• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.05.2018

14:05

SRBIJA BRUTALNO ODGOVORILA NA UCENE ZAPADA: Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO!

Politika

SRBIJA BRUTALNO ODGOVORILA NA UCENE ZAPADA: Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO!

Podeli vest

Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama u zamenu za Zajednicu srpskih opština. Dolaženje do kompromisa putem dijaloga jedino prihvatljivo rešenje

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ponovio je da bilo kakav pritisak ili plan da se Srbija natera da postupi protivno definisanim ''donjim granicama'' jednostavno je osuđen na neuspeh. 

- Naravno da je stav zapadnih zemalja koje su priznale Kosovo kao državu takav da bi oni želeli da mi priznamo tu samoproglašenu državu i da ona postane članica Ujedinjenih nacija. Svi ovi natpisi (u medijima) koji govore o nekakvim ponudama ''jedno za drugo'' su zapravo pokušaj da se pokaže da se Srbiji nudi sve za ništa i to, naravno, nije prihvatljivo - rekao je Drecun za Prvi program Radio Beograda.

OD SRBIJE ĆE OSTATI RUINA, PAKLENI PLAN KVINTE! Beograd prisiliti da prizna Kosovo i otkači Rusiju!

Mediji su prethodno preneli da zapadne zemlje razmatraju opciju izmene formata dijaloga Beograda i Prištine. 

Kako se navodi, jedan od modela o kojem se razmišlja je da se u pregovore uključi više posrednika i da se na brzinu izdejstvuje ono što je za Srbiju neprihvatljivo.

(VIDEO) PUTINOV 'PANCIR' SPAS ZA SRBIJU! Moćni ruski raketni sistem bio bi NAJBOLJA GARANCIJA MIRA!

Tanjug

- Mi ono što nudimo jeste da se sedne za pregovarački sto i da se postigne kompromisno rešenje za konačni status Kosova, sve drugo je izvan onoga što će Srbija prihvatiti - naglasio je Drecun.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 5 godina

Ponudite albancima na Kosovu zajednicu albanskih opština sa Kosovom unutar Srbiji, kad se za Srbe smatra da je zajednica srpskih opština na Kosovu mnogo

RINGISPIL

pre 5 godina

Proglasite bre OKUPACIJU Kosova to je smer za razgovor.

XXL

pre 5 godina

Treba sve do sada dogovoreno odbaciti i vratiti se izvorno na rezoluciju 1244 UN-a i poći od teritorijalne celovitosti Srbije, a ne k'o do sada da separatisti odlučuju već država čija je teritorijalna celovitost zagarantovana da vodi pregovore o ne budućem statusu Kosova i Metohije već položaju šiptarske manjine kako je i trebalo voditi razgovore. Sada imamo da im neki naši političari nude i 'podelu' ... ČEGA BRE?

OBJEKTIVAN

pre 5 godina

Nije mudro sada govoriti šta ćemo uraditi pre nego se konstituše zajednica srpskih opština prema briselskom sporazumu. Kada se taj postao okonča na dogovoren način nastavljamo dalje pregovor o statusu.Ne treba nikada reći ni šta hoćemo ni šta nećemo do finalizacije nastaka dogovora. Diplomatska aktivnost svih a posebno Predsednika je na nivou najvećih državnika. Novo Tarmpovo okruženje treba nastojatai upoznati sa istorijatom odnosa sa albancima, Austrougarskom, Engleskom i Nemačkom u 19 i 20 veku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija