• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2018

10:17

NIK DUČIĆ: Najveći problem na KiM su kriminal i korupcija!

Politika

NIK DUČIĆ: Najveći problem na KiM su kriminal i korupcija!

Podeli vest

Komandant vojne baze Bondstil američki pukovnik srpskog porekla, Nik Dučić, ocenio je da je situacija na Kosovu mirna i stabilna i da vojnici Kfora čine sve da obezbede sigurno okruženje i slobodu kretanja za žitelje KiM

- Bezbednosna situacija u mojoj zoni je mrina i stabilna. Po mom mišljenju, najveći problemi s kojima se suočava Kosovo, a na šta ukazuju i nedavni izveštaji Evropske komisije, jesu korupcija i organizovani kriminal - rekao je Dučić za "Večernje novosti".

Jer, kako dodaje, uz istinsku debatu i dijalog, za politicka pitanja sigurno postoji rešenje.

Upitan da li je svestan problema s kojim se suočava srpski narod i da li ima kontakte sa običnim ljudima na terenu, Dučić odgovara potvrdno i dodaje da sa Srbima posebno kontaktira nakon crkvene službe.

Oni mu, kaže, bez obzira na uzrast iznose probleme sa kojima se suočavaju.

Kaže i da je njegovi najjači utisci na Kosovu dvostruki.

- Prvi je istorijski i religiozni značaj Kosova, a potom i želja da se reše hitna pitanja, kako bi se stvorile bolje ekonomske i obrazovne mogućnosti - navodi Dučić.

Nedavno je bio prvi put u Pećkoj patrijaršiji koja ga je, kako kaže, očarala i na njega ostavila izuzetno jak utisak za ceo život.

Kaže da se sreo sa srpskim političarima, gradonačelnicima i običnim ljudima ali i sa kolegama u Vojsci Srbije.

Takođe navodi da se raduje što će u bliskoj budućnosti prvi put posetiti i centralnu Srbiju, gde će se još jednom sastati sa predstavnicima Vojske Srbije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 5 godina

Pa gospodineDucicu ko je u tom kriminalu i korupciji???Pa valjda citav vrh tzv. vlasti na KiM!!!To svi znamo samo EU i USA zmuri!!!Kad shvatite zasto postoji BONDSTIL tada cete shvatiti da ste na pogresnom mestu!!!

Goran

pre 5 godina

Koji ces nam u Srbiji!! Budi tu gde su te tvoji postavili i nemoj da nam dolazis. Pokazao si se kad su hapsili Djurica na Kosovu.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija