• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2018

21:19

U VAŠINGTONU SRBIJI SKROJILI KAPU: Postignut dogovor zapadnih država o DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE?!

Politika

U VAŠINGTONU SRBIJI SKROJILI KAPU: Postignut dogovor zapadnih država o DIJALOGU BEOGRADA I PRIŠTINE?!

Podeli vest

Zapadne zemlje - SAD, VB, Francuska, Nemačka i Italija, sastale su se u Vašingtonu da bi razmatrale razgovore Beograda i Prištine, koji bi mogli da se završe jednim sporazumom u toku ove godine, prenosi prištinska Gazeta ekspres

Kako piše list, politički direktori za ZB pet zapadnih zemalja, SAD, VB, Francuske, Nemačke i Italije su se sastali u Vašingtonu na konsultacijama oko finalne faze dijaloga Beograda i Prištine koji bi trebalo da se održi narednih meseci, krunišući ga finalnim sporazumom između strana, za koji se očekuje da rezultira normalizacijom odnosa.
Do sada se mislilo da ova normalizacija ne podrazumeva priznanje Kosova od strane Srbije, već samo priznavanje realnosti, odnosno dozvoljavanje učlanjenja Kosova u UN, što bi Srbiji omogućilo članstvo u EU.

Prema izvorima „Ekspresa“, među zapadnim diplomatama već postoji usaglašenost oko onoga šta bi se moglo smatrati vodećim načelima. 

Jedno od tih načela je da je „bolje da nema nikakvog sporazuma, nego lošeg sporazuma“ između strana.

Loš sporazum bi bio podela Kosova i nečega poput Republike Srpske na Kosovu, naveo je neimenovani izvor za list.

U cilju ovoga, osim Brisela, razgovori se održavaju i u drugim centrima, poput Berlina, a list navodi da je nemačka kancelarka Angela Merkel već bila pozvala u svoj kabinet srpskog predsednika Aleksandra Vučića dva puta, a da se juče sastala sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

MERKELOVA STAVILA TAČIJA PRED SVRŠEN ČIN: Sve što ste dogovorili sa BEOGRADOM MORA SE SPROVESTI!

SRBIJI SE U VAŠINGTONU SPREMA PAKAO! Britanija, Francuska, Nemačka i SAD prave STRATEGIJU ZA OTIMANJE KOSOVA?!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 5 godina

Као да не знају да Србија има СВОЈУ капу шајкачу и да нећ кече шиптарско на СВОЈУ главу!!!

ja bre

pre 5 godina

Samo radi zananja i ravnanja-i srpsku šajkaču su,nažalost,skrojili Austrijanci i Beču i to još pre Prvog svetskog rata.To je istorija...

Lala iz Banata

pre 5 godina

Koji bre "dijalog"...ako ih ima... - jos pet sa strane...?! Treba onda da se zove... - Briselski SEDMIJALOG...!!

arsa

pre 5 godina

Како бре господо новинари мислите САМО ''признавање реалности односно дозвољавање учлањења Косова у УН''.САМО, да се нисте мало занели.То САМО шиптарима и треба.О чемо ми причамо годинама, а изгледа ветар носи.Остаје ми да се надам да Вичић не дели Ваше мишљење и сигуран сам да га не дели.

RINGISPIL

pre 5 godina

I Hitler je nesto krojio pa je ostao bez gaca i ovi ce ako Bog da.

ljubica

pre 5 godina

Zapadne sile su lazljive. Srbija ne treba da omoguci ulazak Kosova u UN. Clanstvo Srbije u EU je dugackom stapu. Mozda ce Srbija nekada i uci u EU, ali Kosovo nece nikada U un bez priznanja Srbije. Prema tome ne nude nam bas nista.

Jovan

pre 5 godina

Kako to misle 5 zapadnih zemalja ? Pa nije ovaj svet samo zapad i ne broji 5 zemalja. Kakvo je to,ludilo velicine. Bez Rusije, Kine, Indije, Spanije... srpske aktuelne vlasti ne smeju da pristanu ni na kakve nebuloze ovih umisljenika.

Giša

pre 5 godina

To se zove diplomatija dogovore se i kraj priče.J... pravne norme a rusi bi se bavili diplomatijom.Što ne upadnu na kosovo kao na krim pa onda diplomatski se boriti alli nemaju interesa a nemaji ni čime ko smo mi njima.

Dragan

pre 5 godina

Kosovo doboja dtolicu u Ujedinjenim nacijam, a Srbija ga nemora priznati, vec je dogovoreno.

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija