• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

10.05.2018

19:52

ISTORIJSKA POSETA srpskog predsednika, PUTIN OBEĆAO VUČIĆU: Kosovo ćemo braniti kao DA JE RUSKO!

Politika

ISTORIJSKA POSETA srpskog predsednika, PUTIN OBEĆAO VUČIĆU: Kosovo ćemo braniti kao DA JE RUSKO!

Podeli vest

Aleksandar Vučić bio počasni gost ruskog lidera Vladimira Putina na Paradi pobede. Moskva će iskoristiti sva diplomatska sredstva da pomogne Srbiji u odbrani državnih i nacionalnih interesa

Srbija može da računa na maksimalnu pomoć Rusije u borbi za Kosovo i Metohiju. Zvanična Moskva braniće srpsku pokrajinu kao da je ruska!

Ovako glasi obećanje predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina, sa kojim se sinoć kao najvećim kapitalom u Beograd vratio Aleksandar Vučić.

Crvena linija

Kako nam je potvrđeno u više vladinih i diplomatskih

Budna "straža"

Rusija će veoma aktivno pratiti razgovore o Kosovu i uvek će pravovremeno reagovati

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

izvora u Moskvi, predsednik Putin je posle razgovora sa svojim srpskim kolegom odlučniji nego ikada da zaštiti vitalne srpske nacionalne interese.

- Kosovo će postati ruska "crvena linija" preko koje Moskva neće prelaziti u međunarodnim odnosima. Putin i njegovi saradnici koristiće sva diplomatska sredstva da pomognu Srbiji u naporima da se pronađe kompromisno rešenje za kosovski problem - prenosi sagovornik Informera iz Kremlja.

Prema njegovim rečima, najnoviji susret dvojice predsednika definitivno je zacementirao srpsko-rusko strateško partnerstvo.

- To što je predsednik Vučić kao lični Putinov gost imao počasno mesto na centralnoj tribini tokom Parade pobede, kao i činjenica da je predsednik Srbije pozvan da predvodi Besmrtni puk (više o tome na stranama 4-5) jesu najbolji mogući odgovor na sve one laži i medijsku kampanju koja je trebalo da dokaže kako je došao kraj dobrih odnosa Srbije i Rusije - navodi naš sagovornik.

Tanjug

Kako saznajemo, predsednik Putin je gostu iz Srbije obećao da će Rusija čvršće i doslednije nego ikada do sada insistirati na poštovanju Rezolucije 1244 i teritorijalnog integriteta Srbije.

Putin u Srbiji do kraja godine

Predsednik Srbije dodao je i da je Putinu preneo poziv da poseti našu državu i da može reći da je poziv prihvaćen i da samo treba dogovoriti datum.

- Putin stiže u Srbiju! Prihvatio je poziv i dolazi pre kraja godine. Pokazaćemo tada mnogo toga što smo uspeli da uradimo u međuvremenu, naše ekonomske rezultate, ali i napredniju, ozbiljniju i snažniju armiju nego što je bila poslednji put kad je bio u našoj zemlji - istakao je Vučić.

- Vladimir Vladimirovič je rekao Vučiću da Srbija sama treba da definiše svoje interese i iznese konkretne predloge koje će Moskva maksimalno podržati. Potpuno je nemoguće da Albanci dobiju sve, a da Srbi izgube sve - navodi izvor Informera.

Tanjug

I sam predsednik Vučić u Moskvi je govorio o ruskoj pomoći za rešenje kosovskog problema.

- Rusija će nedvosmisleno i jasno izneti svoje stavove

mojugao

IVICA DAČIĆ ŠEF DIPLOMATIJE

Bitno je za Srbiju da ima podršku Rusije i Kine, kao stalnih članica Saveta bezbednosti UN, jer se na taj način isključuje mogućnost da nam se iza leđa izglasa članstvo Kosova u UN.

po pitanju Kosova. Bez Rusije je nemoguće ono što je veoma važno, a što sam i rekao predsedniku Putinu, da se u UN dobije bilo kakvo rešenje. U tom smislu, Rusija će veoma aktivno pratiti razgovore o Kosovu i sve što se bude zbivalo, pa će uvek pravovremeno reagovati. Moskva će na aktivan i suštinski način učestvovati u praćenju celokupnog procesa i situacije u odnosima između Beograda i Prištine, posebno uticaju različitih međunarodnih faktora na to pitanje - podvukao je Vučić.

Dug i otvoren razgovor

Prema njegovim rečima, sa Putinom je imao veoma dug, otvoren i iskren razgovor.

Tanjug

- Predsednik Rusije imao je strpljenja da sasluša sve

da se ja pitam

HAŠIM TAČI "PREDSEDNIK KOSOVA"

Najosetljivije je pitanje odnosa Kosova i Srbije. Ovo je stogodišnji problem i trudili smo se da normalizujemo odnose, ali sad je došlo vreme da uradimo više od konstruktivnog komuniciranja.

ono što sam imao potrebu da kažem, objasnim i iznesem kao stavove Srbije. Čini mi se da nikada duže nismo razgovarali o odnosima Beograda i Prištine. Naši stavovi se umnogome poklapaju. Ponovio sam nekoliko puta da je Srbija spremna na kompromis sa kosovskim Albancima, ali da nije i nikada neće biti spremna da prihvati sopstveno unižavanje. Kompromis je ono što želimo, ali sam lično skeptičan zato što Albanci na suštinske kompromise nisu spremni, a još manje su spremni oni koji su učestvovali u protivpravnom pružanju podrške takozvanoj nezavisnosti Kosova - zaključio je Vučić.

OVO ORUŽJE JE PUTIN PREPORUČIO VUČIĆU! Sve o raketnim sistemima "SMERČ" i "PANCIR S"!

(VIDEO) VUČIĆ I PUTIN NA ČELU KOLONE! Pogledajte marš BESMRTNOG PUKA kroz Moskvu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Kosovo sada treba napasti,,,! A ne braniti...Do 1999. bili smo tamo...branili ga....pa se povukli i predali rovove NATO OKUPATORIMA...!! Potpuna zamena teza...!! Sada treba... - napasti Kosovo ako zelimo vratiti nazad nasse srpsko Kosovo...! A ne "braniti" postojeccu situaciju...

Ivan

pre 5 godina

Kog rusija brani i crna gora hrani taj je najeb..!!

stanojlović

pre 5 godina

Priča se priča da Rusi dolaze. Pravi prijatelji, da pomognu očuvanje Srbije.

Miloš

pre 5 godina

Fantastične vesti nakon predsednikove posete Rusiji koja će se, siguran sam, sa ponosom dugo pamtiti

Fudbaler

pre 5 godina

Kosovo će postati ruska "crvena linija" preko koje Moskva neće prelaziti u međunarodnim odnosima.KiM će ostati u sastavu Srbije. Rezolucija 1244 može da omogući srpskog naroda na KiM.

MISA

pre 5 godina

PUTINU DUGUJEMO VELIKU ZAHVALNOST ZA SVE STO CINI ZA SRBIJU.

Nenad

pre 5 godina

Neviđena podrška Rusije u prelomnom i najtežem trenutku za Srbiju.

Nikodina

pre 5 godina

Nadam se da je ovu posetu video svet. Neka vide da i mi imamo nekog moćnog da nas štiti i podržava!

Darja

pre 5 godina

Pozdravljam dogovor naseg predsednika Vucica sa ruskim predsednikom Putinom.

Milka

pre 5 godina

Kakvi Rusi, kakva podrska, kakvo clanstvo u UN....pa ta zemlja nije nasa vec 20 godina.

Nilko

pre 5 godina

Branice ga kao sto su nas branili '99. Branice ga kao sto su branili Siriju pre par nedelja.

Nena

pre 5 godina

Mi smo jedna slovenska krv, zato je Rusija uvek uz nas!

Goran

pre 5 godina

Kosovo je nasa kolevka,podrska Rusije u ovom bitnom trenutku veoma godi,nadam se da ce se naci najbolje moguce resenje.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Ljudi moji...Mi smo bili na Kosovu do 1999. god. SADA KOSOVO NE TREBA BRANITI - NEGO NAPASTI OKUPATORE...koji su se tamo usli posle te 1999. usancili u nasse rovove, koje smo im predali po Kumanovskom Sporazumu i povukli se sa Kosova... izdavsi srpski USTAV koji to zabranjuje...Niko nije imao pravo da potpise kapitulaciju dela srpske drzavne teritorije...Niko...

Boris

pre 5 godina

Kao sto brano Siriju pa pusti Israel da napada a seta se sa Netanjahu!!! Znaci dao je svoj ok a kaze branimo Siriju i svaki napad cemo otuziti i srisiti... gde su sad opet

Svedok vremena

pre 5 godina

Srećna okolnost po srbski narod uopšte, je da uživa naklonost velike Rusije. Vrlo je bitno da Rusija podržava sve ono što sama Srbija hoće, ne mešajući se u odluke same Srbije da sama diferencira vlastite nacionalne interese, (za razliku od Zapada i pritisaka sa te strane). Spoljno-politički kurs Srbije tako postaje podrška Rusije. Da li će ovu dragocenu podršku Srbi znati da cene, stvar je političkog vođstva države, gde se zahvalnost građana pretače u izbornu volju koja daje legitimnost političkom vođstvu. Ono bi to trebalo da zna i ima na umu kao činjenicu koja svakoj vlasti određuje legalitet.

Maja

pre 5 godina

Srpsko- rusko prijateljstvo je vecno i neraskidivo!

rambo

pre 5 godina

Podrska Rusije nam je od neprocenjivog znacaja,a takvim prijateljima se ne okrecu ledja .

Maja

pre 5 godina

Podrska Rusije kompromisu resenja u kojem ne mogu da Albanci dobiju sve, a Srbi nista.

elazivkovic

pre 5 godina

Podrska Rusije je od velikog znacaja za nas.

Emili

pre 5 godina

Izuzetno je velika čast što je naš predsednik veličanstveno dočekan i uvažen, kao i što je Rusija prepoznala Srbiju kao iskrenog partnera.

Nenad

pre 5 godina

Hvala rusima sto nam pruzuju podrsku u borbi za Kosovo.

Sara

pre 5 godina

Hvala braci Rusima na velikoj podrsci koju daju nasoj zemlji.

janko

pre 5 godina

Podrška Rusije po ovom pitanju nam je od velike važnosti.

zmaj

pre 5 godina

Srbija može da bude ponosna na svog predsednika Vučića koji je svojim zalaganjem za interese države uspeo da svetske sile veže za sebe, koje će nam pomoći u našoj borbi ne samo za Kosmet, nego i za opstanak nas kao države.

Kosta

pre 5 godina

Važno je da imamo jednog ovako jakog prijatelja uz sebe.

Joska

pre 5 godina

Rusija ima veoma velik znacaj , ona moze da nam pomogne a ujedno i zastiti!

Milan

pre 5 godina

Zaštitnički stav Rusije uliva sigurnost srpskom narodu.

kornjacarade

pre 5 godina

rusija je pravi iskreni prijatelj srbijii a putinove reči puno znače srbiji

Stefan

pre 5 godina

Angažovanje i podrška Rusije po pitanju Kosova dodatni je motiv da Srbija pruži sve što je u njenoj mogućnosti ne bi li se problem rešio u najboljem interesu.

ceca

pre 5 godina

Dovoljno je da svet vidi da mu stoji s desne strane,,,slika sve govori!

Ivana

pre 5 godina

Svaka cast Putinu, podrska Rusije je vrlo znacajna za Srbiju.

Miljan

pre 5 godina

Ovakva podrska od Rusije nam mnogo znaci i zahvalni smo im doveka !

nadica

pre 5 godina

Jos jednom je Putin pokazao koliko nas ceni i postuje i uputio reci koje se mogu cuti samo od iskrenog i pravog prijatelja !

rale

pre 5 godina

Ovakva podrska Rusije nam je od velikog znacaja i takvo prijateljstvo trebamo cuvati,ceniti i postovati doveka !

Petar Pan123

pre 5 godina

Velika izjava velikog predsednika Putina! Svaka mu cast na podrsci.

KIR SRBIN

pre 5 godina

Рекао му је "Шта радиш бре човече"? Ми (Руси), Турци и Немци се питамо о Југоистоку Европе, сарађуј и уживај.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Kosovo ...treba napasti...! Branili smo ga do 1999.g.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija