• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.Dakić

11.05.2018

19:57

VUČIĆEV ŠAH-MAT! Slike predsednika Srbije iz prestonice Rusije obišle svet, ZAPADNI MOĆNICI I DOMAĆI HEJTERI OSTALI BEZ ARGUMENATA!

Politika

VUČIĆEV ŠAH-MAT! Slike predsednika Srbije iz prestonice Rusije obišle svet, ZAPADNI MOĆNICI I DOMAĆI HEJTERI OSTALI BEZ ARGUMENATA!

Podeli vest

Sada je valjda svima jasno da je politika neutralnosti najbolja moguća politika za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojom poslednjom posetom Rusiji bukvalno je matirao sve političke protivnike - od dežurnih kritizera iz takozvane srpske opozicije i njima sklonih medija do zapadnih moćnika i njihovih NVO slugu u Srbiji.

Činjenica da je na Paradi pobede na Crvenom trgu naš predsednik stajao rame uz rame sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji trenutno predstavlja najveći "problem" Zapada, ali i sa premijerom Izraela Benjaminom Netanijahuom, koji je jedan od najvećih američkih saveznika, bez reči je ostavila i najveće Vučićeve mrzitelje.

Lekcija hejterima

Fotografije iz centra Moskve doslovno su hejterima izbile iz ruku sve argumente. Predsednik Srbije im je svima očitao lekciju iz diplomatije i dokazao da je politika neutralnosti najbolja moguća opcija za Srbiju. Sumirajući svoju posetu Moskvi, Vučić je rekao da se Srbija pokazala kao pouzdan i korektan partner.

mojugao

STEFAN STAMENKOVSKI POKRET "ZAVETNICI"
Rusija je pozivom predsedniku Srbije poslala poruku koliko je naša zemlja značajna na geopolitičkoj mapi sveta. Svi koji to ne žele da vide pokazuju da su im lični interesi važniji od nacionalnih.

- Srbija i Rusija su učvrstile prijateljstvo i saradnju u svim oblastima društvenog života. Zahvalan sam što je Vladimir Vladimirovič Putin ukazao ogromnu čast Srbiji kao državi stavljajući nas u poziciju glavnih gostiju ovogodišnje Parade pobede. To je definitivno pokazalo da ćemo, osim toga što imamo mnogo toga zajedničkog u prošlosti, imati mnogo toga zajedničkog i u budućnosti. Predsednik Putin je pokazao da je uvek i u svakom trenutku tu za Srbiju i na tome mu mnogo hvala - rekao je predsednik.

ISTORIJSKA POSETA srpskog predsednika, PUTIN OBEĆAO VUČIĆU: Kosovo ćemo braniti kao DA JE RUSKO!


Komentarišući veliki diplomatski uspeh Srbije, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović kaže da je reč o najvažnijem međunarodnom događaju u kom je Vučić imao veoma zapaženu ulogu.
- Nema zemlje kojoj je promaklo Vučićevo, kao i prisustvo premijera Izraela na Crvenom trgu. Na jednom mestu su se našli najviši predstavnici tri zemlje čiji su narodi bili najveće žrtve fašizma. Za Srbiju je, sada je to sasvim jasno, najbolja politika neutralnosti između Istoka i Zapada. To je politika budućnosti koja poziva na nezavisnost i mir. U istoriji se više puta pokazalo kao kobno kada smo se opredeljivali za jednu ili drugu stranu... - ističe naš sagovornik.

Vučićeva diplomatska ofanziva

* 13. aprila Angela Merkel, nemačka kancelarka
* 7. maja Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske
* 8. i 9. maj Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije


Sociolog Vladimir Vuletić podseća da Srbija nije imala ovakav ugled u svetu još od Tita.
- Ne sećam se da je u skorije vreme Srbija imala ovako žive diplomatske aktivnosti još od vremena kada se stvarao Pokret nesvrstanih. Ne sećam se ni da je bilo koji ovdašnji političar, osim Tita, doživeo ovakve počasti. Očigledno je da je Srbija u centru diplomatskih aktivnosti i da od naše uloge u velikoj meri zavisi budućnost odnosa na Balkanu, a i mnogo šire - navodi Vuletić.

