• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2018

08:21

GLIŠIĆ OTVORENO: Neke u SNS je opila vlast, biće smena!

Politika

GLIŠIĆ OTVORENO: Neke u SNS je opila vlast, biće smena!

Podeli vest

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, izjavio je da je ta stranka na vlasti u 160 opština od ukupno 165, da je razgovarano o onima koji, možda, ne nose na najbolji način teret i obavezu politike naprednjaka, pa bi neki, kaže, mogli da budu isključeni iz stranke zbog nedostojnog ponašanja

Glišić kaže da ne trpi bahato ponašanje i priznaje da u SNS ima onih koje vlast "malo opija", jer misle da je dovoljno to što im je ime na listi na kojoj je Aleksandar Vučić.

Za njega je, ističe, Vučić neprikosnoveni autoritet i ako se aktuelni lider povuče sa čela stranke i on će je, kaže, napustiti.

- S Aleksandrom Vučićem sam više od 20 godina, dobro ga poznajem, znam mu familiju. Znam, što je najvažnije, da je reč o ozbiljnom i odgovornom čoveku koji ne radi ni zbog čega drugo nego da bi nešto napravio za državu čiji je predsednik - naveo je i dodao da ako bi se Vučić povukao sa čela stranke on u njoj više ne bi mogao da ostane jer bi, kako kaže, bio na smetnji.

U SNS je sada aktuelno podnošenje izveštaja o radu predsednika opština s obzirom na to da su na polovini mandata i to je, dodaje, vrlo zgodna prilika za analiziranje šta je ko uradio.

Rok za podnošenje izveštaja je kraj maja, početak juna, a do sada ih nije stiglo ni blizu polovine.

Upitan da li je predsednik opštine Kragujevac, Radomir Nikolić, podneo izveštaj s obzirom na to da je reč o gradu koji je na ivici bankrota, Glišić kaže da nije i najavljuje da će sa njim razgovarati o tome naredne sedmice.

Za probleme koje taj grad ima, Glišić kaže da su nasleđeni.

Upitan da li će to biti neprijatan razgovor, Glišić kaže da sa Nikolićem uvek prijatno razgovara i da nikada nije bilo problema.

Nije, međutim, želeo da komentariše Nikolićevu odluku da najviše gradsko priznanje dodeli majci Dragici i njenoj fondaciji.

A povodom predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke, protiv koga je podneta krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucenjivanja, Glišić kaže da se on "kandidovao za izbacivanje iz stranke".

- Ogavno mi je to što mu se stavlja na teret, ja bih ga odmah isključio. Slučaj je u tužilaštvu. Sačekaćemo još malo da vidimo šta tužilaštvo kaže - naveo je.

Svojim koleginicama Zorani Mihajlović i Jadranki Joksimović zamera to što su svoja neslaganja sa premijerkom iznele u javnost.

- Čekam da one taj stav ponove na sednici Predsedništva koja će biti održana do kraja maja. A onda ću reći šta imam. Moje zlatno pravilo je da sa članovima stranke polemišem na organima stranke. Sve što budem imao da im kažem, reći ću im na sednici Predsedništva - rekao je on.

Glišić kaže i da nema favorita za gradonačelnika Beograda jer, objašnjava, stranka nije utakmica, niti je vođenje grada takmičenje.

Takvo razmišljanje smatra neozbiljnim i dodaje da SNS ne želi da liči na Demokratsku stranku.

Na opasku da je upravo gradski menadžer Goran Vesić, koji se pominje kao jedan od favorita iz Demokratske strane, Glišić kaže da će gradonačelnik biti neko sa liste jer to propisuje Statut.

Što se Vesića tiče, on kaže da je posao gradskog menadžera obavljao veoma dobro.

O kandidaturi za gradonačelnika će se razgovarati na sednici Predsedništva, rekao je Glišić, a na opasku da će da će na toj sednici biti reči i o rekonstrukciji vlade, kaže:

- Razgovaraćemo o svemu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laura

pre 5 godina

Sve one koje je opila vlast treba da budu smenjeni, jer ocigledno upozorenja nisu vredela. Nema opustanja i nema odmaranja. Svako radi za dobrobit svog grada kao i drzave.

Danijel

pre 5 godina

SNS ima ovaj sjajan stav - da niko nije nezamenljiv ako se pokaze da ne radi svoj posao savesno i posteno! Ovaj stav zdusno podrzavam!

Ljiljana

pre 5 godina

Treba raditi na tome. Ipak su gradjani na prvom mestu.

Rade

pre 5 godina

Ima svega.Svidja mi se stav da se sa clanovima i funkcionerima raspravlja na organima stranke a ne po medijima.

Alhemičar

pre 5 godina

Mora da se očisti SNS od koristoljubaca i onih koji nanose štetu stranci.

Uroš

pre 5 godina

Ko god zloupotrebljava poziciju, na kojoj se našao zahvaljujući stranci koja ga je delegirala, treba da snosi posledice svog ponašanja i delovanja.

BESLEU

pre 5 godina

Mnogi su uz SNS počeli da rade protiv interesa naroda.

Petar Pan

pre 5 godina

Bitno je da neko vodi racuna u vladajucoj stranci o ovom fenomenu. Ljudska potreba je da se malo opusti i vrda...Ugled stranke je uvek na prvom mestu!

BESLEU

pre 5 godina

Preletači i karijeristi lopovi su u mnogim sredinama zloupotrebili SNS i volju gradjana-

Klara

pre 5 godina

Analiza rada funkcionera je vrlo važna i korisna za stranku,jer se time pokazuje odgovornost prema biračima.Sistem nagrađivanja uspešnih i kažnjavanja neuspešnih je praksa koja bi mogla da da dobre rezultate.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Svako ko nanosi šteti i kvari ugled stranke i treba da leti iz nje.

Brane

pre 5 godina

Velika stranka sa više koalicionih parnera uvek je izložena mogućnostima da se zarazi pohlepom i zloupotrebom položaju na šta organi stranke moraju hitno reagovati za primer drugima.

slađa

pre 5 godina

Gospodin Darko Glišić iz SNS- a uvek govori jasno, na pošten način se izjašnjava i cenim njegove stavove. Da Aleksandar Vučić nije dobar čovek, ne bi bio ni čovek od autoriteta i svakako ne bi bio sjajan kao predsednik Srbije.

Tina

pre 5 godina

Bitno je to što Glišić ima podršku naroda a i predsednika. Njegov rad se ceni.

Rade

pre 5 godina

Ko zasluzuje ostace, ko ne zasluzuje nestace. U potpunosti se slazem sa ti.

Miki

pre 5 godina

Veoma cenim realnost gospodina Glisica... Retko ko u danasnje vreme sagledava cinjenjce na ovakav nacin, koji je, po mom misljenju, veoma ispravan.

Bilja

pre 5 godina

Upravo tako, kada je u pitanju gradonacelnik glavnog grada, vodi se najveca polemika i nagadjanja, a na to mesto nece doci neko jer je to splet srecnih okolnosti, nego onaj ko sa svih aspekata moze da parira takvoj odgovornoj funkciji.

Mile

pre 5 godina

Svako ko dobro ne obavlja i ko negativno koristi svoju funkciju treba da bude smenjen!

cveta

pre 5 godina

svi trebaju da imaju isti cilj, buducnost drzave, verujem da ce resiti taj problem ljudi koji su tu ispada vise zbog licnog interesa.

Dana

pre 5 godina

podrzavam smenu svih koji su zloupotrebili svoj polozaj i funkciju pogotovo na ovakav nacin !

Bosko

pre 5 godina

SNS je stranka kojoj je najbitnije obezbediti bolje uslove za zivot svih građana Srbije

lale

pre 5 godina

Svako ko se ogresi o politiku i principe stranke morace da snosi odgovornost pred stranackim organima

Maja

pre 5 godina

Sve treba dobro pročešljati, pa ko je kriv, reći mu "doviđenja"!

Joko

pre 5 godina

O imenu gradonačelnika Bograda biće reći na sednici Predseništva SNS.

Goran

pre 5 godina

Све ће бити јасније после те седнице!

Ivana

pre 5 godina

Treba skloniti sve , koji se ne vode primerom predsednika.

NEKO

pre 5 godina

Прво крените од Краљева где сте на власт поставили чланове који су покушали на силу да преузму странку године (чувени "КВАРТОВЦИ"), због којих сада поштен члан не сме да прошета градом Краљева. Почели су да купују куће и станове а некада нису имали ни пиће да плате. Највећу пажњу ова групација је доживела задњом одлуком о додели средстава Удружењима и спортским клубовима као и сада о додели новчане помоћи медијима. Градоначелник и његови чланови градског већа деле паре по познанству а не како неком треба па тако 2017 године у првих 6 месеци остављају 7 Удружења без новчане помоћи а сада таквим удружењима је додељења мизерна помоћ да не могу да преживе удружења. О свему томе сам упознао Председника Србије господина Вучића прошле године а и сада ћу му послати и кривичне пријаве против градоначелника и чланова комисије и то кривична пријава за дискриминацију удружења. Напомињем и да сам Уставном суду Србије поднео Уставну жалбу на одлуку градског већа. Ја сматрам да та група "КВАРТОВАЦА" њих 34 треба да лете из странке а не да брукају нас поштене и обичне чланове.

Nada

pre 5 godina

Dopada mi se SNS jer je rad u njemu timski ,planski i organizovan!Svi oni koji iz bilo kog razloga odustanu od takvog rada,ili ih je opila vlast i pocnu da sprovode samovolju moraju biti zamenjeni,jer se jedino zajednickim radom moze postici boljitak i trajni uspeh!Bahato ponasanje se ne prasta!

Nenad

pre 5 godina

Niko se nije rodio sa foteljom, ali su se mnogi srodili! Funkcije, pored benefita, nose i veliku odgovornost. Ko nije svestan toga - moraće da se promeni ili da se povuče.

Ana Mona

pre 5 godina

Tog uvek ima, nije ta pojava nista novo, u pitanju su pojedinci, ali i za takve ima leka.

Jm

pre 5 godina

Većina političara može da se ugleda upravo na Glišića. Kao predsednik opštine najviše uradio,kako niko pre njega nije ni pokušao. Svaka čast

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija