• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

11.05.2018

19:46

(VIDEO) PUTINOV 'PANCIR' SPAS ZA SRBIJU! Moćni ruski raketni sistem bio bi NAJBOLJA GARANCIJA MIRA!

Politika

(VIDEO) PUTINOV 'PANCIR' SPAS ZA SRBIJU! Moćni ruski raketni sistem bio bi NAJBOLJA GARANCIJA MIRA!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin spreman je da u najkraćem mogućem roku Srbiji isporuči moćni raketni sistem 'pancir S', potvrđeno je juče Informeru u Moskvi

Pošto je Aleksandru Vučiću tokom Parade pobede u sredu na Crvenom trgu lično ponudio ovo oružje, ruski lider je najbližim saradnicima naložio da krenu u realizaciju dogovora sa Srbijom. On je tražio da se za Srbiju spremi posebna ponuda, koja podrazumeva višestruko nižu cenu od tržišne. 

Pitati struku

Ako je bilo reči o tome, onda preporučujem predsedniku da po tom pitanju konsultuje nadležnog taktičkog nosioca Vojske Srbije, odnosno Komandu Ratnog vazduhoplovstva i PVO, smatra Sreto Malinović, general u penziji

Informerovi sagovornici, vrsni vojni stručnjaci, tvrde da bi Vojska Srbije sa 'pancirom' postala najmoćnija sila na Zapadnom Balkanu i da našu državu više niko ne bi smeo da napadne!

Specijalni uslovi

Prema rečima naših izvora, Putin tokom parade nije slučajno Vučiću rekao na koje naoružanje treba da obrati pažnju.

- Otvorenu ponudu za nabavku raketnog sistema kakav je 'pancir' ne dobija svako. Putinova ponuda jeste dokaz iskrenog prijateljstva i savezništva Rusije i Srbije. Kada se sklopi dogovor o nabavci, 'pancir' bi Beogradu mogao da bude isporučen u rekordno kratkom roku. Moglo bi se lako desiti i da Srbija ovaj sistem ima već na jesen ove godine, odnosno da ga pokaže na vojnoj paradi povodom 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu... - kaže izvor Informera.

KRAJ EULEKSA! Od 15. juna Tači i Haradinaj imaju odrešene ruke, I SRBIJA OD MISIJE EU IMALA VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, upitan za komentar ovih navoda, kaže da još ne može konkretno da govori na tu temu.

- Ono što mogu da kažem jeste da nastavljamo vojno-tehničku saradnju sa Rusijom. Naoružana Srbija je miroljubiva Srbija i najbolji garant mira na Balkanu. Nikog nećemo da napadamo, ali isto tako nećemo dozvoliti da budemo napadnuti. Srbija je vojno neutralna i to ljubomorno čuva kao najvažniju tekovinu svoje politike - naglašava Vulin.

(VIDEO) SRPSKA SE PONOSI SVOJOM VOJSKOM! Dodik: Ukidanje VRS bila je istorijska greška, za ne daj Bože tu je TREĆI PEŠADIJSKI PUK!

Vojni komentator Miroslav Lazanski kaže da je 'pancir S' poslednja reč borbene tehnike.

- Reč je o najboljem mogućem sistemu za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letelica. 'Pancir S1' je hibridni sistem, pošto ima i topove i rakete. Ono što je posebno važno, ukoliko ga zaista nabavimo, Srbija će postati jedina država u ovom delu Evrope koja ima 'pancir'. To bi bila epohalna vojna novost na Balkanu i u Evropi. Sa tim sistemom, zajedno sa našim sistemima 'kub' i 'neva' koje smo modernizovali, Srbija bi svakako imala najbolji PVO na prostoru bivše SFRJ. Zaštita srpskih trupa u maršu i kapitalnih objekata bila bi vrhunska! - podvlači Lazanski.

Iskren prijatelj

Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka iz Banjaluke, ocenjuje da bi ovo bila odlična nabavka.

ZA NEMCE TAJNI DIL KVINTE O KOSOVU NE VAŽI: Kirhbaum: EU odluke donosi na parlamentaran, a ne na "egzekutivan" način!

- Iskustva koja je ruska vojska stekla na ratištu u Siriji poučna su ne samo za Moskvu već i za sve zemlje koje žele da sačuvaju suverenitet i preventivno deluju u odvraćanju od eventualne agresije. U tom smislu, ruski protivvazdušni sistemi pokazali su se kao neprikosnoveni. Ponuda ruskog predsednika govori da on iskreno brine o Srbiji i Srbima kao iskreni prijatelj našeg naroda - zaključuje Ćeranić.

Stižu nam četiri helikoptera
Mi-35 s punim naoružanjem!

youtube

Vojska Srbije, kako smo već pisali, uskoro će od Rusije dobiti četiri nova borbena helikoptera Mi-35. Reč je o letelicama najnovije generacije, sa punim naoružanjem i najsavremenijom opremom i softverima.
- U pitanju su helikopteri koji se trenutno nalaze u operativnoj upotrebi ruske vojske. To znači da će moći odmah da uđu u trupu i da im nije potreban nikakav dugotrajan remont - ističu izvori Informera.



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

A jel svetle, te - raketle...? Pitam...Jel mogu i nocom da se... - ispucavu...?

Mali princ

pre 5 godina

Bolje S300 umesto pancira . Što kažu Englezi "nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftiniju robu"

Vlada

pre 5 godina

Tako je s300 bolji nemoze da se poredi pancir sa njim...

Muja

pre 5 godina

Stručnjak, a ko bi štitio taj S300? Lovci? Ma kakav S300! To ne treba Srbiji, jer ako dođe do gužve, uništiće ga sa distance od 1000 kilometara.

Ludodoba

pre 5 godina

Nije bolje!!!S 300 nam nista ne vredi bez ovakvih sistema kao sto je PANCIR.Nije im ista namena pa je glupo i uporedjivati ih!!!Ukratko...S300 je odlican sistem ali je i jako ranjiv,PANCIR i BUK nam znace vise u ovom trenutku.

veteran 99

pre 5 godina

Pancir , Tor M-2 i naravno Buk M-2 i nista vise. Kasnije Smerc i ovo sto nam Rusi daju vec 2 godine.

BrankoDevetak

pre 5 godina

Ne kažu to englezi nego to govore još uvek Jevreji!????

Aleksandar Bojic

pre 5 godina

Ne treba nam to DJUBRE...Samo S-400 i NISTA MANJE...

Gljumac

pre 5 godina

Naoružajmo se do zuba i napadnimo Senegal. Srbija do Senegala.

Goran

pre 5 godina

Chekajte malo, sta je sad bolje lukasenkova ponuda s300 ili pancir, ili je ovo mnogo jeftinije pa sad po svemu rechenom ispade da je pancir bolji....hmhm

Srdjan

pre 5 godina

Nema prijatelju ni od jednog sistema nista.Zivi bili pa videli.Vidis da ne mogu da nam doteraju ni one pokvarene Migove 29.Prosto ili ne lete ili im ne da NATO na prelete Bugarsku i Madjarsku.Ovi obecavaju sve i svasta i na kraju NISTA.A blesavi Srbi jos jedino veruju u bajke i onog gore mada ga svakog dana pominju i psuju.Pa se cudimo na svakom kraju,a on je vrlo blizu!

Jovan

pre 5 godina

Ovo kosta 20 miliona, s 300 kosta 400 miliona. Sad ce ovo da nam uvale, ali daj sta das.

Ko zeca

pre 5 godina

Nesto mi taj pancir ne uliva bas poverenje, skinuli ga izraelci ko zeca...bez najmanje s 300 nista ili u najgorem slucaju najnoviji buk, i tor m2, sve drugo je drzi bure vodu...

Jovan

pre 5 godina

Ajmo komentatori, narucite sve po vasoj zelji. Salje Putin sutra odmah, ali malo sutra kao Sirijcima. Osvestite se iz tog vaseg otrovanog sna.

Marko

pre 5 godina

Ako si primetio na snimku iz izraelskog aviona, posada Pancira je izasla napolje, van vozila. Valjda se odmarali ili ko zna sta su radili moroni. Radar na Panciru se nije okretao, vidi se lepo. To znaci da je bio iskljucen i F-16 nije imao nikakvog problema no da ga skine ko zeca, te pobije i ove morone pored vozila. Inace S-300 ne vredi mnogo bez Pancira i Buka, jer bi veoma brzo bio razbijen u komade. On gadja na velikim daljinama, ali ako ga zasuju sa raketama nec moci sve da poskida ..ima i taj sistem limit. Njega shtiti Pancir i Buk...to ide u kompletu.

Dragan D

pre 5 godina

Pa ovo može da obara krstareće rakete i navođene projectile, helikoptere a što se aviona tiče teško sem ako ne kenu u obrušavanje kao A-10 ili Su-25, tako da priča da nam je to spas ne drži vodu. Nama su 1999. problem bili avoni na velikim visinama a ne niskoleteći objekti, jer to je KUB sa Pragama radio odlično. Tako da sa time ćemo biti zaštićeni kao i Sirija. Krstareće rakete ne prolaze sve a avionic se šetaju okolo

Dule

pre 5 godina

Jel to onaj sistem što ga Izrael skida po Siriji kao lovac glinene golubove??

TT

pre 5 godina

Cuj " niko ne bi smeo da napadne Srbiju", kako to onda SAD, Britanija, Francuska i Izrael bombarduju Siriju kad im se prohte? Sirija ima preko 40 jedinica Pantsir S1, BUK, KUB, S-200 itd ?

Igor

pre 5 godina

Najbolje s 400 ako nam daju, kakav pancir sacuvaj boze

amigo

pre 5 godina

sve,sve,samo s-300 ne,,sta ce nam taj pikavac koji moze da stiti jedno selo kao protivgradna raketa...prosto neka se ne mesa a belorusija da proda taj s-300 ,,a mi cemo ga sami modernizovati,,,

Ljubo

pre 5 godina

Da bi nabavili S- 300,bilo koju verziju ,morate imati prvo sredstva da ga branite i sacuvate .A to je Pancir ,Buk ,modifikovana Neva ,ili Kub modifikovani .Stpljenja ,a ovi sto zivaca nemaju,da se doktoru jave .Srbija - Rusija.

Zivko

pre 5 godina

Bravo Vucicu-Genije 21-og veka za kupovinu PANCIR 1 koji treba obavezno prikazati na jesen na dan proslave pobede u prvom svetskom ratu i jos kada bi i Putin bio na toj paradi to bi bilo velicanstveno a jos velicanstvenije ce biti kada bude Donald J.Trump Predsednik USA posetio Srbiju a to ce biti sigurno jer dva najveca svetska mirotvorca su Tramp i Vucic.Samo napred i bice sve OK .

Srdjan

pre 5 godina

Dobicemo,dobicemo..kad i Sirijci s300.Cim Rusima Tramp i Izraelci zavrnu usi nema nista od toga.Samo nadju Rusi neku budalu u svetu da muzu i obecavaju i na kraju naravno nista!

Giša

pre 5 godina

Ama ljudi štoće nam to koga ćemo mi gađati sa tim.Pa nas mogu raketirari sa svakog brda u okruženju.Rusi nas uvlače u neke jade neće na dobro izaći.

NS

pre 5 godina

Pa do juce je S300 bio mocni PVO sistem i ako ga nabavnimo niko nece smeti da nas napadne. Sada je za to dovoljan i Pancir S1. A Sirija ima i Pancir i Ruske trupe sa S400 pa ih resetaju sa svih strana, ko god stigne. Sta je od ovoga istina ja ne znam jer se ne razumem u vojnu tehniku. Ali ovi voni analiticari kako koju stvar odlucimo da kupujemo oni vicu niko nece smeti da nas napadne. Vec cetiri godine kako kupijemo Migove, tenkove, BOV, PVO, hilikoptere,...pa od svega toga je stigao jedan hilikopter i par migova koji su odmah vraceni.... Ja ne znam da li je praksa takva u svetu ali kada se naorizavas logicno je da ne trubis o tome na sva usta nego cutis i naoruzavas se. Ako saznaju da imas iznenadice se ako ne saznaju jos bolje jer ce ih taj malj lupiti po glavi kada se ne nadaju i bice posledice vece. E sada verovatno ni ovaj komentar nece biti objavljen posto od 10 komentara se objavi jedan.

zoran miljkovic

pre 5 godina

ПУТИН МИСЛИ ДА ЈЕ НАШ ПРЕДСЕДНИК МАЛИ,ПА ТО СУ РАКЕТЕ ДОМЕТА 70.КМ. ШТА ЋЕ НАМ ТО,ДА НАМ УВАЛИ ОПЕТ ОТПАД,ВИДЕЛИ СМО ИХ НА ДЕЛУ У СИРИЈИ,НИШТА НИСУ ПРЕСРЕЛИ. ПУТИН СРБИЈУ,КОРИСТИ ЗА СОПСТВЕНУ ПРОМОЦИЈУ И УВАЉИВАЊЕ ОРУЖЈА КОЈЕ НЕЋЕ НИКО ДА КУПИ.ХВАЛА ЊЕМУ И ИНФОРМЕРУ,ГДЕ НАС ОНИ ПОДРЖАВАЈУ ТУ СМО НАЈЕБАЛИ.

Dragan R

pre 5 godina

Ja vas gospodo iz Informera razumem i lepo je što pokušavate da propagirate patriotizam. Ali, na žalost, vaše priče i ono što stvarno radi vlast su kao nebo i zemlja. Šta će nam uopšte bilo koje oružje kad predsednik izjavljuje da Srbija nikada više ne sme da ratuje? Šta će nam oružje ako Šiptarima predajemo KiM, Republiku Srpsku muslimanima i svakom dajemo ono što smatra da je njegovo, jer moramo da sačuvamo mir po svaku cenu?

beli

pre 5 godina

Koliko ja vidim od ruskog oruzja vredi samo kalasnjikov?

Dejan

pre 5 godina

Samo S-300,pa neka kosta koliko treba. Ne treba kupovati nesto jeftinije.

Miro

pre 5 godina

Sve je to srednjeg dometa, nama treba puna zastita koja moze da nas brani na velikim visinama i van naše teritorije. Neka Hvala presjesniče Vladimire al možemo i bez toga. Krv je jeftina a pancir skup, zadržite ga za sebe treba ce vam.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20