Zbunjeni zlobnici

S druge strane, marketinški stručnjak Nebojša Krstić kaže da su Vučićeve diplomatske aktivnosti zbunile čak i najveće zlobnike.

NIKAD USPEŠNIJI 
Ne sećam se da je ijedan ovdašnji ovdašnji političar, osim Tita, doživeo ovakve počasti u svetu
Vladimir Vuletić, sociolog

- Vučićeva poseta Moskvi bila je nešto što mali broj svetskih državnika može da zabeleži u svojoj biografiji. Činjenica da je stajao rame uz rame sa Putinom i Netanijahuom prvorazredna je politička senzacija i veoma jaka poruka koja je mnoge zbunila, a mnogim dežurnim zlobnicima, koji sebe bez ikakvog pokrića zovu opozicionim liderima, zadala je nerešiv domaći zadatak. Oni sada ne znaju kako da formulišu svoju mržnju. Kako kritikovati i šta zameriti čoveku koji je juče razvio srpsku zastavu na mestu na kome je, u simboličkom smislu, praznik združeno obeležio antifašistički Istok i Zapad? - kaže Krstić.

Putin stiže u oktobru ili novembru

Informer

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin trebalo bi da stigne u Srbiju krajem oktobra ili novembra.
Putin je, kako je potvrđeno, prihvatio poziv srpskog predsednika i poseta bi trebalo da bude realizovana pre kraja godine. To će biti četvrti put da ruski lider dolazi u posetu Srbiji. Veliki je presedan da šef jedne tako moćne zemlje toliko puta posećuje jednu malu državu poput Srbije.
Poziv da dođu u zvaničnu posetu Beogradu prihvatili su i francuski predsednik Emanuel Makron i kineski lider Si Đinping.

VUČIĆ I PUTIN BILI U OPASNOSTI! Sprečen TERORISTIČKI NAPAD na Besmrtni puk u Moskvi!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mare

pre 5 godina

Sta ce hejteri... nista samo da cute i neka se zapitaju malo nad svojim zivotom

stanojlović

pre 5 godina

Objasio je neke stvari. Pokazao je šta znači biti top državnik.

Biljana

pre 5 godina

Svakim danom je sve vise dokaza da je politika koju Srbija vodi najbolja moguca.

realno

pre 5 godina

nasa politika je politika mira,saradnje i prospariteta

Kurto

pre 5 godina

Putin podrzace Srbiju isto kao Siriju.Ima -nema Ss-300,poslusao Izrel da ne salje rakete!!!Stoji iza Irana a sad ce Ameri da mu podpale dupe.Lud jebe zbunjnog a i vaseg urednika.HAOS U LAOS

mihajlo

pre 5 godina

Velika podrska Rusije sve jacoj i naprednijoj Srbiji!

Vlada

pre 5 godina

Kakva je čast stojati rame uz rame sa predsednikom Rusije Putinom. Predsednik Vučić je to svakako zaslužio gajeći odlične i iskrene odnose sa Rusijom.

Nepoznati

pre 5 godina

Na teskom mestu biti i postojati. Jednog dana cemo citati njegove memoare verovatno,tesko je i naslutiti kroz sta je sve morao da prodje. Voleo bih i Tadiceve da procitam jednog dana,zalosno smesne pojave koja je ikada vladala Srbijom.Jedino je Zivkovic verovatno zalosniji od njega.

Dangubić

pre 5 godina

Pokazao je svetu gde se Srbija nalazi i da poštuje svoju neutralnost u svakom trenutku i na svakom mestu.

kontesanera

pre 5 godina

A mnogi su pričali da je Putin okrenuo leđa predsedniku Vučiću i Srbiji.

Pjer

pre 5 godina

Sada su svi mrzitelji ispali smešni i strani i domaći !!!

RINGISPIL

pre 5 godina

Izmedju pozicije i opozicije Srpski narod je MATIRAN ugodili smo celom svetu samo jos da UGASI SVETLO spusti zavesu, jer predstava je gotova.

Lala iz Banata

pre 5 godina

Umal - Zamal...Bes ga u taki....smisao za humor...?!

vlah alija

pre 5 godina

pa niko drugi nije ni bio zaintersovan da se pojavljuje sa putinom osim za korupciju optuzeni natanjahu i rusofil vucic,ako je to slika sto je izasla u svet onda je tuzna malo

cici

pre 5 godina

Voleli ga ili ne moraju da piznaju Vučiću da je Srbiji vratio ugled koji je nekad imala.Ono što ih najviše boli to je činjenica da ponovo imamo velikog lidera kao nekad. Nekad je bio Tito sad je Vučić.

Ty dolla

pre 5 godina

.ide ka siriji..isto tako ce da je razbucaju

SS

pre 5 godina

Kad će da mu uzvrati nekom paradom u Beogradu pa Prištini,da puknu zlobnici.

milos

pre 5 godina

Od svih svetskih sila Srbija je imala cast da prisustvuje ovako velikom dogadjaju za Rusiju.

Nada

pre 5 godina

Dileme nema ,politika predsednika Vucica je prava politika za bolju buducnost Srbije i njen napredak!Sada je opozicija jos manja i totalno bezvredna u mojim ocima!

Marija

pre 5 godina

Potpuno su u pravu vaši sagovornici, koji su u ovom tekstu sve lepo neveli. Ja ne bih da se ponavljam i pričam posle njih ali zbog zlobnika moram da kažem, da slika kazuje više od hiljdu reči. Ostaje im samo da gledaju i da se sekiraju.

maki

pre 5 godina

Vucic je dokazao da je vrlo mudar politicar. Politika koju sprovodi je postavila Srbiju na mesto gde Srbija nikada nije bila. Jugoslavija je bila postovana i uvazavana, u medjunarodnoj politici. Danas je to Srbija. Mi vrlo dobro znamo sta hocemo i sta necemo. Cvrst i dosledan stav, iskrenost i otvorenost, su principi od kojih ne odustajemo, a zbog toga nas uvazavaju i postuju

mahjor

pre 5 godina

Predsednik Vucic je dokazao da vodi najbolju mogucu politiku.

kasper

pre 5 godina

koja ste vi zabluda od novina....žalosno je da uopšte postojite

milica

pre 5 godina

Ovo je slika koja je začepila usta svima onima koji su tvrdili da nam je Putin okrenuo leđa

srki

pre 5 godina

Nek vidi ceo sve da nas Rusija nije napustila niti će

Ljubo

pre 5 godina

Nije slucajno ...Putin ,sila Evrope ,Izrael sila Bliskog istoka ,Vucic tj.Srbija glavna na Balkanu. ...nije jasno nekomme nesto?!...!

Vanja

pre 5 godina

Sad su hejteri ostali bez teksta! Ne mogu da se pokupe!

Jeremija

pre 5 godina

Netanjahu je došao kod Putina da mu kaže da će raketirati Siriju i da se Rusi ne mešaju, a naš je došao da moli.

Petar Pan123

pre 5 godina

Svakim danom je sve vise dokaza da je politika koju Srbija vodi najbolja moguca.

Pers

pre 5 godina

Putin ne moze bi sebi da pomogne. Sirija je napadnuta i pored ruskig veta sto znaci da nemaju nikakvog uticaja u UN. Sa Amerikom se dogovaraju kako da ne smetaju dok ovi bombarduju jadne Sirijce, a tu su navodno da ih zastite. Sta će biti sa nama?Tesko nama sa njima!!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija