• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2018

07:29

KIRHBAUM DANAS S VUČIĆEM: Predstavnik Bundestaga danas u Beogradu

Politika

KIRHBAUM DANAS S VUČIĆEM: Predstavnik Bundestaga danas u Beogradu

Podeli vest

Predsednik Odbora za evropske poslove Bundestaga, Gunter Krihbaum doputovaće danas u dvodnevnu posetu Srbiji gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem 

Kako je saopšteno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, sastanak je planiran za 13 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, a nakon toga predviđene su izjave za medije.

Krihbaum će razgovarati i sa premijerkom Anom Brnabić, a kako je najavljeno iz Ambasade Nemačke u Beogradu, i sa predstavnicima srpskog parlamenta i članovima vlade sa kojima će razgovrati o daljim koracima u procesu evrointegracija Srbije.

Krihbaum će, dodaje se, učestvovati i na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji „Idejom EU do mira i razvoja" na kojoj će izneti svoje stavove o važnosti regionale saradnje u procesu pristupanja Evropskoj uniji, a sastaće se i sa predstavnicima civilnog društva i sa stipendistima nemačke fondacije Konrad Adenauer u Srbiji.

Gunter Krihbaum prati proces EU integracije Srbije već dugi niz godina.

Tim povodom je već nekoliko puta boravio u Srbiji što ukazuje na važnost koju Nemačka pridaje procesu evrointegracija Srbije kao i na široku podršku koju Nemačka, kao fer i pozdan partner, pruža reformskom procesu u Srbiji. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alhemičar

pre 5 godina

Регионална сарадња је веома важна за напредак региона западног Балкана са ЕУ.

Andrija

pre 5 godina

Немачка пружа подршку Србији на европском путу.

Branko

pre 5 godina

Lično verujem u iskrene Nemačke namere da se pomogne zemljama Balkana na njihovom evropskom putu a da nije problema sa Kosovom mi bi već bili puno bliže ulasku u EU.

dragan

pre 5 godina

Nadam se da je Nermačka iskrena kada je u pitanju podrška Srbiji na evropskom putu

Ela

pre 5 godina

Na Evropskom putu imamo veliku podrsku od Nemace sa kojom smo u zadnje vreme u sve boljim odnosima zahvaljujuci ovoj vladi i predsedniku.

milica

pre 5 godina

Svaki sastanak je bitan i svaki predlog koji vodi ka sigurnom ulasku u evropsku uniju voljni smo da sagledamo

srki

pre 5 godina

Važno je razgovarati o daljim koracima ka učlanjenju u evropsku uniju

jovana

pre 5 godina

Sa nemcima imamo odlicne odnose u prethodnom periodu od kada drzavu vodi predsednik Vucic.

Una

pre 5 godina

Svi uvide u neutralnost i zalaganja za mir i stabilnosti na Balkanu od strane Srbije.

Goran

pre 5 godina

За високи стандард запада и Америке треба им колоније јер су старе изгубили па би да одеру Србију али је мала и брзо би и њу исцедили и претворили у развалину!

Marina

pre 5 godina

Srbija je svakim danom sve blize EU i ostvarenju ciljeva. Ne bi ljudi gubili vreme sa nama da nas ne vide u uniji.

boki

pre 5 godina

Zahvaljujuci nasem predsedniku Vucicu sve smo blizi EU.

katarina

pre 5 godina

Veoma je velika cast,ugostiti velike predstavnike.

Sara

pre 5 godina

Svaki sastanak sa visokim zvaničnicima zapadnih zemalja je veoma važan za Srbiju, i može doneti dosta dobrog za našu zemlju.

Aleksa

pre 5 godina

Nema dana da se Vucic ne sretne sa nekim bitnim zvanicnikom. Svaka cast na trudu i energiji koju ulaze u sve ovo.

FERE

pre 5 godina

Srbija je poznata kao dobar domacin a sad kada nam je spoljna politika u usponu, ovakvi susreti nam samo doprinose i idu u prilog.

GEORG

pre 5 godina

sa Nemackom smo sada uspostavili dobru saradnju, investiraju ovde i ova poseta je veoma znacajna.

ema

pre 5 godina

Neka dodje Srbija se trudi da udje u EU svima je to jasno

Nebojsa NS

pre 5 godina

Nemacka je sasvim sigurno postala najveci poslovni partner Srbije i najbolji uzor u poslovanju. Srbija od Nemacke moze mnogo toga da nauci o savremenom poslovanju, a kasnije i da to primenimo u praksi.

Ana

pre 5 godina

Ova poseta ce nam jako znaciti za dalje korake u procesu evrointegracija.

Rade

pre 5 godina

Nemačka je veliki faktor na putu Srbije ka EU i bez nje se teško može bilo šta uraditi.

žeks

pre 5 godina

Veoma je dobro imati podršku Nemačke ka pristupanju Srbije EU.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija