• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2018

09:58

ĐURIĆ: Na svim stranama se vode različiti razgovori o KiM!

Politika

ĐURIĆ: Na svim stranama se vode različiti razgovori o KiM!

Podeli vest

Srbija odlično zna koje zemlje tradicionalno podržavaju nezavisnost Kosova i Metohije i na svim stranama se vode različiti razgovori, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić komentarišući to što zemlje Kvinte razgovaraju u Vašingtonu o dijalogu Beograda i Prištine

On je naglasio da se dijalog Beograda i Prištine vodi pod okriljem EU, a da se zemlje Kvinte verovatno međusobno konsultuju oko nastojanja da zauzmu zajedničke pozicije. 
Dodaje da Srbija stalno razgovara sa zemljama koje ne priznaju nezavisnost KiM, ali i sa zemljama koje nas "manje razumeju".

Koristi se, kako je rekao, svaka prilika i u Moskvi i u Berlinu da se iznesu stavovi Srbije, viđenje problema sa kojima se naš narod na KiM suočava. 
- Kad god neko hoće da vas sasluša i da čuje vaše mišljenje, čak i kada se u nekim stvarima ne slaže sa nama, to je za nas dobro - naglasio je Đurić.

Upitan šta zapravo znači završna faza dijaloga on je rekao da je cilj dijaloga postizanje kompromisa kojim će biti zadovoljni svi, rešenje koje treba da doprinese stabilizaciji prilika, dugoročno održivoj i bezbednosnoj političkoj situaciji. 

- Spremni smo da učinimo napor da te razgovore nastavimo. Nasledili smo provaliju u kojoj je Međunarodni sud pravde i druga tela prihvatili nezavisnost KiM. Ovi razgovori imaju za cilj da izvuku situaciju iz ponora u političkom smislu, da osiguramo bezbednost i mir našem narodu - rekao je Ðurić.

Upitan ko će se više slušati - da li države Kvinte ili sagovornici iz unutrašnjeg dijaloga, direktor Kancelarije za KiM je rekao da će Srbija saslušati sve, ali da će se voditi svojim interesima.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija