas.

- Što se mene tiče, pričaćemo o svemu, samo ne danas. Danas treba da se konstituiše palrament. Nemamo šta da krijemo, ali ćemo pričati i o drugim temama - rekao je Mali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 5 godina

Djilas samo zeli optstrukciju rada parlamenta, da pravi probleme!

Milana

pre 5 godina

Uobicajen Djilasov bezobrazluk, ali njegova zamisao da opstruise rad nece uroditi plodom.

Ina

pre 5 godina

Nista cudno za Djilasa, vecito sabotira rad i pokazuje svoju nekulturu, ali ni ovaj put nece uspeti u prljavim namera.

Sara

pre 5 godina

Djilas samo zna da vrsi opstrukciju i da pravi probleme.

Dragan

pre 5 godina

Djilas je bio jednom na vlasti i pokazao kakva mu je bila.Samo da mu se pogleda imovina i sve je jasno.

prestolonaslednikovica

pre 5 godina

I bas sad,a toliko godina nije dolazio na zasedanja.

Rade

pre 5 godina

Sram ga bilo (Djilasa), ovo je samo nepostovanje volje velike vecine stanovnika grada Beograda.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija