• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2018

20:30

MERKELOVA STAVILA TAČIJA PRED SVRŠEN ČIN: Sve što ste dogovorili sa BEOGRADOM MORA SE SPROVESTI!

Politika

MERKELOVA STAVILA TAČIJA PRED SVRŠEN ČIN: Sve što ste dogovorili sa BEOGRADOM MORA SE SPROVESTI!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u Berlinu i poručila da sporazumi koji su postignuti u okviru dijaloga Beograda i Prištine moraju da se sprovedu, javlja Radio slobodna Evropa

Kako se navodi, Merkel je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekla da su odnosi Beograda i Prištine "glavno pitanje na evropskom putu dve zemlje".

Merkel je istakla da to "nije laka tema", ali je ocenila da je bilo pomaka po tom pitanju.

Najavila je i da će o odnosima Beograda i Prištine biti reči i na Samitu u Sofiji.

Govoreći o bilateralnim odnosima Prištine i Berlina, Merkel je ocenila da su oni dobri.

SRPSKA ĆE SPREČITI SARAJEVO DA NA NJENOJ TERITORIJI SMESTI MIGRANTE: Dodik: Sve ćemo ih vratiti u Federaciju!

Nemačka kancelarka smatra da je Kosovo "dosta toga" postiglo od kada je proglasilo nezavisnost i da je napredovalo na putu ka EU, ali je naglasila da još postoje problemi i izazovi koji nisu rešeni.

Kao izazove pomenula je vladavinu zakona, borbu protiv korupcije i veliku nezaposlenost.

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ O POSETAMA ANKARI I MOSKVI: Srbija je postala pouzdan i korektan partner I TO NE TRAJE JEDAN DAN!

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je da je Priština spremna da otvori "konačno poglavlje" sa Beogradom kako bi se postigao "zakonski obavezan sporazum o potpunoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine".

- Znam da konačna faza dijaloga neće biti laka ni za Kosovo, ali ni za Srbiju. Ali, nema drugog puta za napredak, ni za Kosovo, ni Srbiju, osim dijaloga i sporazuma - istakla je.

OVO ORUŽJE JE PUTIN PREPORUČIO VUČIĆU! Sve o raketnim sistemima "SMERČ" i "PANCIR S"!

Zajedno treba da pronađemo način da postignemo jedan konačan sporazum, koji će okončati tragičnu istoriju i otvoriti put mira i pomirenja izmedu naših naroda, kaže Tači i dodaje da ceo proces treba da se završi recipročnim priznanjem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Ne rece do kada..? Eto i onaj Sud za ratne ZLOCINE UCK...jos ceka da Frau Merkel...- da znak...!?

Dragojlo

pre 5 godina

Gosspodo novinari takozvani predsednik Kosova i Metohije!!!

Branko

pre 5 godina

Da nije Amerike svet bi bio mnogo lepse mesto za zivot.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija