• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Sekulić

10.05.2018

19:04

MIŠKOVIĆ HOĆE SAVA CENTAR PO SVAKU CENU:  Tajkun se nameračio, širi imperiju i NA KONGRESNI TURIZAM!

Politika

MIŠKOVIĆ HOĆE SAVA CENTAR PO SVAKU CENU: Tajkun se nameračio, širi imperiju i NA KONGRESNI TURIZAM!

Podeli vest

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković jedini se javio na tender za Sava centar i ponudio duplo više novca od traženog * Nudi 25 miliona evra, da pokrije sve dugove centra, a da zaradu deli sa gradom 

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković hoće po svaku cenu da kupi Sava centar! Za njegovo renoviranje tajkun je spreman da izdvoji između 25 i 30 miliona evra, što je duplo više od traženog. Uz to, ponudio je i da pokrije dugove centra, dok bi profit delio sa Gradom Beogradom!

Miškoviću, koji se jedini javio na tender i ima rok do 20. juna da dostavi finansijsku ponudu, pripalo bi 49 odsto akcija "Sava centra", dok bi 51 odsto ostalo u vlasništvu grada.

Plaća duplo

Iako "Delta" još nije poslala zvaničnu ponudu, naši dobro upućeni izvori kažu da Mišković planira da u renoviranje Sava centra investira daleko više nego što je predviđeno uslovima tendera.

Motivisani
Veoma smo motivisani za obnovu Sava centra jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu. Imamo veliko iskustvo u hotelijerstvu, kao i finansije i kadrove...
Živorad Vasić, potpredsednik "Delta holdinga" 

- Grad traži za "Sava centar" ulaganje od najmanje 12,5 miliona evra, a Mišković je spreman da izdvoji duplo više, između 25 i 30 miliona. Pored toga, "Delta" je već napravila projekat po kojem bi se najveći kongresni centar u Srbiji pasarelom spojio sa hotelom "Interkontinental". Taj potpuno novi hotel "Delta" planira da gradi u neposrednoj blizini - kaže sagovornik Informera.

Iz "Delte" su ponosno najavili da su spremni na svaku vrstu pregovora kako bi postali partner gradu u ovom poslu. Potpredsednik "Delta holdinga" Živorad Vasić rekao je da "nude Beogradu ono što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu".
- "Delta holding" je spreman da ako postane suvlasnik Sava centra, preuzme eventualni gubitak u poslovanju tog centra. S druge strane, ukoliko poslovanje Sava centra bude pozitivno, kompanija hoće da dobit deli sa Gradom Beogradom -

Nešto je tu čudno
Kada neko nudi više nego što se traži, onda tu nisu čista posla. Verovatno Mišković cilja na većinski paket Mahmud Bušatlija

naglasio je Vasić.

On je naveo i da nema dileme da "Delta" može da obnovi i podigne na noge najveći kongresni centar u zemlji.

- Nudimo Beogradu nešto što do sada nije viđeno u javno-privatnom partnerstvu, da eventualni gubitak ide na račun "Delte" kao privatnog partnera, a da eventualnu dobit delimo. Dva su razloga za takvu ponudu. Prvi, veoma smo motivisani za obnovu Sava centra jer znamo šta on znači za kongresni turizam u Beogradu, a i za "Deltin" hotelski biznis. Drugo, "Delta" ima veliko iskustvo u hotelijerstvu, imamo i finansije i kadrove i zato smo optimistični u pogledu rezultata ako dobijemo priliku da upravljamo ovim jedinstvenim kongresnim centrom u zemlji - objasnio je Vasić.

MILKA FORCAN OTRESLA MIŠKOVIĆA: Kada neko umisli da je moćniji od države, ostane bez 2/3 kompanije i bez pasoša!

Najbolji centar u Evropi

Stručnjaci kažu da ovakav Miškovićev nastup pokazuje da mu je jako stalo da što pre uzme pod svoje Sava centar čim nudi i dodatne pogodnosti kako bi se preporučio za ovaj posao. Konsultant za ulaganja Mahmud Bušatlija kaže da nije siguran da je ovakva Miškovićeva ponuda idealno rešenja za beogradski kongresni centar.
- Kada neki biznismen počne da nudi dodatne uslove, da daje ponudu preko svoje ponude, onda vam je jasno da se tu dešava nešto što nije u redu. Meni to najviše liči da se Mišković ovde ponaša po principu "sad ću da uđem i otmem"! Verovatno se nada da će ovakvom ponudom zauzvrat dobiti većinski paket. A to onda znači da posle nekoliko godina, kada razvije Sava centar, može i da ga proda - kaže Bušatlija.

Savić: Država nema para da obnovi Sava centar

Ekonomista Ljubodrag Savić kaže da je dobro ukoliko 'Delta' pobedi na tenderu i renovira Sava centar.
- Ako bi se takav ugovor sklopio, bio bi to dobar posao ne samo za Grad i Miškovića lično, nego i za sve građane u Srbiji. Sava centar je naš najveći kongresni centar u zemlji i puno je ljudi emotivno vezano za njega. Pošto Sava centar propada iz godine u godinu, a država nema novca da ga sama obnovi, Miškovićevo ulaganje bi bilo idealno rešenje za sve - kaže Savić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

Ma kakvav bre Mišković i 25 miliona! Nikako! Treba to ostaviti da satruli do kraja pa onda dati nekom arapinu za džabe da izgradi Beograd na autoputu!

kragujevcanin

pre 5 godina

Bolje pisite ko kupuje fabrike oruzja. Lova se vrti u trgovini droge i oruzja i kongresima trulaterale.

Slobodan Tešić

pre 5 godina

Ovakva ponuda je više nego povoljna za grad Beograd kao titulara Centra Sava i država tu ponudu treba oberučke da prihvati. Nadam se da vremena u kojima smo na sve dobro , pogotovo ako dolazi od domaćih privrednika, gledali sa podozrenjem.Trebamo biti ponosni da imamo naših kompanija koje imaju potencijal da preuzmu punu odgovornost, sa stranim kompanijama to i nije baš tako zar ne, za uspeh projekta u koji žele da ulože sopstveni kapital. Interes Srbije u celini je da ovaj projekat pod hitno zaživi i time Centar Sava postane kongresni centar ovog dela Evrope i šire za šta je i projektovan!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija